Chapter 84- Promises

645 76 2
                                    

- Но аз току-що получих албум с наши семейни снимки. Разбира се, че това е твое дело. Никой няма достъп до тези снимки. – казах.

- Хари, не съм ти пращала нищо такова. Сигурен ли си, че не е някаква шега или нещо такова?

- Не си била ти. – въздъхнах. Кой по дяволите имаше достъп до тези лични снимки? Някои от тях дори не бях ги виждал преди. Как е възможно някой да знае за тях и този някой да не е собствената ми майка! Дали би могло... разбира се, че всичко това може да е свързано. Бележките в апартамента ми онзи ден, притесненията на Луи и думите му да бъда внимателен, сега и албума.

Бях ядосан на Луи и нямах търпение да се прибера у дома. Това копеле успя пак да ме изкара извън релси, но нямаше да му простя толкова лесно. Тръгнах нагоре по стълбите с надеждата да се прибера по-бързо и просто да се наспя. Наистина имах нужда от това точно сега.

- Какво по... - почти извиках и очите ми се разшириха от изненада при вида на отворената врата на апартамента ми. Усетих как тялото ми затрепери и се зачудих дали изобщо трябва да вляза вътре. Ами ако те са все още вътре? Трябва ли да викам полиция заради това? Или да позвъня на Луи?

Пристъпих плахо вътре и включих лампите. Всъщност очаквах да видя точно това.Нещата ми бяха разпилени насред хола. Книгите, дисковете и всичките ми принадлежности лежаха на пода. Тръгнах да огледам апартамента с цел да намеря нещо, което да ми подскаже какво точно се е случило тук. Защо точно на мен?

Влизайки в стаята ми усетих напрежението да сковава цялото ми тяло. Насилих се да не гледам в онази посока само за да мога да задържа сълзите си. На практика единственото, което обичах да правя бе разрушено. Всички нотни листи бяха унищожени и китарата ми лежеше счупена на пода. Пристъпих по-навътре и погледа ми улови някакви листчета, които висяха на стената. Тръгнах да ги събирам докато накрая в ръцете си не преброих пет такива.

„Мой ред е да те унищожа"

Не исках дори да чета другите. Навярно това е някаква грешка. Не може някой да иска да си отмъсти. На мен? Какво съм направил по дяволите? Кой може да иска да си отмъсти на човек като мен? Предполагам, че този, който е влизал тук е търсел предишния собственик. Бяха минали около три години откакто се нанесох тук, но все пак. Просто отказвах да повярвам, че някой иска да ми навреди.

The math teacherTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon