21

42 2 0
                                    

Светът им умираше .Един изстрадал народ и една отиваща си планета. Единствения им вариант беше зелената пеперуда,която можеше да балансира всеки хабитат.
Всички  тичаха към двореца на кралица Еванджелин. Опитваха се да се спасят от бедствията. Кралицата тичаше към заседателната зала, където щеше за се срещне с министрите си.
Когато стигна до залата Еванджелин нахълта в нея.
-Къде е Алзея? -попита тя гръмогласно. Зад нея се спускаше лилавокосо момиче облечени в дуспехи.
-Ваше височество!-поклони се Алзея, а кралицата се обърна към
нея.
-Трябва да намериш зелената пеперуда възможно най-скоро.-рече кралицата. Алзея надигна озадачените си лилави очи. Огледа Еванджелин отгоре до долу невярващо.
-Нашата планета е хабитат на лилавата  пеперуда,не на зелената.-озадачи се рицарката. Еванджелин се усмихна и се обърна с гръб към Алзея. Алзея виждаше копринената бледо розова пепелина,която беше част от дълга рокля  в същия цвят.
-Алзея ,зелената пеперуда възстановява всички хабитати. Драга ми сестро не знаем кой е пазителя на лилавата пеперуда,но на зелената го знаем. Свързах се с Елвира. Тя ми каза ,че Сабрина и сестра и са намерили зелената пеперуда и пазителя. Тръгни веднага защото имаме нужда от пеперудата и пазителя.-обясни остро Еванджелин на сестра си.
-Добре ,Еванджелин тръгвам.-подчини се.
-Побързай!-заповяда лилавокосата кралица.
Алзея не очакваше втора покана и веднага тръгна да се приготвя за път.
Малко след това Алзея потегляше с екипа си
-Алзея!-чу тя плътен женски глас. Обърна се и видя Еванджелин на хангара.-Пази се.-предупреди я по -меко кралицата,а Алзея от своя страна и кимна , и се усмихна. След известно време излетя.

Арагон (Завършена)Where stories live. Discover now