25

37 2 0
                                    

Алзея беше притеснена от предстоящата среща. Знаеше,Че след коронясването ще трябва да се омъжи. В повечето случаи кралските особи не се жениха по любов. Брака беше средство за добри икономически отношения и разбира се съюзник ,който беше верен до смъртта на кралската особа.

Алзея стоеше пред тъмносини тежки порти. Знаеше, че възможността за уреден брак е голяма ,а тя не беше готова за тази крачка. Принцесата на Алегория  беше известна с нейната непокорност и непримиримост. За повечето кралски особи нейното поведение не беше приемливо и именно заради това сестра и не я предлагаше за брак. Алзея влезе през вратата. Там я чакаха Дияна и министрите на Монса и Алегория. Тя застана пред тях.
-Бъдеща кралице!- станаха всички и се поклониха. Пурпурнокосата принцеса им даде знак да се изправят.
-Нека позная , уреден брак.-всички я изгледаха с облекчение , а тя се огледа в тъмносинята стая в която единствената мебел бе голяма маса в същия цвят и столове. Всички мъже заедно с Дияна я погледнаха.
-С втория принц на Солар е годежът.-На Алзея и се повдигна. Тя Не се разбираше със сестра му в училище, която е кралица на Солар. За разлика от Еванджелин, която се разбираше и с нея и с наглия и брат. Принц Николас-ужасно надменно копеле, който много обичаше да се забавлява с различни жени. Пълен женкар.
-От всички принцове в тази галактика вие избрахте курвара на всички светове.-развика се Алзея. Дияна отиде по-близо до нея.
-Стела е много могъща кралица и Солар е много могъща икономика не само за нашата галактика, но и за още 5 по-големи от нас. Знам ,че Николас не е с най -добрата репутация. Той също беше отхвърлен от много принцеси и затова не успя да стане крал. Стела е на трона и добре управлява ,а сега Алегория има нужда от тяхната подкрепа. -поясни и Деяна и Алзея отмести поглед от нея към голям прозорец обвит с тежки тъмносини завеси.
-Ще трябва да направиш компромис ,като сестра ти. -поясни и министър-председателя. Той имаше лилави очи и черна коса. Красив и висок мъж с бледа кожа и красиво продълговато лице.
-Вие двамата не се разбирахте в академията. - отсече вече факта мъжът.- И двамата имате нужда от брака си. Той за да не изгуби позиции пред обществото и неговото място в министерството на страната и галактиката. Ти имаш нужда да си стабилизираш планетата и нейния спътник. Това е твое задължение и оттук нататък си кралица ,ще мислиш за твоята репутация ,както и той.-озъби и се премиера. Алзея нямаше избор. Трябваше да приеме за доброто на народа си.
-Приемам.-каза тя сломена за пръв път през живота си.

Арагон (Завършена)Where stories live. Discover now