13. Gitme Aslı

56K 3.6K 215
                                    




Keyifli okumalar....

...

Yiğit hayatında bu denli çaresiz kaldığını hatırlamıyordu. Aslı acılar içinde çığlık çığlığa öylece çırpınırken hiç bir şey yapamamak... Yiğit'in çaresizliğin en büyüğüydü.

Tam Aslı'yı salondan çıkarmak üzereyken Sesi kısık televizyona kilitlenen karısının neye baktığını merak edip başını o tarafa çevirmişti.

Ekranda Aslı'nın anne ve babasının resimleri vardı. Yiğit ile göz göze gelmişti Aslı, gözlerle bakıyordu. Ekranda Anne ve babasını resimleri vardı ve altında geçen yazıyı anlamaya çalışıyordu.

Yiğit Aslı'nın elini bırakıp kumandaya uzanıp sesini açtı. Aralarında bir iki metre ancak vardı, ikiside yerinden kıpırdamadan izliyorlardı.

Ayşe Ayman ve eşi Hasan Ayman evlerinde ölü bulundu. Ünlü ve zengin çiftin intihar ettikleri veya birbirlerini vurdukları söyleniyor. Kesin bilgi henüz yok . Elimize geçtikçe sizinle paylaşacağız.

Yiğit girdiği şoktan dolayı ekrana kilitlenmişti. Beyni tekrar tekrar kelimeleri döndürüyordu. Aslı'nın evi inleten çığlığı ile kendine gelmişti Yiğit.

Aniden başının arkasına saplanan keskin ağrı ayaklarını yerden kesmişti. Dünya ayaklarının altından akmış Aslı da boşluğa düşmüş gibiydi. Yine aynı saniyelerde karnının alt tarafına saplanan keskin bıçak darbesini andıran acıyla eğildi. Elini karnına götürdü. Kaç kez bağırdığını bilmiyordu. En son hissettiği Yiğit'in onu saran kollarında her iki acının bünyesine ağır gelerek bilincini kaybettiğiydi.

Sesi duyan ev halkı salona girdi teker teker. Yiğit Nazlı'ya "Ambulans çağır!" diye kendi bile bilmediği ses tonuyla bağırınca Nazlı hiç vakit kaybetmeden telefona sarıldı. Cebindeki telefonu çıkarıp titreyen parmaklarıyla Zeynep'i aradı . O doktoruydu her şeyini o biliyordu. Aklına başka biri gelmiyordu şu an.

Kollarında cansız yatan karısına baktı. İçi tarumar olmuştu. Ruhunda böyle bir depremi hiç yaşamamıştı. Kollarında yatan kadın; hayattı... Suydu... Nefesti... Aslı yuvaydı sıcaklığını yeni tattıgı güneşti. Aslı aşktı.

Sıkıca sarıldı karısına saçlarından öptü.  "Aslı'm bırakma beni." diye mırıldandı.

Ambulansın gelmesi kısa sürmüştü ama Yiğit için her saniye ömür gibi geçmişti. Bir saniye bile bırakmamıştı Aslı'yı. İçi yana yana canından can çıkararak beklemişti.  Neriman hanımın gizli göz yaşları akarken duaların en derinini sevgili gelini için etmişti. Nazlı Azra'ya ve Murat'a haber vermiş kenarda abisinin acısını sesizce izliyordu.

Hastananenin kapısında bekleyen sedyeye aktarılarak içeri alındı Aslı. Ameliyathaneye kadar elini bırakmadı Yiğit. Kapılar suratına kapanınca tamamen amaçsız kalmıştı. Aslısız, nefessiz biçare...

Bir yıla yakın bir zamandır Aslı ile geçen hayatında bu kadına bu kadar bağlı olduğunu dahi yeni anlıyordu Yiğit. Onu seviyordu ama bu sevgiden başkaydı. Bu kaybetme duygusuydu. Gelene kadar ambulanstaki görevlilerin konuşmalarını dilemişti. Tansiyonu yüksek kalp atışları yavaş... Koşarak gelen Zeynep kimseye selam vermek kalsın görmüyordu bile.

Çantasından yolda çıkardığı kartı ameliyathanenin kapısındaki posta okutup aynı hızla içeri girdi. Zeynep'in ardından kapanan kapı bir kez daha Yiğit için işkenceye dönüşmüştü. Başını elleri arasına aldı. Karısı sevdiği kadın onunla beraber iki çocuğu içerideydi. Durumları net değildi ve Yiğit aklını kaçırmamak için derin nefesler alıyordu. Olduğu yere dizleri üzerine çökmüştü.

Yaparım Bilirsin -Tamamlandı- GSA serisi 1. Kitap Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin