4

81 10 0
                                    

Сава бързо се придвижи навътре в двореца. На нейно място застанаха Саймън и още пазители,а тя бързаше да измъкне Аляска от замъка. Тичейки тя стигна до балната зала и там видя още пазители и нейната приятелка.

-Сава.-извика Аляска и се приближи бързо до нея.

- Трябва да те заведем в стаята ти. Тя е най-защитена.-хвана за ръката принцесата и бързо  тръгнаха към нейната стая.

Двете се движеха много бързо и вече се бяха озовали в един пуст коридор,който беше пряк път за покоите на принцесата.

-Хайде Аля!-пришпори Сава принцесата,която се движеше малко по-бавно.

-Идвам.- настигаше я тя и изведнъж нещо хвана къдравата и коса и я повдигна. Сава се обърна и видя черен силует,който беше хванал приятелката и.

-Пусни я!-заповяда Сава и извади оръжието си. Насочи го към силуета и изстреля един куршум. Уцели черното нещо в ръката,с която държеше принцесата. Тя падна на земята,а Сава отиде и и помогна да се изправи.

-Искам синият кристал!-изръмжа им сянката. Те го погледнаха и забелязаха,че от изстрела на пазителката не беше и останала и следа.
-Няма да стане.-заяви му твърдо  Савина и изстреля още един куршум. Русокоската отново успя да го рани и заедно с принцесата използваха момента и побягнаха към стаята.

По най-бързия начин те стигнаха до две големи кафяви врати. Сава бързо ги отвори и заедно с Аляска влязоха във величествена златисто-червена стая. Пазителката затвори големите врати ,а след това сложи най-близката маса до тях,така че да ги  затисне.

-Тук ще сме в безопасност.-каза блондиката на принцесата,която беше седнала на голямото си легло.

-Дано.-отвърна не много спокойно Аляска.

-Не се тревожи.-приближи се към нея и я погали по косата.-Всичко ще се оправи.

-Ооо принцесо.-чу се мазният глас на сянката.-Отвори ми!-и започна да удря вратата.

Сава бързо извади оръжието си и застана в бойна готовност. Аля застана отстрани на нея.

-Застани зад мен Аляска. Сега не е моментът да се правиш на смела.-скара се пазителката на принцесата.

-Не.-възпротиви се Аля,а Сава я погледна очудено.

-Какво?-недоумяваше блондинката,а къдрокоската свали синия кристал.

-Те искат това.-посочи синята пеперуда.-Вземи го и бягай.

-Принцесо.-отново се чу гласа на сянката,която досега не спираше да се бори с вратите. И двете погледнаха към мястото на шума и установиха, че скоро вратите ще бъдат разбити.

-Нямаме избор.-и даде кристалът на пазителката. В моментът в който ръката на Аля се раздели с кристалът тя падна на земята в безсъзнание. Сава забеляза това и хвана приятелката си ,за да не падне.

-Аля.-извика и започна да я разклаща. Изведнъж тропанията по вратите спряха ,а Сава чу как сянката извиква от болка. Явно нейните колеги са го убили.

След не много дълго влезе един пазител и видя принцесата на земята,както и Сава с кристалът в ръце.

-Какво си направила?-извика той .

-Не е това което изглежда.-защити се русолявата.

-Предателка!-извика момчето и насочи пушката си и изстреля един куршум. Сава отскочи и извади нейното оръжие. Тя също направи един изстрел  ,който повали нейния колега. Той падна на земята придържайки кървящата рана,а Сава тръгна към прозореца.

-Има предател.-извика момчето и още пазители влязоха в кралските покои.

-Предателка.-извика друг пазител и извади оръжието си. Той също се опита да застреля русата пазителка,но тя скочи през прозореца.-Ще извикам подкрепление. Ти се погрижи за принцесата.-нареди пазителят на ранения.

-Добре.-каза той.

През това време Савина успешно се приземи в една от градините на двореца. Тя бързо се изправи и тръгна към нейния апартамент.  Младата жена незабелязано стигна до сградата ,която обитаваше и  влезе в нея. Тя се качи на вторият етаж и там попадна в мрачен коридор. Тичейки стигна до апартамент 207 и го отключи. Влезе вътре и бързо се насочи към една кафява врата. Отвори я. Тя беше влязла в  бяла стая с голямо дъбово легло ,две дъбови нощни шкафчета и голям гардероб.   Отиде до леглото ,наведе се и взе една средноголяма черна раница. Отвори я и след това отвори гардеробът и оттам започна да вади първите дрехи,който и попаднеха.

-Бързо елате. Сигурно е в апартамента си.-чу гласове,който идваха от коридора на сградата.

Сава бързо остави дрехите и се насочи към едното нощно шкафче. Отвори го и оттам взе пари и няколко нови тоалетни принадлежности,който беше купила скоро и куршуми . След това напъха всичко в раницата и тръгна към прозореца. Отвори го и излезе през него,а през това време нейните копеги разбиха входната врата. Сава бързо се приземи и тръгна към задната част на замъка,през която смяташе да се измъкне. Тя стигна много бързо и се покатери на металната ограда. На върха на оградата  блондинката  прехвърли единият си крак ,а после и другия . След това изключително бързо слезе и пое към гората тичейки.



Арагон (Завършена)Where stories live. Discover now