16. Bölüm

2 0 0
                                    




Tenefüs zili çalınca hızla sınıftan çıkıp kendimi bahçeye attım.Arkama baktığımda Çağın'da geliyordu.Ama önüne Sude geçti ve onu lafa tutmaya başladı.İlk defa bu kızı sevmeye başladım.

Sanki düşüncelerimi okumuş gibi kaçmamı engellemeye çalışıyordu.Bu nasıl olabilirdi.Yavaş yavaş yürüyerek okulun en kuytu köşesine geçtim ve oturdum.Şansıma hiç kimse yoktu.Bir sxüre sonra bir ses geldi ve biri yanıma oturdu.Kafamı o kişye doğru çevirdiğimde. Hiç okulda dahi görmediğim biriydi.

"Merhaba "dedi ve gülümsemeye başladı."Merhaba" dedim ve tam kalkıcaktım ki. Kolumdan tuttu ve geri oturtturdu."Ne güzel tanışıyorduk . Biraz sohbet edelim"dedi ve diğer gülümseyen yüz ifadesine nazaran ciddi bir yüz ifadesine büründü."Ben özgür"dedi ve elini uzattı."Sende ımm.. ne diyolardı.Hı...buldum güneş –Güneş Güven ünlü iş adamının kızısın değil mi?"dedi ve tekrar sırıtmaya başladı.

Bunu kimsenin bilmemesi gerekiyordu.Bu yüzden yalan söylemem gerekiyordu"Hayır sadece bi soyadı benzerliği var."dedim ve bu sefer oturtmasına izin vermeden arkama bakmadan yürümeye başladım.

Okulun ön tarafına geldiğimde çardakta Çağın'nın oturduğunu fark ettim ve ona gözükmeden okulun binasına girmeye çalışaktım ki tam binaya girecek iken fark etti ve ayaklandı.Hızlıca Kızlar tuvaletine doğru yürümeye başladım. Arkamdan geliyordu.Hissediyordum...

Kızlar tuvaletine girip kapıyı örttüm.Tam 30 saniye sonra kapıdan yumruk sesi geldi ve ardından benim kapalı tutma çabalarıma karşı kapı zorlanarak açıldı.

Tuvalete doğru koştuğum için yorulmuştum.Nefes nefeseydim.İçeriye Çağın girdi ve kapıyı örttü.O da nefes nefeseydi."Hem koşarken yoruluyosun hem de benden kaçmaya çalışıyosun anlamıyorum ki.."

Kızgın gözüküyordu."Güneş benden uzaklaşma. Neden uzaklaşmaya çalışıyosun onuda anlamıyorum ki.Bir anda kapı açıldı ve içeriye Çağın'nın sevgilisi Sude ve yanında birkaç tane kız ile içeriye girdi ve cırlamaya başladı.

"Çağınğ sizğ burdağağ napıyoğsunuz"dedi tam ne demeye çalıştığını anlamadım ama her halde bir anlamı vardır J o anda ders zili çaldı ve Çağın kolumdan tutup Sude'ye "Sonra sude sonra... Bu arada bir Türkçe dersi alsan iyi olur. Dediklerinden hiçbir şey anlamıyorum"dedi. Sude ban kötü bakışlar atarken Çağın beni sürükleyerek sınıfa götürdü.

Sınıfa girdiğimizde sırama oturdum. Çağın yere doğru çömeldi ve kulağıma "Çıkışta bir şeyler yapalım mı?"dedi ve cevabımı bekliyordu.Niyeyse bir anda tüm sınıfın bize baktığını fark ettim.Çağın'nın benim neye baktığıma baktığında bir anda başka biri oluverdi. "Önünüze dönün"dedi ve geri bana doğru döndü . Cevabı bekliyordu.

"Çağın senin bir sevgilin var bu kötü bir fikir değil mi? Bence sen bugün sude ile bir şeyler yap "dedim ve önüme döndüm.Bu konuşmayı yaparken nerdeyse burunlarımız birbirine değecekti ve yanımdaki oturam Cem bu konuşmaya neredeyse şahit oldu. Cem ooo'lamaya başladı"Neler oluyor burada" dedi .

Gel şimdi Cem anlat olanları...

Çağın "Bugün diyorum ki sinemaya mı gitsek ha?"dedi Cem'i de araya katarak. Cem hemen "tamam gideriz kardişim"dedi ve gülümsemeye başladı. Çağın kulağıma daha da yaklaşarak "Sen Sude'yi boş ver"dedi . Ona doğru döndüğümde burunlarımız bu sefer gerçekten birbirine değiyordu."Ama benim başka bir fikrim var"dedim.

"Neymiş bakalım fikrin"dedi ve daha çok yaklaştı."Benim evimde bir şeyler yapalım . Ben dışarıya çıkmak istemiyorum"dedim ve geri çekildim ."Tamam o zaman kimleri çağıracaksın "dedi.Biraz düşündüm . "Gizem, Arda, Cem,Çağın,Ben ve Senin kardeşin"dedim ve Cem'e döndüm.O onaylayınca Çağın'a döndüm"Gizem kim?"dedi ve tekrar yaklaştı.Çağın'ın derdi neydi.İlla burunlarımız birbirine değmek zorunda mı?"Bir ara tanıştırırım"dedim ve geri çekildim.

Güneş'in Hikayesi (ARA VERİLDİ)Where stories live. Discover now