41. Bölüm

8K 589 208
                                    

1. Kitap 41. Bölüm:  "Yukarıdaki 'canlıların babası' farkında mıdır burada olan her şeyin? Yoksa umursamadan yaratıp terk mi etmiştir evreni ??                  




 Seyircilerin gözlerinden artık sıkılmaya başlamış bir çocuk önündeki yemeğe huysuz huysuz baktı. İçinden duyduğu garip bir sesle irkildi. En çok korkutucu gelen şeyse kendi sesi olmasıydı.

*Şov vakti yaklaşıyor. 

"Sus iki dakika. Ne biçim kişiliksin anlamadım.

*Benim susmamı gerçekten istesen şimdiye kadar çoktan yok olmuştum.

"İstiyorum zaten! Nasıl yok edicem seni? 

*Beni gerçekten kabul etmekle başlayabilirsin.

Ren içinden "beni gerçekten kabul et" diyen yeni kişiliğine kızmaktan yemek yiyemedi. Elinin küçük bir hareketiyle ziyan olmasın diye önündeki sehpadan tüm ekmekleri yüzüğüne depolarken de yanındaki Ezra'ya baktı.

 "Sence yaptığım şey yanlış mıydı?"

Ezra gözlerinde her zamanki aşk sarhoşluğu varken gülümseyerek Ren'e aslında düşündüğü şeyleri söylemedi. "Tabi ki sorun değil. Neden turnuva sırasında birine zarar verdin diye endişeleniyorsun ki. Ben senin arkandayım."

Ren iç çekerek kafa salladı. Ezra'nın olaylara objektif bakamadığını kabul edip sahayı izlemeye başladı. Yarım saat kadar gözlerini tek bir noktaya dikerek düşündü durdu. Yanında Ren'i izleyenler göz kırpmak hariç hiç hareket etmeyen çocuğun neredeyse ölü gibi donmasına anlam veremediler. Ama ne düşünülse de yanındaki hiçbir öğretmen onu rahatsız etmedi.

 Saat öğleden sonra 14:00 yi gösterdiğinde Rende heykel gibi olan görüntüsünü bozup derin bir nefesi dışarı verdi.

*Ne karar verdin evlat.

"Bence bana evlat diyebilecek kadar da büyük değilsin. 

*Bunu tartışabiliriz.

"Kaç yaşındasın? Yaşınla gel bana. Ben 80'e yakınım. 

*80 yıl benim gözümde sadece tek gözümü kapadığımda geçen zaman kadar basit. Sen neye karar verdiğini söyle?!

"Seni sadece savaşlar sırasında ortaya çıkarsam diğer zamanlar eski ben olsam daha karlı olur diye düşündüm. Ama başka bir açıdan da aslında bir kişiliği kısmen seçemezsin. Değil mi?

*Aynen. Sen gerçek bir seçim yaptığın an 'eski kişiliğin' ya da 'ben' tamamen yok olucam. Ve seçim yapmayı ne kadar uzatırsan ruhun için de o kadar tehlikeli.

"Neyim ben?

*Cevabından kesin emin olmadığım şeyleri yanıtlamayı sevmem!

Ren içinden geçen son tartışma ile sahaya yürüdü. Yanında Ezra ve Chaw la ilerlerken tüm stadın gözleri de üstündeydi.  Stadyumun içinde yürürken yanındakileri falan umursamıyordu. Sadece içinde geçen tartışmalar vardı. Ama bir ara..bir gariplik başladı. Bir iki adımda bir sırtında hissettiği ürpertiyle arkasına dönüp durmaya başladı.

  Sırtında hissettiği şey arkasından bakan Dong Klan başkanıydı. Ve adamın sürekli titreyip yanındakilere kızması yüzünden Ren aslında bu turnuva alanı dışında tek başına gezerse tehlikeli olacağını anlamıştı. 

Dong Klanı çok büyük bir servete sahip olan güçlü klanlardan biridir. Aweinin gerilemeye başladığı 100 yıl önceki büyük bir olayda Dong klanı ticari olarak kıtanın büyük bir kesimini ele geçirmişti. Doğal olarak Dong Klanı Ren'i öldürmek isterse de birden fazla yol yaratabilecek bir güce sahip.

Elementa- Ölümsüzlük MasalıOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz