29. Bölüm

7.5K 567 63
                                    

1. Kitap 29. Bölüm: Mey Awei!


Tüm meydandaki misafir izleyiciler Ren'e ve etrafındakilere bir süre bakıp neler döndüğünü merak etti.

 Chuan Ailesinin başı olan yaşlı Chuan bile Ren'e birkaç saniye ilgiyle bakıp hemen ardından sinirli bakışları Yuan'a geri dönmüştü. 

 Buraya isteyerek gelmediği çok belliydi ve tüm süre boyunca Yuan'a sinirle bakmaktan başka da planı yoktu. Tipik bir huysuz yaşlı adam gibi davrandığını gören misafirler biraz gülüp Ren'e daha fazla dikkat etmediler. Ama Awei'nin öğretmenleri hiç bir şeyi önemsemeden küçük çocuğu izlemeye devam ediyordu.

 Bir dakika içinde tüm antreman platformu öğrencilerle doldu. Hepsi en az 5. seviyede olan sayısız öğrenci vardı. Ren bile bu kadar çok rakibin ortaya çıkabileceğini düşünmemişti. En fazla 20 kişinin olucağını bekliyorken şimdi 100'e yakın rakip gözüküyordu.

 Ren ve yanındaki beş arkadaşı duyuruyu beklerken kendilerine bakan meraklı bakışları görmezden geldiler. Hepsi daha çocuk olsa da Ren ile birlikte ormanda aylarca yaşamak içlerinde garip bir yabani dayanıklılık oluşturmuştu. Artık gereksiz özgüven eksikliği ya da birkaç kişinin izlemesiyle heyecanlanıcak kadar zayıf değildiler. 

 "Tüm adaylar yaklaşıp kimle karşılaşacağını dinlesin."

 İzleyicilerden biri bağırıp "Nosu, Albert ve William" dedi. Yeşil cübbeli üç iç saha öğrencisi havalanıp numara dağıtmak için ellerindeki listelerle meydanın ortasına indiler. Üçlüden biri Ren'in arkadaşı olarak özel bir yerde tuttuğu William'dı. 

William daha önce kartal avı sırasında yanında gelmiş iki arkadaşı ile bu etkinlikte görev alıyordu. Kimse bilmese de William çok fazla paraya ihtiyaç duyan biriydi. Ve Ren bunu bildiği için sınavda William'la karşılaşacağını çoktan tahmin etmişti. İkilinin gözleri bir an için temas ettiğinde yüzlerindeki umursamaz gülümseme o an büyümüş sonra da normalleşmişti.

 Ren William'a gücünü hiç göstermemişti. Ve şimdi bir anda kötü bir seçenek aklına geldi. William'ın bakışlarına dikkat edince de düşündüğü şeyin başına geleceğinden emin oldu.

 William kolay rakipleri Ren'le eşleştirmeyi planlıyordu.

 Birkaç dakika içinde William ın yanındaki Nosu ve Albert sürekli olarak isimleri ve kimlerle eşleştiklerini okudular.

 Bir ara Ren ismi söylendiğinde iç sahadaki öğrenciler nefeslerini tutmuş gibiydi. Ama rakibi 5. seviyenin başlarında biri çıkmıştı. Tüm adaylar birileriyle "rastgele" eşleştiğinde iç saha giriş sınavının ilk adımı olan kişisel müsabakalar başladı!

İlk müsabakalar için tüm alan beşe bölündü. Beş farklı karşılaşma yapılırken Ender'in karşısındakini rahatlıkla devirdiğini görünce Ren memnun oldu. Ender'in eğitimi çok zorlu olmuştu ama çok dayanıklı biriydi. Hiç gücü kalmadığı zamanlarda bile çok çalışmış pes etmemişti.Son aylarda Ren gibi fiziksel eğitim yapmayan birine göre daha fazla acı çekmişti.

 Yan taraflarda Ender gibi zorla değil çok rahatlıkla rakiplerini dövenlerde olunca ortalama güç seviyesinin hiçte düşük olmadığı görülüyordu. Çoğu 5. seviye büyücü, özel ateş ve su sanatları kullanıyorken savaşçılarda üzerilerindeki ağır korunma kıyafetleri ile karşılık veriyordu.

Sıra ikinci beşliye geldi ve dövüşler devam etti. Sayılan isimlerle hızla ilerleyen dövüşler o an için çok sıkıcı gözüküyordu.

 Sıra Ren'e geldiğinde toplamda 8 tane müsabaka bitmişti ve 40 kişi galip 40 da kaybeden olarak ayrılmıştı. Ren alana çıktığında tüm gözler ona ayrı bir merakla baktılar. Ama Ren durum çok hoşuna gidiyormuş gibi davrandı. Karşısına çıkan siyah cübbeli kısa boylu ama çok kaslı bir savaşçıydı. 

Elementa- Ölümsüzlük MasalıWhere stories live. Discover now