0.4

2.2K 241 3
                                    

Anneannem,sen ve ben...Birlikte yapmayı en çok sevdiğimiz şeyler kurabiye yapmak ve kart oynamaktı.Her zaman yeniliyordun ama oynamaktan hiç vazgeçmiyordun. Bu konuda iflah olmaz bir kaybedendin.Kaybettiğini kabullenmez,inkar ederdin.Ve bu sadece kart oyununda kaybetmekle kısıtlı değildi.

Anneannemi çok seviyordun.Her konuda ona yardımcı olur,birlikte havanın güzel olduğu akşamlar yürüyüş yapardınız.O da beni nasıl seviyorsa seni de öyle severdi.Güzel bir ilişkiniz vardı.

Teyzemin odasında sana makyaj yaptığım günü hatırlıyorum.Bunu yaparken ne kadar çok eğlendiğimizi...Eğlenmek için sana makyaj yapmamı tuhaf karşılamıştın hatta kız olmadığını söyleyip istememiştin ama aynadaki görüntünü gördüğünde kahkahayı basmıştın.

Sen de aynı şeyi benim yüzüme yapmak için ruju alıp kötücül bir sırıtmayla üzerime geldiğinde senden uzaklaşmıştım.Teyzem geldiğinde ne kadar kızacağını az çok ikimiz de biliyorduk ama o an eğlenceliydi.

Küçücük odada birbirimizi kovalarken kahkahalarımız arasında başka bir ses duyduk.Alt kattan geliyordu ve bu teyzemin sesiydi.İlk önce olduğumuz yerde kalmış ama sesler artınca aşağı inmiştik.

Merdivenlerin sonunda karşılaştığım görüntüyle orada kalmıştım.Anneannem cam kenarındaki koltukta ağlıyor,teyzem ise sinirden kıpkırmızı olmuş telefonla konuşuyordu.Omzuma çarpıp hızla anneannemin yanına gittin ve ona sarıldın.Merdivende öylece kalakalmıştım.

"Utanmadan bir de kızını geri istiyorsun öyle mi?Borç içinde boğulurken ona nasıl bakmayı düşünüyorsun?"

Ayaklarım titrerken merdivenlere oturmuştum.Annem aylar sonra ilk defa aramıştı.

"İlk önce peşindeki pisliklerden kurtul!"

Bacaklarımı kendime çekerken annemin tehlikede olma ihtimali beni berbat hissettirdi.O histen nefret etmiştim.

"Sadece çıkarları doğrultusunda hareket eden birine güvenmemi bekleme benden.Burayı da sadece annemden para istemek için arıyorsun."

Kafamı utançla aşağı eğdim.

"Eğer bir daha burayı annemi ve kızını üzmek için ararsan yemin ederim o peşindeki adamlardan önce seni ben bulurum."

Annem etrafına zarar veriyordu.Annem çevresindekileri üzüyordu.Annem bulunduğu dipsiz çukura bizi de çekmeye çalışıyordu.Bencilce davranıyordu.

Anneler de bazen kötü olabiliyordu.

Reliquia ◇ Jung JaehyunWhere stories live. Discover now