HOOFDSTUK 32

122 13 5
                                    

10 augustus

Ik staarde naar haar hand en keek toen op naar haar. De grote glimlach dat haar gezicht sierde irriteerde me, want het bewees nog meer wat voor schoonheid ze was. Een millon dollar smile om het zo te zeggen. Waarschijnlijk was ze ook rijk als je zo naar haar kleding keek. Ze had een strakke créme kleurige jurk aan dat tot boven haar knieën kwamen. Plotseling voelde ik mezelf niet zo caliente meer in mijn zwarte jurk als een paar uur terug.

"No habla Inglés?" Vroeg Xiomara en dat haalde mij uit mijn gedachten. "No hay problema, habla fluidamente. Me llamo Xiomara."

Hij was met een Italiaanse? Wat? Had hij een soort van kink of zo? Ik keek naar Bratt die ook naar mij aan het kijken was. Het deed mij een beetje goed dat hij ook naar mij aan het kijken was, maar dat hij ook met iemand was die spaans kon zat mij niet goed.

"Ben jij niet dat meisje uit die motelkamer? Linisha ofzo?" Vroeg hij en fronstte zijn wenkbrauwen. Hij had van die borstelige wenkbrauwen en donkerblauwe ogen waarin ik haast kon verdrinken, want ze leken op de oceaan. Ik kon niet zwemmen, dus het was logisch dat ik zou verdrinken.

"Babe, ze praat geen Nederlands en welk meisje uit welk motelkamer?" Vroeg Xiomara en je kon aan haar stem horen dat ze het niet leuk vind dat haar verloofde de woorden meisje en motelkamer in één zin gebruikte.

"Het is niet wat je denkt, Xio. Ik was Niara op gaan halen en zij lette op haar." Zei en wenkte naar mij. 

"Oh, maar ik dacht dat je geen Engels sprak, Linisha." Ze sprak mijn naam uit alsof het vuil was. Wat was haar probleem? Daarnet was ze vriendelijk-vrolijk en plotseling deed ze alsof ik haar man wou.

Bratt was inderdaad knap, overduidelijk en misschien had ik met hem willen zijn, maar na wat hij mij geflikt heeft mocht hij de pot op na dat hij mij had ondersteund met deze baby.

"Ik heet Lakisha en ik heb je geen moment gezegd dat ik geen Engels praat." Zei ik bot en stampte weg.

Damarus had gelijk. Ik was hier gekomen om ervoor te zorgen dat Bratt verantwoordelijkheid nam voor zijn kind en niks anders. Het boeide mij ook niet meer wat mensen van mij dachten. Mijn ex-ouders waren Katholieken en ze wilden niks meer van mij weten. Dus wilde ik ook niks meer te maken hebben met hun manier van leven en shit van mensen pikken. Ik was al drie maanden zwanger en ik had mensen te vaak negatief over mij of mijn zwangerschap horen praten. Ik zou het vanaf nu echt niet meer pikken en gewoon streven naar een betere toekomst voor mij en mijn kind. Wie nonsens zei zou te weten komen wie Lakisha Christina Polanco Santos was.

Ik liep de woonkamer binnen en Mikaila kwam net uit de deur tevoorschijn. "Is er wat gebeurd?" Vroeg ze en ik voelde dat ik waarschijnlijk zuur keek. Ik schudde mijn hoofd van niets en Mikaila zuchtte. "Mevrouw de bitch is hier, niet. Ik neem het je niet kwalijk hoor, ik mag haar ook niet." Fluisterde ze en glimlachte naar me.

Vlak daarna kwam de koppel de woonkamer binnen gelopen en ik moest grinniken om de zure blik van Xiomara. "Mikaila, je huishoudster is echt onbeschoft. Waarom heb je haar ingehuurd? Ik dacht dat tegenpolen elkaar afstoten."

Mikaila rolde met haar ogen en ik wou net mijn mond openmaken, maar ze was me voor. "Xiomara, alsjeblieft. Probeer niet slim te doen het is gewoon het gevoel dat je mensen geeft wanneer je in buurt bent."

Ik beet hard op mijn lippen, want daarnet moest ik om de zure blik van Xiomara. Ik zou het gewoon uit proesten om de geschokte blik dat nu op haar gezicht stond.

"Miika-" Begon Bratt, maar hij werd door zijn verloofde onderbroken.

"Over deze dingen had ik het, Brattie. Je gaat met alleen maar ongemanierde sletten om. Ik wil-"

"Wie denk jij een slet te noemen?" Vroeg ik en stond op van de bank waar ik zat.

"Jullie natuurlijk. Jullie hebben geen idee wie de vader van jullie kind is en willen jullie een succesvolle model als ik beledigen."

"Wel dame ik had je willen beledigen, maar ik denk dat het genoeg is als ik je vraag of die verloofde van je voor zijn kind zorgt, zodat een neppe Barbie niet probeert om ze te beledigen!" Ik voelde hoe mijn hart tekeer ging om hetgeen dat ik had gezegd. Shit, shit, shit!

Xiomara deed een negentig graden draai naar Bratt toe. "Bratt, waar the fuck heeft ze het over?!" Gilde ze naar Bratt en hij keek haar verward aan.

"Mama?" Zei Niara plotseling angstig en ik schrok een beetje, want ik was helemaal vergeten dat ze ook erbij was. Dios, wat heb ik gedaan? Ik had dat klein meisje haar feestje gewoon verpest.

Mikaila pakte Niara van Bratt. "Sorry, baby. Gefeliciteerd!" Ze drukte een kusje op haar wang. "Geen woord meer. Jullie zijn hier voor Niara's feestje-"

"Ze me niet-"

"Heb je mij niet gehoord? Ik zei; geen woord meer of je kan ook gaan." Zei Mikaila kalm, maar ik kon aan haar stem horen dat ze heel erg boos was. Ze keek mij toen een poosje aan en ik keek ongemakkelijk weg voordat ze door de deur liep. "Jullie kunnen door komen zodat we het feestje van mijn prinsesje kunnen vieren!" Hoorde ik haar enthousiast zeggen en Niara giechelde.

"Bratt, ik vraag dit nog één keer. Waar the fuck had ze het over?" Bratt keek geïrriteerd naar me, maar ik negeerde hem en ging achter Mikaila aan.

___________________________________

*zucht*

Wat vinden jullie ervan?

X Mix

Young AdultWhere stories live. Discover now