52. Bölüm

5.2K 496 42
                                    


2. Kitap 52. Bölüm: Xan Krallığı

Xan Krallığı arması olan kargaya benzer armayı izleyen Ren önündeki yiyecekleri durmadan yemeye devam etti. Son zamanlarda zaten iyi yemek yememişken bir de bu masanın kalitesi de çok yüksekti. Hayatında tatmadığı sayısız reçel, bal ve kremalar ile binbir çeşit farklı sosla hazırlanmış hafif tuzlular.

Ren tatlar arasında gidip gelirken arada sırada tazelenen buzlu suyundan içerek kendine geliyordu. Ve suyu tazeleyen tabi ki ...

"Adını sorabilir miyim?"

Masanın kenarında Ren'in istediği kahveyi hazırlayan kızcağız ani soruyla irkildi. Ren'in kendisine baktığını fark edince saygıyla cevap verdi. "Xan Yuqi, efendi Ren."

Ren bu gezegende insanların soyadlarının illa kullanılması gerekip gerekmediğini bilmediğinden ilk başta tereddüte düştü. Xan Yuki mi diye mi seslenmeliydi yoksa sadece Yuki mi?"

Utanarak istediğini söyleyebileceğini belirten kıza "Yuki" diye seslendi.

Ren boyunun uzunluğu ile kapadığı yaş sorunu yüzünden çekingen değildi. Sandalyesini yaklaştırıp Yuki'nin yanına yaklaştı.

"Sana özel bir soru sorabilir miyim Yuki?"

Kızın hızlı hızlı kafasını sallaması ile Ren elindeki reçel sürdüğü bıçağı masaya bırakıp iyice yaklaştı. "Benim kim olduğumu biliyor musun?"

Yuki'nin gözleri Ren'in gözlerine baktığında kız soruya kafası karışarak cevap verdi.

"Siz Efendi Ren'siniz. Ren Skyfall. Skyfall soyunun son varisi ve kraliyetin mirasçısı."

Ren duyduğu her şeyi aklına yazıp birkaç soru daha sormak için küçük yalanlar söyledi.

"Ben çok sığ bir eğitimden geçtim. Dedem bana pek fazla bilgi vermedi. Bana Skyfall soyunun önemini anlatabilir misin?"

Kızın tapılası yüzüne iyice yaklaşan Ren kıpırdayan dudaklara hipnozda gibi bakmaya başlamıştı. Bir kulağı söylediklerini aklına kazısa da o an düzgün düşünmek çok zordu.

"Efendi Ren, Skyfall gibi destansı bir soydan gelmesine rağmen soyunun ne kadar değerli olduğunu bilmemesi çok yazık. Skyfall soyadı bu gezegenin tarihine işlemiştir.

Bundan iki yüz yıl önce Xan Krallığının bir önceki kralı "Xan Artar ilk kez kendi hareminden biriyle evlenmeyi seçmedi. Ve kırsal kesimden genç bir kızla evlendi. Genç kızın güzelliği dillere destan olmasıyla ünlenmişti. Ve güzelliği yanında çok güçlü bir büyücü olduğuda biliniyordu.

Bu kız efsanevi Skyfall soyunun varislerinden biriydi. Kralla evlendiklerinde tüm dünyamızın tehlikeleri püskürtüldü. Tabi tehlikeleri süpüren de mucizeydi. "

Ren kızın konuşmasından çok gözlerine bakmaya başlamıştı. Ve kızın zaten Ren'in zar yeteneğinden etkilenmiş olmasını da sayarsak Ren'e utanarak bakmasıyla konuşması kesildi.

"Efendi Ren. Sizin Skyfall soyunuz ile Xan ailesinin soyu bir araya geldiğinde Efsanevi Prens doğdu. Kutsal Prens Spartan."

Ren neredeyse elindeki kahveyi yere düşürüyordu. Ucu ucuna elindeki kupayı tutarken kekeleyerek sordu. "Spartan'ın soyadı Skyfall mı?"

"Efendi Ren, Kutsal Prens Spartan sizin büyük dedeniz. Dedeniz Mavis çocukken krallıktan kaçıp macera yaşayan biri olsa da Krallığın bir parçası. Kendi klanını kurup büyük hırsızlıklar yapsa da krallıkla bağı yüzünden hep affedilmiş biridir. Doğal olarak sizde krallık için aynı öneme sahipsiniz."

Elementa- Ölümsüzlük MasalıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin