22

39 2 0
                                    

Алзея се приземи на Земята. Беше се приземила в леденото кралство. В далечината се виждаше нейната приятелка Сабрина.
-Алзея.-прегърна я кралицата на леда. Сабрина наскоро бе коронясана за кралица.
-Сабрина,благодаря ти за помощта.-отвърна на прегръдката и Алзея.-Намерихте ли я?-попита принцесата.
- Да.Зелената пеперуда заедно с нейния пазител.Поне по последни данни знам ,че са близо до зелената пеперуда. Исках да дойдеш до тук за да отидем заедно до Синтегория. Там е пазителя на зелената пеперуда. Ела на моя кораб.-предложи и Сабрина.
Алзея се съгласи с предложението на приятелката си. Двете тръгнаха към водовъртежа ,който не беше далеч от тях. Качиха се на големия кораб. Сабрина влезе в кораба, а Алзея остана на палубата.Нортйорк беше студена държава,но сега нямаше буря и толкова сняг,колкото познаваше страната. Беше се затоплило и доста от снега се беше разтопил. Алзея забеляза колко иглолистни дървета има Нортйорк. Винаги беше виждала Нортйорк като ледена пустиня.
Сабрина и Алзея бяха приятелки в училището за принцеси в Елария. Една от най-топлите планети в галактиката. Алзея винаги е била буйна. Всички учители и съученици я сравняваха с Еванджелин, която беше една от най-популярните и най-обичаните момичета в училище. Еванджелин винаги е била за пример. Дори родителите им я предпочитаха. Алзея винаги е била буйна. Рицарката винаги е била на нож с повечето си съученици. Имаше малко приятели. Доста пъти се беше сбивала. Бягаше от ,както тя ги наричаше, "лигави занятия" по обноски.
Алзея беше забила поглед във бистрата вода. Огледа се внимателно.Дългата и коса в цвят Мерло, беше винаги накъдрена небрежно ,а бритонът и бе като покрив на къща. Рицарката винаги е имала красиво и нежно лице,което беше в контраст с дуспехи , които носеше.
-Алзея ,влез вътре!-чу се гласа на ледената кралица. Рицарката се подчини и влезе във вътрешността на кораба.

Арагон (Завършена)Where stories live. Discover now