10. bölüm

1 0 0
                                    

******

Sabah ilk uyandığımda gözüme Çağın'nın uyuyuşu çarptı gözüme biz dün gece birlikte uyuymuştuk.İlk defa kabus görmediğimi fark ettim.

Yavaşça yataktan doğrularak kalktım ve odanın camına doğru yürümeye başladım.Camı açıp dışarıdaki havayı içime çektim.Hava çok güzeldi bugün ki programda ilk koşu vardı.

Çağın'nın yavaş yavaş uyandığını fark ettim.Gözlerini yavaş yavaş açtı"Günaydın"dedi gülümseyerek."Günaydın " dedim aynı onun gibi gülümseyerek.Odanın kapısı açıldı ve içeriye hemşire girdi."Günaydın efendim birazdan kahvaltınız gelecek ."dedi.ben ise "Afedersiniz bir de misafirimiz için de getirebilir misiniz?"diye sordum."Tabi ki getirebiliriz "dedi ve odadan çıktı.Yatağımın yanındaki Bavulu yavaşça kendime çektim.

Üzerimi değiştirmek istiyordum.Zaten koşu yapacağımız için spor giysilerimi aldım.Banyo'ya girdim ve üzerimi değiştirdim.Yüzümü yıkayıp banyodan çıktım.Çağın hala yatakta yatar pozisyondaydı."Çağın sen ne zaman gideceksin?"diye sordum umarım uzun süre burada kalmazdı."Birlikte döneceğiz Türkiye'ye " dedi gözlerini açmadan.

"Bence sen gitmelisin.Dersleri kaçırma"dedim.Bu sözümden sonra gözlerini açtı."Birlikte gideceğiz"dedi ve yatakta kalktı.Banyo'ya girdi.

Bir süre sonra kapı açıldı içeriye doktor girdi.Ardından da Çağın banyodan kalktı."Günaydın Güneş hanım"dedi gülümseyerek."Günaydın sizden bir şey rica edebilir miyim?"dedim gülümseyerek.Çağın ise ne diyeceğimi kestirmek istercesine tek kaşını kaldırdı.

"Lütfen hanım demeyin . Güneş yeterli."dedim ve yatağa oturdum.Doktor bu sözümde sonra gülmeye başladı."Peki öyle olsun Güneş " dedi. "Öncelikle sıkı bir kahvaltı yapmanı istiyorum " dedi ve odandan çıkıp bir kaç saniye sonra odaya elinde tepsi ile girdi.

Masaya koyup arkasında hemşire bir tepsi daha getirdi ve Çağın'a verdi."Lütfen kahvaltıyı bitirdiğinizde sizi bahçede bekliyor olacağım oraya gelin!"dedi ve camdan karşıdaki bankı gösterdi."Orada"dedi gülümsedi ve odadan hemşire ile çıktı.

Kahvaltımızı yaptıktan sonra üzerime bir hırka alıp odadan çıktım.Çağın'a gelmememsini söylediğim halde o da gelmek istedi.Birlikte bahçedeki banka geldiğimizde doktor bizi bekliyordu."Hoşgeldiniz hemn başlağalım mı?"dedi doktor.

"Hemen"dedim ve doktor koşmaya başladığında yüzümde bir gülümseme oluştu.Doktor onu yakalamamı istiyordu bunu bir kaç sene öncede yapmıştık.Hızlıca koşarak doktoru yakalamaya çalıştım.Aramızda az mesafe kalmıştı.Şimdiden yorulmaya başlamıştım.Ama durmayacaktım.

Biraz daha kendimi zorlayıp doktora yetiştiğimde doktor durmuş beni bekliyordu."Çok yavaşlamışın ben bile senden hızlıyım kesinlikle tedavi olmalısın.Daha geçenlerde ben yetişemiyordum.Acayip fark var arada."dedi ciddi bir halde.Çağın bu süreç içerisinde hep benim yanımda duruyordu ama tek bir şey söylemiyordu."Tamam tedaviye başlıyalım bir an önce"dedim.

Doktorun bir kaç bir şey söyledikten sonra "Ben eve gidebilir miyim aradığınız da gelirim hastaneye"dedim.Doktor ise"Evet babanız bir evden bahsetmişti.Tabi gidebilirsiniz .Ama benim aradığımda gelmeniz şartıyla."dedi.Bende onaylar bir  biçimde baktım.

Odaya geldiğimizde çağın'a"Eğer kalacak bir yerin yoksa bende kalabilirsin."dedim.O ise " Çok iyi olur saol."dedi ve gülümsedi.Eşyalarımı topladıktan sonra babamı aramam gerektiğini düşündüm.Ve babamı aradım.

"Alo baba nasılsın?"dedim

"İyiyim kızım uyuyordum"dedi.

"Aa özür dilerim saat farkını unutmuşum."dedim.

Güneş'in Hikayesi (ARA VERİLDİ)Where stories live. Discover now