First flashbacks

394 55 14
                                    

Harry

Po sexu, při kterém byl Nick obzvláště tvrdý mi oznámil, že jede pro něco do města, ale nemůže mě vzít sebou, protože jde o nějakou soukromou záležitost. ,,Vrať se brzy.'' rozloučil jsem se s ním polibkem na tvář a sledoval ho, jak vychází z vchodových dveří. Ihned poté, co se mi zvuk motoru ztratil z doslechu jsem zaběhl do ložnice a vzal odtud deník. S ním v rukou jsem pak přešel do obývacího pokoje a usadil se na gauči.

Otevřel jsem stránku s druhým zápisem a dal se do čtení.

'17.12.2013

Milý deníčku,

Můj den začal dnes velmi hekticky. 

Ráno mi nezvonil budík, což bylo úplně úžasné, protože jsem měl důležitý pohovor na novou práci a nemohl jsem si dovolit přijít pozdě. 

Poté jsem nemohl najít oblečení, které jsme si předešlý den tak pracně připravoval. 

No, ale snad jen díky nějakému Božímu zásahu se mi povedlo přijít včas. Pohovor dopadl dobře a hned mi oznámili, že mě berou. Jupííí.

Cestou zpátky domů jsem se s někým srazil a on na mě vylil obsah kelímku kávy, kterou zrovna nesl. Docela dost jsem na něj křičel, chudák. Nezasloužil si to, protože to byla z části i moje vinna. On se mi ihned omlouval, ale já ho ignoroval a raději pokračoval v cestě domů.

Až doma jsem si vzpomněl, že dnes mám domluvenou večeři s tím Louisem,..'

Nedokázal jsem číst dál, protože mě zachvátila strašná bolest břicha. Vstal jsem s úmyslem dojít si do kuchyně pro vodu, ale jen co jsem se postavil, zakopl jsem a narazil hlavou do hrany stolku. Nebyla to ale taková rána, aby mě to omráčilo, takže když jsem se vzpamatoval, pomaličku jsem si sedl a přesně v tu chvíli se mi udělalo černo před očima a před očima mi proběhla vzpomínka.

',,Do háje, to jste nemohl dávat větší pozor ?'' křičel jsem na člověka přede mnou, který na mě právě vylil kávu. ,,Promiňte, je mi to tak líto. To oblečení vám zaplatím.'' zvedl jsem hlavu a pohledem se setkal s jeho modrýma očima. Zakroutil jsem hlavou, otočil se od něj pryč a spěchal domů. 

,,Tenhle den nemůže být horší !'' zakřičel jsem, jen co jsem překročil práh domu. Svlékl jsem ze sebe všechno oblečení a vlezl si do sprchy. Pustil jsem vodu, rukou jsem se opřel o kachličkovou stěnu a hlasitě vydýchával. Horká voda mi uvolnila všechny svaly a já se po chvíli uklidnil. 

Můj klid ale netrval dlouho, protože když jsem vylezl ze sprchy vzpomněl jsem si, že mám dnes to rande s Louisem. Užuž jsem chtěl zavolat Liamovi, aby to odvolal, ale věděl jsem, že by to stejně nemělo cenu, takže jsem se raději začal připravovat, abych udělal dobrý první dojem, tedy pokud bude na koho.

Pozval mě k sobě do bytu, nevěděl jsem, jestli se bát že znásilní, nebo být rád, že je to konečně člověk, co neutrácí v drahých restauracích. Pokroutil jsem nad sebou hlavou, občas mám vážně divné myšlenky.

---

Cestou k němu do domu zachvátila nervozita. Došel jsem k vchodovým dveřím, několikrát se zhluboka nadechl a zaklepal. ,,Hned jsem tam.'' ozvalo se za dveřmi, které se po chvíli otevřely a málem vypadly oči z důlků. ,,Ty ?! '' vykřikly jsme oba zároveň. Přede mnou stál člověk, který ten samý den polil kávou. ,,No, alespoň ti to můžu vynahradit.'' usmál se a pozval dovnitř.

---

,,Nakonec se ukázalo, že je Louis jeden z nejlepších lidí, které jsem kdy poznal. Nechápu, že jsem si předtím na ulici nevšiml, jaké nádherné modré oči. Příští týden máme další rande.'' rozplýval jsem se Liamovi. ,,Páni Harry, ty jsi horší než zamilovaná puberťačka.'' posmíval se mi Liam a ho praštil do ramene, i když jsem věděl, že to je pravda.

---

,,Harry ?'' chytil mě Louis za ruku a já se na něj otočil. ,,Děje se něco ?'' zděsil jsem se, když jsem viděl, jak je nervózní. ,,Ne, nic se neděje. Jen jsem se tě chtěl na něco zeptat.... Uhm no, staneš se mým přítelem ?'' zakousl se do rtu. ,,Bože můj, víš, jak jsi mě vyděsil ?! Jasně že jo, moc rád.'' skočil jsem mu do náruče. Kdyby nás někdo sledoval, určitě by si myslel, že tu proběhla žádost o ruku, ještě když Louis připravil romantickou večeři v zámeckých zahradách. ,,Nevím, proč jsi se s tím tak dělal, stačilo by mi, kdybys mi dal růži a pak se zeptal. Ne večeře za nevím kolik peněz !'' vynadal jsem mu. ,,Pro výjimečného člověka výjimečná večeře... Miluju tě.'' řekl a já zalapal po dechu. ,,Taky tě miluju.''

---
,,A taky mě bičoval. Pálil mi záda cigaretami...'' vzlykal Louis a já ho hladil po zádech. ,,Ukážeš mi to ?'' zeptal jsem se opatrně a on přikývl. Otočil se ke mě zády, vyhrnul si tričko a já lapal po dechu. Celá jeho záda byla pokryta jizvami. ,,Slibuju, že ti nikdy takhle neublížím !'' otočil jsem si ho k sobě a políbil ho.
---

Prudce jsem otevřel oči a lapal po dechu. Mou hlavou stále dokola probíhaly ty samé vzpomínky a já se z toho všeho rozbrečel. ,,Co jsem to sakra udělal ?!'' uvědomil jsem si, jaký jsem byl kretén, vždyť já ublížil člověku, kterého miluju, i přes slib že to nikdy neudělám.  Vstal jsem, rozhodnutý se za ním vrátit, ale něčí ruce mi v tom zabránily. Pomalu jsem otočil hlavu a uviděl Nicka, který držel v ruce deník. ,,Zajímavá knížka.... Byl jsi zlobivý kluk Harry a zlobivý kluci si zaslouží potrestat.''

...
A je to tady :D Harry si konečně vzpomněl. Jéééj.

Budu ráda, když napíšete nějaký pěkný komentář.

Omlouvám se za chyby.

Enjoy.

Memories -Larry Stylinson-Where stories live. Discover now