15. Bölüm

13 0 0
                                    



Sabah yatağımdan kalkıp hızlıca babamın odasına girdim.Oda düzenlenmiş ve hiçbir eşya dahi bırakılmamıştı. Aşağa inip mutfağa girdim.

Bugün günlerden Pazartesi'ydi. Yani benim okula dönüşümdü. Arda ile mufağa girip kahvaltımızı yapmaya başladık. Ardından kahvaltımız bitince mutfağı toplayıp üzerimizi giyindik.

Evden çıkıp güvenlikten taksi çağırmasını istedik.Malum Ege Amerika'da kalmıştı.Taksi gelince taksiye binip okula doğru gitmeye başladık.Okulan geldiğimizde taksimetrede yazan parayı verip taksiden indik. Okula adımımı attığım an aklıma Çağrı geldi.

Ondan uzak durmalıydım ama kalbim ne yapıp edip ona yaklaşmamı sağlıyordu.Bu sefer kendime söz verdim.Ondan uzak durucağım....

Sınıfa doğru arda ile yürüdük ve beni sınıfıma bırakıp kendi sınıfına gitti.Sırama oturup dersin başlamasını bekledim.Bir kaç dakika sonra sınıfa Çağın girdi."Selam Güneş nasılsın?"dedi gülümseyerek.Hayır yapmamalısın kendine söz verdin.Hadi başarabilirsin Güneş!!!

"Merhaba Çağın" dedim ve önüme döndüm. Konuşmak istediğimi anlamış ki sırasına doğru başka bir şey söylemeden gitti.

Dersin öğretmeni sınıfa girdi. Ve derse başlamak için hazırlandı ki. Kapı çalınmadan açıldı.Cem içeriye apar topar girdi.Yüzünde bir mahcubiyet vardı.Öğretmenine dönerek üzgünüm hocam geç kaldığım için"dedi ve sırasına doğru yürürken "Selam güneş özlettin kendini "dedi ve yanıma oturdu.

Yaa hayır ama ben herkesden uzaklaşmaya çalışırken onlar bana yaklaşıyor.Derin bir nefes alıp önüme dönüp.Göz teması kurmadan"Merhaba " dedim ve öğretmen bir duyuru yapmaya başladı.

"Gençler bu hafta siz bir görev vereceğim ve bu görev sayesinde hem yurtdışındaki kişiler iletişime geçmiş olacaksınız.Hem de yabancı dilinizi geliştirmiş olacaksınız. 2 kişilik gruplar ile sizlere yurtdışından gelen sizin yaşlarınızdaki öğrencileri yaşadığımız şehri tanıtmanızı ve ona burada nasıl bir hayat kurabileceğini öğreteceksiniz.Bunun sonucunda sizlere puanlar vereceğim "dedi ve isimleri işleştirmeye başladı...

İsmimin gelmesini beklerken cem'in "İnşallah birlikte oluruz "dedi ve gözlerinin içinin parladığını gördüm.Allah'ım ben bunlardan nasıl uzak duracağım.Hem uzak durucam hem de kalplerini kırmış olacağım. Diye geçirdim içimden...

Sonunda ismimin söylendiğini fark ettim.

"Güneş-Çağın"dedi ve listedeki kişileri söylemeye devam etti.

Çağın'a baktığımda bana bakıyordu.Dudaklarını kıpırtarak"Benden uzaklaşamazsın"dedi ve gülümsemeye başladı...

Diğer bölümdedevam edecek.....

Güneş'in Hikayesi (ARA VERİLDİ)Where stories live. Discover now