{Hoofdstuk 27}

1.6K 122 6
                                    

P.o.v. Delia:

Voor ik het weet moet ik mijn spullen alweer inpakken. Het is vandaag de laatste dag in London en het was echt te gek. Ik heb hier ook hele leuke mensen ontmoet. Een meisje van 17 -Moniek- een jongen van 18 -Michael- en nog een jongen maar dan van 19 -Damien-. Hier heb ik elke dag mee opgetrokken als we de kans kregen. We hebben nummers uitgewisseld en gezegd dat we snel zouden afspreken.

Nee, ze zijn niet Nederlands, ze kunnen geen 1 woord. Oké, misschien wel 1 of meer, maar dat komt omdat ik ze dat heb geleerd. Ik loop nog even richting Moniek, Michael en Damien en geeft ze een knuffel, voor ik al mijn spullen pak en wegloop.

'BYE!' gil ik nog voor ik de bus in stap. Ik ga ze zo missen. Ze waren zo gezellig en aardig. Ook al ben ik niet de beste in Engels heb ik me wel kunnen redden met ze. Ze hebben me veel geleerd en al zeg ik het zelf, ik ben er beter in geworden.

±

De busreis duurt lang, maar we zijn weer terug in Nederland. Nog zo'n uurtje rijden en we zijn weer terug. 'Delia?' fluistert Linzey. 'Ja?' 'Ik vind het zo jammer dat het zo snel is gegaan' 'Me too, maar wat doe je er aan?' 'Niks' mompelt ze en draait zich om. 'Ik ga nog maar even slapen' zeg ik en sluit mijn ogen. 'Ja, ik ook maar, er is verder toch niks te doen..'

'Blondie?'

'Wat?'

'We zijn er'

'Wat gezellig'

'Klopt, ga je nog je ogen openen?'

'Het moet maar of niet?'

'Ja,' met tegenzin open ik mijn ogen en zie Zack voor me zitten. 'O ja trouwens Zack?' 'Wat?' 'Je zou me nog wat vertellen weet je nog?' 'O ja, was ik al vergeten' 'Dacht ik al, maar wat was het?' Zack kijkt bedenkelijk vooruit. 'Dat wil ik onder 4 ogen bespreken' zegt hij dan. 'Ik kom zo wel even langs' vervolgt hij. Ik knik goedkeurend en stap de bus uit. Ik pak mijn spullen bij elkaar, geef Linzey nog een afscheidsknuffel en loop naar mijn vader toe die staat te wachten bij de auto.

'En, leuk gehad?' vraagt mijn vader als ik bij hem in de auto stap. 'Ja, het was echt heel leuk, maar voor ik het wist was het ook al weer afgelopen en... ik heb in Londen 3 vrienden gemaakt' glimlach ik. 'Wat leuk!' zegt hij enthousiast. 'Mag ik daar misschien in de vakantie heen?' 'Ja hoor van mij wel' 'Dankje' glimlach ik en stuur een berichtje naar Linzey: 'Hee, net aan mijn vader gevraagd of ik in de vakantie naar London mag en raad eens... HET MAG. Ga je mee? x'.

Linzey stuurt al vrij snel een berichtje terug met een: 'Ik zal het zo vragen x' waar ik dan op antwoorde met een: 'Is goed hoor het wel x'. 'Waarom lach je?' 'O nee niks, ik vroeg Linzey of ze dan mee wilde als ik naar London ga' glimlach ik wat me een knikje oplevert van mijn vader.

Thuis aangekomen dump ik mijn spullen in de hoek. Dat ruim ik later wel op en loop naar beneden. 'MAM IK BEN ER WEER!' gil ik als ik de woonkamer in loop. Meteen springt mijn moeder op van de bank en rent op me af. 'Hee liefje, heb je het leuk gehad?' vraagt ze als ze me begint te knuffelen. 'Ja, heel leuk en ik heb daar veel vrienden gemaakt. Mag ik er in de vakantie heen?' vraag ik lief. 'Van mij wel, maar ga je alleen?' 'Nee, ik denk dat Linzey mee gaat' 'Dan is het goed' glimlacht ze.

'Ik ga naar boven' roep ik als ik de trap op ren. Ik loop mijn kamer in en laat me uitgeput op het bed vallen. Dromerig kijk ik omhoog en kruip onder de dekens. Ik ga denk ik maar even slapen.

'DELIA!' 'Ja?' mompel ik. 'ER IS IEMAND VOOR JE' 'STUUR MAAR NAAR BOVEN' schreeuw ik en sta op uit mijn bed.

Zack komt even later mijn kamer inlopen met een klein glimlachje op zijn gezicht en gaat naast mij op bed zitten. 'Ik zou het je vandaag komen vertellen' zegt hij. Ik knik en kijk hem vol verwachting aan. 'Mijn vader had nieuws gekregen' zegt hij en richt zijn ogen op de grond. 'Dat.. Dark side in de aanval gaat samen met New fall' 'Wat is New fall?' 'Het stadje wat mijn vader niet wilde helpen' zucht hij. 'Dus als ik het goed begrijp gaan ze samen werken?'

'Ja, en dat voorspelt niets goed. Dit kan onze dood worden'.

The Vampire with blue eyes.Where stories live. Discover now