Little white lies

553 67 6
                                    

Harry

Absolutně nechápu, co to Louise popadlo. Myslím, že si asi zase trochu víc upil, jelikož na to vypadal. Nick mi říkal, že Louis prý často chodí do baru a tam se strašně opije a já mu věřil. Neměl jsem proč mu nevěřit. Mohlo mi být jasné, že Louis pije. Často vykládá nesmysly a schválně přede mnou Nicka pomlouvá, abych se vrátil k jeho pochybné existenci. Nick mi taky řekl, že kdysi Louis chodil s jedním klukem a bil ho. 

Zaslechl jsem zaklepání na dveře. ,,Nechoď sem Louisi, nechci tě tady !'' vykřikl jsem, ale překvapil mě hlas, který se ozval za dveřmi. ,,To jsem já, Niall. Už jsme se párkrát setkali.'' řekl Niall a na mé vyzvání vkročil do dveří. ,,Omlouvám si, jestli tě ruším, ale potřebuju si s tebou promluvit o Louisovi.'' načal téma a usadil se na posteli vedle mě. ,,Víš, Louis je můj nejlepší kamarád a já se o něj strašně bojím-..'' chtěl pokračovat, ale já ho přerušil. ,,Tak ho pošli do léčebny !'' on na mě vykulil oči a naprázdno otevřel pusu. ,,Cože ? Proč bych ho měl posílat do léčebny ?'' nechápal mě. ,,Protože má problémy s pitím ?'' vysvětlil jsem mu, snad jakoby to nebylo vůbec jasné. ,,Ale Harry, Louis se už léta nedotkl alkoholu. Nepije ho kvůli tobě, už od začátku vašeho vztahu.'' vstal z postele a chytil své vlasy do pěsti. ,,To ti nakecal Nick, že jo ? Já toho debila umlátím.'' vztekal se a já se zamračil. ,,O Louise se bojím, protože tě hrozně miluje a byl by schopný i spáchat sebevraždu, kdyby se ti zase něco stalo. Už minule to málem udělal.'' pokroutil smutně Niall hlavou. ,,No a co ? Mě je to absolutně jedno. Nezáleží mi na něm. Co nejdřív to půjde, tak se odsud odstěhuju. Ať se klidně zabije.'' Niall na mě koukal s otevřenou pusou a vyvalenýma očima, ale mě to bylo jedno. Ze stolku jsem sebral telefon, vyrazil ze dveří a odešel z domu.

Niall

Na místo, kde před malou chvílí stál Harry jsem tupě zíral ještě několik minut. Nikdy bych nevěřil, že člověk jako je Harry by byl schopný říct něco takového. Ale on to řekl. Harry, kterého jsem znal by byl schopný za Louise položit život. Miloval ho nadevše, stejně jako Louis jeho. Jenže tohle je nový Harry. Špatný Harry. Louis mi kdysi řekl všechno, co mu Nick udělal. Řekl to i Harrymu a on mu slíbil, že tu pro něj vždy bude a nikdy ho neopustí.

Pomalu jsem procházel chodbou a šoupal nohama. Zastavil jsem se, teprve až když jsem stál před Louisovým pokojem. Harry to sice neví, ale Louisův pokoj je jejich bývalá ložnice a pokoj pro hosty měl být původně pokojem pro někoho úplně jiného. Zvedl jsem rychle hlavu, když jsem uslyšel tiché vzlykání a vrzání parket staré podlahy. Rychle jsem otevřel dveře a naskytl se mi pohled na něco, co jsem nikdy nechtěl spatřit. Louis držel lano, které bylo uvázané na stropě a na konci lana byla oprátka. Užuž se chystal prostrčit otvorem hlavu, ale já po něm skočil a svalil se společně s ním na zem. ,,Můžeš mi říct, co ses to právě chystal udělat ?'' na začátku věty jsem řval, ale pak jsem svůj hlas ztišil, když jsem uviděl slzy stékající po jeho tváři, které jsem ihned začal stírat. ,,Vždyť jsi ho slyšel. Chce abych se zabil, tak proč mu nesplnit jeho přání.'' lapal po dechu z toho, jak vzlykal. ,,Louisi, tohle není konec světa.'' posadil jsem ho a chytil ho za ramena. ,,Ale je. On už mě nemiluje. Je to můj celý svět. Nemůžu bez něj žít !'' snažil se mluvit nahlas, ale jeho hlas ho zradil, takže téměř šeptal. ,,Neboj se, společně něco vymyslíme.'' vtáhnul jsem si ho do náruče. On popotáhl a dlouhým rukávem si otřel nos, pak vstal. 

,,Pamatuješ, jak jsme s Harrym byli před tou nehodou ve Francii ?'' zeptal se mě a já přikývl. ,,Tohle mi tam dal.'' vytáhl z menšího šuplíku krabičku a podal mi jí. Nejistě jsem ji otevřel a překvapeně vyndal snubní prsten.

...

KOKOS !

Zdravím vás u dalšího dílu, který je pozdě, já vím ! Ale mám vysvětlení ! Byla jsem teď v Anglii a prostě nebyl čas a ani internet, abych něco napsala a vydala. Tak se omlouvám těm, co dlouho čekali :J

Enjoy.

Memories -Larry Stylinson-Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon