23

39 2 0
                                    

В разпадащият се дворец кралица Еванджелин и нейните министри се опитваха за се спасят от падащия бетон. Министрите успяха да се спасят ,но не и тяхната кралица. Голямо парче бетон падна върху нея. Слугите, които бягаха след опитаха да я измъкнат. Когато преместиха парчето бетон ,кралицата беше починала.
-Трябва да уведомим принцеса Алзея,че кралица Еванджелин е мъртва.-обади се един слуга след като провери пулса на кралицата.
-Сега тя ще е новата кралица на Алегория.-проговори една прислужница. Жената гледаше кралицата със съжаление. В лилавите и очи се появиха сълзи ,които успяха да намокрят леко прилепналата, по красивото и кръгло лице ,черна коса.
Слугата я гледаше със съжаление. Той знаеше ,че колежката му много уважаваше кралицата.
Изведнъж много голямо количество вода се изля върху тях. Мъжът бързо се осафери и успя да махне част от зелената си коса от челото си. След това избърса водата от черната му униформа.
-Взимай тялото на кралицата и да се махаме.-каза той на колежката си.
Те взеха трупа и побягнаха към последния кораб. Когато бяха вече на територията на спътникът, на които също имаше живот и цивилизация ,при това също толкова развита колкото цивилизацията на Алегория.
-Кралицата почина.-уточни очевидното слугата на кралицата на Монса ,спътникът на Алегория.
-Ще организираме погребението след като Алзея се върне от мисията. Кралицата ще бъде погребана в нейното кралство.-отсече кралица Дияна. Въпреки външно да изглежда силна кралицата пусна сълзите си да текат от тъмносините и очи. Тя се свърза веднага с Алзея,която вече беше уговорила Маринет и Сава да дойдат в Алегория.
-Алзея! -пророни тя през сълзи.
-Какво има ?-отсече тя през холограмата.
-Еванджелин почина!-каза Дияна ,а на Алзея лицето придоби блед цвят.

Арагон (Завършена)Where stories live. Discover now