3. Ghici ce stea cade in seara asta

14 2 1
                                    


- O petrecere , Joseph ? 

- Da ! Nu te bucuri ? Il priveam cum trasaturile sale faciale se intuneca. Cred ca a muncit pentru petrecerea asta. Toate decoratiunile sunt frumoase , cele mai multe albastre , asa cum imi place mie.

- E in regula ! Imi place ! Serios ! Doar ca eu...

-Hai , Layla ! Distreaza-te si tu macar odata! Am dat din cap. Poate are dreptate. Insa ultima petrecere pe care am avut-o nu s-a terminat bine. Aceeasi casa , aceeasi atmosfera , insa o persoana era in plus : Peter. Ca si cum ar fi fost ieri imi aduc aminte cum m-a sunat Angela a doua zi dimineata. Vocea ei era ragusita si se intelegea prea bine ca plansese. Nu a putut sa pronunte decat cateva cuvinte si acelea scoase din gura ei cu clestele " Peter a murit ". Si cu asta incepea iarasi sa planga. Nu ma simt bine sa am o petrecere pentru ca ziua in care a murit e identica cu ziua mea de nastere. Ma simt...vinovata. Pentru ca de la petrecerea mea de nastere a plecat nervos spre casa , dar nu a mai ajuns niciodata.

Casa era plina de invitati , din cand in cand cate unul venind sa imi ureze la multi ani. O masa era plina cu cadouri , insa niciunul nu ma atragea. Muzica era la un nivel asurzitor. Efectul bauturilor alcoolice deja isi face simtita prezenta pentru unii. Toata lumea danseaza sau vorbesc amuzati. Toti in afara de mine. L-am scapat pe Joseph din vedere. In incercarea mea de a-l cauta nu am observat ca multa lume se adunase in spatele meu si au inceput dintr-o data sa cante " La multi ani ". Unde era Jo ?In fata mea isi face aparitia Serena Wilson cu un tort mare de ciocolata pe o tava. Pe tort sunt asezate optsprezece lumanari colorate. Ma simt pierduta in alta lume. Pentru mine in momentul de fata nu ii aud si nu ii vad. Actionez mecanic. Suflu in lumanari incurajata de ceilalti. O singura lumanare a mai ramas nestinsa. Am privit-o atent si fara tragere de inima am suflat. De ce imi parea rau ? Cand si ultima licarire se stinge toata lumea aplauda. Sentimentul din stomacul meu se intensifica. Nu e bine.Ceva e gresit. Totul pare exact la fel ca ultima mea petrecere. Am jurat ca nu voi mai avea o petrecere de zi de nastere , insa degeaba. Toata lumea petrecea din nou , iar Serena si celelalte fete din scoala : Aria si Gabby vin langa mine zambarete.

- Ce-i cu fata asta lunga sarbatorito ? zice Selena. Ori nu iti place petrecerea ?

- Ba nu. Imi place. Dar...

- Haide ! Danseaza si tu putin ! Hai ! spune Aria in timp ce ma trage de mana sa ma ridic de pe canapea. Fetele ma imping in mijlocul multimii si una din ele ma invarteste. Deja simt cum o migrena isi face loc in timp ce ma imping de colo-colo in miscarile lor de dans.

- Hai ! Danseaza ! striga Gabby astfel incat sa o pot auzi de muzica data la maxim. M-am incruntat si simteam ca nu mai puteam.

- Nu vreau ! Nu ! Vreau sa ma lasati in pace ! am zis eu tipand , insa de abia ma auzeam.Din fericire fetele m-au auzit si ma priveau ingrijorate.

- Ce ai ? Ti-e rau cumva ? ma intreaba Selena.

- Nu. Ma simt doar...obosita. Ma doare capul. Ma puteti duce acasa ? Va rog !

Fetele s-au privit unele pe altele pentru cateva momente iar apoi Selena a incuviintat.

- Bine.Luam masina mea. In jumatate de ora ajungem. Dar de la urmatoarea petrecere nu mai scapi. Sa fie clar! Am dat din cap schitand un mic zambet , iar apoi i-am spus un mic multumesc. Si-a luat geanta si am  iesit toate afara. Ne-am urcat in Range Roover-ul Serenei si am inceput sa ma simt mai bine la gandul ca in sfarsit voi ajunge acasa. Serena a pornit radioul si muzica a inceput sa umple aerul din masina. " Counting stars " era una din melodiile mele preferate si starea mea de spirit se mai imbunatatise putin. In mai putin de jumatate de ora trebuia sa fiu acasa. Dupa ceva timp mi-am amintit ca Joseph nu stie absolut nimic despre mine. Mi-am scos telefonul din geanta si i-am scris rapid un mesaj. Tot ce sper e ca nu se va supara pe mine. Masina o lua pe tot felul de stradute si ma ingrijoreaza gandul ca Selena nu stie pe unde merge , dar un zambet de-a ei ma face sa cred ca eu ma insel. O ia pe o straduta laturalnica si masina incetineste brusc.

Last BreathWhere stories live. Discover now