Κεφάλαιο 10

1.5K 170 18
                                    

*......................*

Έβρισκα γαλήνη στη βροχή. Με βοηθούσε να σκεφτώ πιο καθαρά. Ενώ ο παγωμένος αέρας κολλούσε τα βρεγμένα ρούχα πάνω μου, με έκανε να νιώθω πιο ζωντανή.

Η νύχτα είχε φθάσει στο απόγειο της και όπως φάνηκε κανένας από τους κατοίκους της οικίας δεν με είχε καταλάβει όσο κατέβαινα την ξύλινη σκάλα, που μετά από χρόνια συντήρησης, έτριζε με κάθε βήμα μου.

Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ένιωθα σαν οι τοίχοι να με έπνιγαν. Έτσι άφησα το δωμάτιο και τον Ρίτσαρντ να κοιμάται σε αυτό και να πως έφτασα εδώ έξω. Βγαίνοντας από την πόρτα της κουζίνας, στη βροχερή κρύα νύχτα.

Εδώ έξω νιώθω μια ευχάριστη ελευθερία. Δεν είναι κακό συναίσθημα το αγκαλιάζω με ανοιχτά τα χέρια μου. Όσο είμαι μέσα δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι κάποιον να με παρακολουθεί συνέχεια, ασχέτως αν είμαι μόνο εγώ και ο Ρίτσαρντ μέσα στο δωμάτιο ή αν περνάει κάπου κάπου η κυρία Βικτόρια για να με ελέγξει. Αν είμαι καλά, αν ζαλίζομαι, οτιδήποτε. Είμαι κάτι πολύτιμο για αύτους και δεν θέλουν να με χαλάσουν.

Θα έχει πολύ πλάκα όταν τους πω, πως από την ώρα που ξύπνησα δεν νιώθω την επαφή που έχω πάντα με την δύναμη μου. Κυριολεκτικά!
Στην αρχή δεν του έδωσα σημασία, μα μετά ένιωθα ένα άσχημο κενό μέσα μου. Αμέσως κατάλαβα τι ήταν, ή μάλλον τι δεν ήταν.

Είναι ένα τρομαχτικό συναίσθημα, να μην μπορώ να νιώσω τον δεσμό με το αίμα μου. Θέλω να ελπίζω πως θα επανέλθει, δεν θέλω να το χάσω, όχι τώρα που αποδέχθηκα πως είμαι διαφορετική.

Μπορεί να είχε περάσει ένα λεπτό, μπορεί και ώρα, η σκέψεις μου με έχουν απορροφήσει. Ξαφνικά θυμήθηκα κάτι που τόσο καιρό που ήμουν εδώ το είχα ξεχάσει. Πλησίαζαν τα γενέθλια μου.

Και φέτος δεν θα ήταν μόνο μια τούρτα γενεθλίων και ένα καινούριο δώρο. Όχι, φέτος ήταν η χρόνια που θα γνώριζα τον μέλλοντα σύζυγό μου και βασιλιά της χώρας μας.

Ω, ναι! Δεν το είχα αναφέρει. Αφού οι γονείς μου δεν είχαν κάνει άλλο παιδί, ή τουλάχιστον αγόρι, θα έπρεπε όταν φτάσω την ενηλικίωση μου να παντρευτώ ώστε να μπορέσω να γίνω διάδοχος του θρόνου.

Ακόμα και στις σκέψεις μου ακούω την μητέρα να μου λέει πως, 'το πιο όμορφο στη ζωή είναι να βρεις τον αληθινό έρωτα'. Ναι, ναι μου είχαν αφήσει την επιλογή να παντρευτώ όποιον επιθυμώ αρκεί να είχε δύναμη. Πολιτική! Τι νόμιζες, φανταστικό ακροατήριο μου; Πως κάποιον σαν εμένα; Πολύ αστείο.

Royal SecretΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα