2. Bölüm.

14 1 0
                                    

***

Uzun bir süre evde takıldıktan sonra Arda aradı."Alo kuzen nasılsın?" dedi keyifli bir sesle."iyiyim kuzen sen nasılsın?"dedim aynı onun sesi gibi."Kapıdayım açta nasıl olduğuma bak bakalım" hiç şaşırmamıştım çünkü genelde hep yan yanayız.

Kapıyı açmak için kapıya yöneldim kapıyı açtığımda karşımda Arda 'yı görür görmez sarıldım. Ben sarılmayı bir güven gösterisi olarak görüyorum. Ve çevremde sadece güvendiklerime sarılıyorum. Bunu çevremdeki kişilerin böyle düşündüğümü biliyorlar.Hemen söze atladım ." seni çok özlemişim ."dedim . "daha dün yan yanaydık ama bende seni çok özledim." dedi .

Saate baktım . Babam da birazdan gelecekti. "Arda film izliyelim mi?" dedim . Arda biraz düşünür gibi yaptı ."Neden olmasın?" dedi . Biz kuzenimle çok iyi anlaşırdık. Hep yan yana durduğumuz için bazıları bizi sevgili zannederlerdi . Ama aslın kuzen olduğumuzu söylediğimizde çok şaşırıyorlar. Hemen mutfağa gidip mısır patlattım ve tepsiye meyve suyu ve kola koydum benim asitli şeyler içmem yasaktı. İçeriye girdiğimde Arda'nın film seçme çabalarına güldüm. Benim gülmemden sonra bana dönüp "Korku filmi izleyelim mi güzellik ?" dedi

Ben korku filmi izlemek istemiyordum. Hemen yanına gidip kafamı hayır anlamında salladım ve dudaklarımı büzdüm . Arda dudak büzme harekettinden hoşlanmazdı. "Tamam şimdi dudaklarını düzelt yoksa ben eve gidiyorum." dedi . Bu sözden sonra hemen dudaklarımı düzelttim. O da anında gülümsemeye başladı. "korku izlemeyelim" dedim . O da "Tamam hangi kategori ?" dedi . benim hangi kategoriyi istediğimi biliyodu ama inatçı bir kuzenim olduğu için bende cevap vermek zorunda kaldım "KOMEDİ" diye bağırdım . Bu bağırmamdan sonra Arda kahkağa attı. "TAMAM" diye bağırdı.

İkimizde birbirimize bakarak gülüyorken kapı çaldı. Kalkıp kapıyı açtım . Babam gelmişti. Çok yorgun gözüküyordu. Hemen babama sarılıp "Hoşgeldin baba " dedim . O da hafif yorgun yüzüyle gülümseyip içeriye girdi. Arda'da babamın yorgun halini görünce babama"Doğan amca istersen sen biraz dinlen ben güneş'in yanındayım"dedi.

Babam bu duruma gülümsedi."Tamam arda saol" dedi ve ardından "Güneş sende ilacını içmeyi unutma ve Arda istersen bugün Güneş ile kalabilirisin tabi istersen " dedi ve yukarıya çıktı.

Ama benimle birşey konuşcağını söylemişti bu sabah .... Hemen yukarıya çıkıp babamın odasına girdim."Rahatsız ettiğim için özür dilerim..." dedim . Babam gülümsedi.Ve "Söyle güzel kızım " dedi. Ben de hemen yanına gidip "Bu sabah bana bir şey konuşcağımızı söymiştin . Merak ettim." dedim . Babam bana doğru dönerek " Sen artık 17 yaşındasın ve etrafında Arda hariç hiç arkadaşın yok ve artık okula gitmelisin." dedim. Evet okula gitmiyordum . Eve özel Hocalar geliyordu ve ben derslerimi evde tamamlıyordum . Yutkundum."Ama baba-"sözümü kesti."Aması felan yok yarın alışveriş merkezine gidip okul ihtiyaçlarını alıyosun . Konu kapandı . Ve ayrıca eve bir hizmetçi gelecek okula gideceksin." dedi. Ben de babama hiç bir zaman hayır diyemediğim için "Tamam " dedim. "Asma o güzel suratını ben senin iyiliğini düşünüyorum .Hadi odamdan çıkta biraz uyuyayım " dedi. Ben de hemen odanın kapısını açıp çıkacaktım ki ...Arda'nın kapıyı dinlediğini gördüm. Arda 'ben suçsuzum' der gibi ellerini kaldırdı. Ben de bu haline gülmeye başladım.

Sonra ciddileşip bana yaklaştı ve omzuma kolunu attı."Demek okula gideceksin ha küçük hanım ?" dedi merdivenlerden inerken."Evet ve sende benimle aynı okula gidiyosun..." dedim sırıtarak. O da sırıttı ve " Benim için bu bir ödül matmazel" dedi ve ben gülmeye başladım .Arda"Bugün burda kalıyorum." dedi ben ellerimi çırpıp"Yaşasın!!!" dedim . "küçük hanım bu kadar seviniyosan ben hep burada kalıyım " dedi.Ben de ukalaca "olur " dedim. sonra bana sarıldı bende onun sarılmasına karşılık verdim."Hadi film izleyelim sonrada yatalım " dedi ben de "Tamam " dedim. Koltuğa oturup Arda'nın otur masını bekledim.Filmi açıp yanıma oturdu ve beni kendine çekti. Bu hareketine gıdıklandım ve irkildim.O da farketmiş gibi sırıttı. Sonra filme odaklandık.

****

Film çok güzeldi.Gülmekten karnıma ağrılar girmişti.Hemen tepsiyi alıp mutfağa koyup ilaçlarım  ve bir bardak suyu aldım. Bir tür hap kullanıyordum. Her eczanede satılan ama hatalı bir kullanımda vücuda zarra veren türden .... Tam ilacımı içiyordum ki mutfağa Arda girdi bana baktı.Ve yüzündeki gülümseme silindi.Bu tür şeylerden nefret ediyorum.Etrafımdaki herkes bana acıyor.

İlacımı içtikten sonra bardağı tezgaha koyup hızlıca mutfaktan çıktım.Hemen merdivenlerden çıktım . Arkamdan geldiğini hissediyordum. Odama girdim ve kapıyı örttüm.Yatağıma oturdum.Kapı açıldı ve Arda içeriye girdi.

Bana yaklaştı ve sarıldı."Daha iyi olacaksın " dedi . Çok sinirlenmiştim. Çünkü bana şuan acıyordu ve bunu sonucunda üzülüyordu."Yatmak istiyorum. Sen Misafir odasında yatabilirsin."dedim."Hayır !" dedi . "Seninle yatıcam" dedi bende hiç kimseye hayır diyememe huyumdan bir kez daha nefret ettim. Yatağımı açıp içine girdim ve arkamı döndüm. Arda'da yatağa girmişti çünkü yatağın diğer tarafı çökmüştü.Arkadan sarıldı ve beni kendine döndürdü . Daha da kendine çekti ve başımı göğsüne koydu. Kalp atışlarını dinledim.Ve "Bir daha bana acıma " dedim. " Bir daha benim bu halime üzülme" dedim.O da " Elimde değil " dedi . Arda çok duygusal biriydi ve hala da böyle sadece benim yanımda ağlardı. Dışardakiler böyle duygusal olduğunu bilmezlerdi babam bile...

Çok uykum vardı . Gözlerimi kapadım......

EVET ARDAŞLAR YENİ BÖLÜM GELDİ.BAKIYORUM HİÇ KİMSE DAHA HİKAYEYİ OKUMAMIŞ.....

Güneş'in Hikayesi (ARA VERİLDİ)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin