9

51 4 0
                                    

Не беше минало много време и героите стигнаха до мястото където щяха да се скрият. Къщата в която живееше Морган беше обикновена двуетажна постройка,но си личеше, че в нея живее вещица. Цвета на къщата беше червен.
-Уоу.Искам и аз такава.-възкликна Сава. Морган се обърна към нея и я погледна дяволито.
-Вещерският стил ти харесва,май?-попита риторично тя.
-Мхм.-призна си пазителката.
-Чакай да влезеш вътре.-каза вещицата и потегли към входната врата. След нея тръгна и Сава.
Двете момичета стигнаха до черна входна врата,пред която нетърпеливо ги чакаха Амадеос и Мат.
-Къде се губите?-попита Мат видимо изнервен.
-Сваляхме момчета и бяхме на стриптийз.-отговори му Морган. Мат разбра,че чернокоската не беше особено очарована от това някой да и държи сметка и реши да прекрати евентуалния и бунт.
-Добре,не се пали.-направи знак за защита.
Морган нищо не каза ,а само мина покрай тях за да оключи. Всички влязоха и обстановката вътре ги изненада. От входната врата те попаднаха на една голяма стая обзаведена с черни дивани ,красива стъклена маса и плазмен телевизор. Стените бяха черно-бели,а полилеят в средата на стаята бе в стилен свещник.
-Вие черните вещици имате вкус.-проговори Мат,видимо изненадан от обстановката.
-Благодаря.-усмихна се Морган. -Искате ли да поспите?-попита чернокоската.
-Да.-каза Сава видимо уморена.
-Последвайте ме.-рече вещицата и тръгна към тях. Те я пропуснаха да мине и забелязаха ,че зад тях имаше стълби. Всички тръгнаха зад чернокосата красавица. Не след дълго се озоваха в червен коридор осветяван от лампи тип "Лале" по цялата му дължина.
-Мат,Сава ,вие ще спите в една стая.-предупреди ги вещицата,а пазителката се уплаши.
-Как така?-не можеше да повярва тя.-Има пет врати на този етаж.
-Едната стая е библиотеката ми,а другата е килера,където си държа метлите и други неща за превоз. Имам само две стаи за гости.-обясни и Морган.-На мен не ми пречи да те сложа на дивана,но не е много удобен,а трябва да се наспите.
-Добре,добре ще го измислим някък.-прекъсна ги Мат. -Сега искам да си почина,ако може.
-Щом искаш. Третата врата е вашата стая. Амадеос, ти се насочи към втората. В стаите имате всичко необходимо,даже и дрехи.-каза им Морган и тръгна към стълбите.
Тримата герои се насочиха към стаите си. Когато Мат и Сава влязоха в тяхната стая забелязаха една не особено приятна гледка. Леглото ,на което щяха да спят, беше двойно.
-Супер.-иронизира пазителката.
-Ще се справим.-успокои я принца.
-Щом казваш.-и влязоха в стаята. Те бързо се оправиха и легнаха в леглото. Амадеос също също заспа.
През това време Морган приготвяше вечеря. Тя направи "Виенски шницели" ,които остави във фурната. След това  тръгна към стилния си хол. Застана пред телевизора и изрече някъкво заклинание на латински. На черно-бялата  стена се появи една врата. Вещицата я отвори и тръгна по стълбите ,които следваха зад вратата.  Морган се озова в един средноширок коридор,в който накрая  му имаше една кафява врата. Вещицата се насочи към нея. Когато стигна  хубавицата отвори  вратата. Тя влезе в голямо помещение пълно с книги и колби,наредени на големи рафтове. В средата на стаята имаше голяма маса ,на която беше оставена една малка черна кутийка. Морган отиде до масата и взе кутията. Отвори я. Вътре видя светещата червена пеперуда, която и показваше Мат и Сава как се целуват,а тя вече знаеше, че трябва да им помогне това да се случи.

Арагон (Завършена)Where stories live. Discover now