30

27 2 0
                                    

Героите напуснаха Солар. Взеха със себе си Найджъл-пазителят на жълтата пеперуда и Аляска.
-Сава, Мат, елате за малко.- извика ги Аляска. Те отидоха в една каюта.
Беше малка и цялата в кафяво. Имаше само 1 легло и малък прозорец. Аля се завъртя нервно. Аляска бе сменила синята рокля с която  Сава я видя за последно. Беше облякла сини дънки с висока талия и  лилава блуза.  Черните  ботуши на ток издължаваха краката и.
-Знам за вашата връзка.-започна тя. Сава и Мат пребледняха, а Аляска се усмихна.
-Исках да анулирам годежът и без това.-каза весело,но после лицето и помръкна. -Мат нашия годеж е анулиран предвид факта ,че брат ти е мъртъв и сега ще се наложи да застанеш на трона на Флорал.- Мат пребледня.
-Как така е мъртъв?- произнесе той едва-едва.
-Убиха го.-отиде до него Аляска. Той и Сава бяха седнали на леглото. -Тъй като тя е от кралски род. Можете да се ожените.-синеоката принцеса се обърна към русокосата пазителка. -Аз и Елвира оправихме твоите проблеми в Арагон.-усмихна се Аля на Сава.
-Добре ,благодаря Аля, но сега какво ще правим с оставащите пеперуди? -попита пазителката.
Аля се надигна.
-Елвира иска пазителите да отидат в храма на цветните кристали.-обясни. -Аз ще  се радвам ,ако вие двамата все пак се ожените.-допълни принцесата.
Мат стана от леглото и падна пред Сава на едно коляно.
-Нямам пръстен ,но ще ти предложа. Ще се омъжиш ли за мен?-попита принца пазителката. Сава се усмихна от щастие. Обичаше Мат с цялото си сърце и знаеше ,че и той я обича.
-Да!- и го прегърна. Аляска се усмихна. Тримата излязоха от каютата и отидоха до вътрешната пауба ,където видяха Найджъл и Маринет да се целуват.
-Вие не си губите времето.-усмихна им се Мат ,а те се смутиха. -Моля съберете се всички.-повика ги Сава.- Имам новина! Мат и аз ще се оженим!- отся радостно пазителката ,а всички се усмихнаха и им ръкопляскаха. Чуваха се само честитки по повод техния годеж.  По време на еуфорията Мат отдели Амадеус настрани.
-Ще поканиш ли Морган на среща?-попита направо принца. Ангелът се шокира.
-Как разбра?-попита шокирано.
-Личи ти. Хайде покани я сега. Вече много време прекарвате заедно. -Амадеус се обърна посока вещицата. Истината беше ,че той я харесваше още в началото на техните отношения. Морган забеляза ,че я гледа и отиде към него.
-Ако не помниш ,чета мисли Амадеус.-скастри го вещицата. -Чаках да ме поканиш, но като гледам ще ти го кажа направо. Да,ще изляза с теб. Отдавна те харесвам. Исках да видя дали ще направиш първата крачка. -усмихна се и се отдръпна. Амадеус беше повече от щастлив.

Арагон (Завършена)Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora