18. Taş Gibiyim

45.6K 3.2K 165
                                    

Keyifli okumalar...

...


Arabanın kapısını kapatıp Aslı'ya döndü Asya. "Neresi burası?"

"Arkadaşlarımla tanıştıracağım seni, ama önce küçük bir oyun oynayacağız. Oyunculuk yeteneğin vardır inşAllah."

Asya gururla kabardı. "Konservatuar mezunuyum ben."

"Gerçekten mi?" Aslı bunu beklemiyordu. Yani öğretmen, mühendis, hemşire hatta mesleksiz bile olabilirdi ama konservatuar mezunu... Hemde kendisi bir Doktorken. "Biz gerçekten farklıyız." diye mırıldandı. Dün bulduğu kardeşi hakkında daha neler öğrenecekti Allah bilirdi.

"Evet." dedi Asya keyifle.

"Bence bu gece seninle sabahlayalım. Ben hiç bir şey bilmiyorum senin hakkında. Ben Doktorum bu arada, Göz Doktoru."

"Ah evet, onu biliyorum. Gelmeden önce adını bildiğim için seni araştırdım. Sen baya meşhursun buralarda."

Aslı burun kıvırdı. "Ona meşhur değil, sosyetik diyorlar. O eskidendi. Şimdi evimin kadını oldum." dedi gülümseyerek.

"Yiğit'i gerçekten boşamayacaksın değil mi?" dedi Asya telaşla.

Aslı gözlerini büyütüp kardeşine eğildi. "Sen şu gözlere baksana bir; bende o göz var mı?"

Asya dikkatle eğildi. Gözlerini kısıp baktı. "Yok harbiden. Ama olmasında zaten. O çok iyi biri.

Öfkeyle ağzını sağa sola kıvırdı Aslı. "Biliyorum, ama her yapılan iyilik değildir. Bazen iyi dediğimiz şeyler bize zarar verir. Onu anlıyorum ama uzun zamandır evliyiz. İhanete uğramışım gibi hissediyorum. Allah'tan yapımda gemileri yakmak yok. Neyse... Hadi içeri girelim, ama sen beni oynayacaksın."

"Nasıl yani?"

"Masaya gidip ben gibi oturacaksın."

"Benziyoruz, fark etmezler sanırım."

"İnşAllah." deyip kız bileğinden yakaladığı gibi içeri çekiştirdi Aslı. Her zamanki yerlerinde oturan kızlardan gizlenmek için büyük kolonun ardında saklandılar.

"Bak şimdi şu masadakiler benim can-ciğer dostlarım. Şimdi sen gidiyorsun boş yere ki orası her zaman benim yerimdir, oturuyorsun. Mümkünse konuşma sesinden bile çözerler seni."

"Ama gözlerim de farklı anlarlar."

Aslı durup düşündü. "Evet, onu düşünmemiştim, lens alsaydık keşke. Neyse, böyle suskun otur. İşte gözlerini falan kaçır, ne bileyim kızım ben konservatuvar da ne öğretiyorlar size rol yap biraz."

Yanaklarını havayla doldurup boşalttı Asya. "Ben ses eğitimi aldım, azıcıkta drama. Aslında iyi fikir Aslı benden oyuncu olur mu ki?" Aslı gözlerini devirdi. Bu kız çok saftı. Fazlasıyla hemde. "Olur canım, olur. Hadi göster kendini bakalım."

Saçına ve üzerine çeki düzen verdi Asya. "Hadi görelim." Hızlı adımlarla masaya vardı. Aslı da bulunduğu yerden izlemeye başladı.

Kendini boş koltuga yavaşça bıraktı Asya. "Nasılsınız kızlar?" dedi. Azra ve Zeynep karşılarındaki kıza bir kaç saniye baktıktan sonra birbirlerine baktılar. Soru soran gözlerle anında ikisinin de gözleri kısılıp birbirlerini buldu. Azra eline çatalı Zeynep eline yemek bıçağını kaptığı gibi kıza çevirdiler.

"Kimsin sen?" Azra kahverengi gözlerini büyütüp arayış içinde şaşkınlıkla gezdirdi kızın üzerinde.

Asya bedeninin kısıldığı koltukta geriye yaslandı. Kardeşinin kendi gibi arkadaşlarının da garip olduğu fikri kafasında netlik kazanmıştı.

Yaparım Bilirsin -Tamamlandı- GSA serisi 1. Kitap Where stories live. Discover now