1. část: Opravdové prátelství

678 21 3
                                    

Z pohledu Jesici: ,,Mamíí jdu do školy'' vzala jsem tašku a seběhla dolů. Mamka mi podala svačinu. Dala jsem jí pusu na tvář. ,,Děkuju mami. Mám tě ráda'' řekla jsem jí a zmizela z domu. Na zastvávce už na mě nedočkavě čekala Vica (moje nej kámoška).

,,To ti to trvalo.'' řekla když jsme se objímali. Jenom jsem do ní šťouchla.

Hned jsme vyrazili do školy. Když jsme přijížděli bylo 7:58. ,,Pohni!'' otočila jsem se a křikla na ni. Jak jsme doběhly do školy běžely jsme hned na Matiku. Máme docela nepříjednou učitelku tak jsme tam musely být co nejdřív.

Vešli jsme do třídy ,,Ahooj.'' pozdravila jsem se s Carou. V hodině mi zapípal mobil. Zapoměli jsem si vypnout zvonění. ,,Omlouvám se.'' řekla jsem učitelce a začala jsem nervózně hledat telefon. Když jsem ho našla usmála jsem se. Psal mi Justin. ,,Kdo to zase je.'' prskla na mě. ,,Justin.'' odsekla jsem. Jenom protočila očima.

Po škole jsem jela domů. Celou cestu domů jsem s nikým neprohodila ani slovo. Psala jsem si s Justinem. Když jsem měla net tak na Facebooku nebo Viberu a když ne tak SMSky. neustále jsme si měli o čem psat.

,,Ahoj mami!'' zakřičela jsem a vyběhla nahoru do pokoje. ,,Ahoj!'' zakřičela máma. ,,Jedla jsi?'' ptala se. ,,Ne.'' ,,Tak se pojď najíst udělala jsem tvoje oblíbené lasagne.'' Jenom jsem se převlíkla a valila se najíst. Zasedla jsem ke stolu a mamka už mi nese voňavé lasagne. ,,Kde je táta?'' zeptala jsem se, protože jsem si všimla že není doma. ,,Jel dneska ráno na služební cestu.'' ,,Aha.'' odpověděla jsem jí a věnovala se jídlu. Na židli vedle mě si vyskočil Jack. ,Ahooj chlupáči.'' přivítala jsem ho. Měla jsem na sobě bíle kalhoty a nevšimla jsem si že Jack byl na zahradě. Položil si na mě packy a žadonil o jídlo.

Když jsem se najedla zazvonil mi telefon. ,,Ahoj puso.'' řekla jsem na pozdrav Vice. ,,Ahoj kočko. Můžu přijít?'' ptala se. ,,Mamíí může k nám Vica?'' otočila jsem se na mamku. ,,Jasně jsem akorát na odchodu, vyřiď jí že ji pozdravuju.'' ,,A nezapomeň po seobě umýt nádobí!'' zavolala. ,,Jasné děkuju a papa.'' odpověděla jsem. ,,Jasně dojdi!'' řekla jsem Vice. ,,Ok za 5 min jsem u vás.'' řekla a zavěsila.

Někdo zazvonil. ,,Ahoj'' řekly jsme naráz a začali se objímat. ,,Tak co budeme dělat?'' ptala se nedočkavě. ,,Nevím můžeme na notebook a nebo můžeme jít třeba do cukrárny.'' navrhla jsem. ,,Jo to zní dobře tak vem iPhone a jdeme.'' řekla. ,,Ty sis  vzala mobil?'' ptala jsem se jí. ,,Jo tak můžeme být na netu a v cukrárně zároveň.'' řekla a usmála jsem. Lapla jsem telefon hodila na sebe bílý kraťasy a tričko s nápisek I <3 PL a šly jsme.

Večer jak jsem přišla domů tak jsem nevěděla co dřív. Mamka ještě nebyla doma. Byla jsem hrozně unavená a tak jsem se rozhodla jít do sprchy a spát. Ráno mě vzbudila mamka. ,,Vzbuď se! už je 7:30. Přijdeš pozdě!!'' Vyletěla jsem z poslete a začala se rychle oblíkat. Popadla jsem tašku a valila do školy. Na zastávce už ani Vici nebyla  a tak jsem jela sama.

Na první hodině nám naše třídní řekla že za měsíc je školní výlet do Anglie pro 2. stupeň. S Vicou jsme byly nadšené. Anglie je naše vysněná země. O přestávce jsem se rozhodla zavolat Justinovi že jedeme do Anlie a jestli bychom se tam nemohli vidět. ,,Ahoj!'' řekla jsem.  ,,Ahoooj'' ozvalo se s nadšením z telefonu. Všechno jsem mu řekla a on že si na mě čas rozhodně najde. ,,Už musím zvoní.'' rozloučila jsem se. ,,Jasně, zatím''.

Po vyučování jsem sešla do skříněk. ,,Ahoj'' ozvalo se za mnou. Otočila jsem se a uvidím Marka.,,Ahoj'' usmála jsem se. ,,Jak se máš?'' začal se mě vyptávat. ,,Super co ty?'' ,,Jo dobrý'' odpověděl. ,,Dneska jsi mi ani ahoj neřekla. Stalo se něco?'' ptal se mě. ,,Ne, akorát jsem dneska rozespalá.'' Začala jsem se oblíkat. Když jsem zamkla skříňku podíval se na mě Marek. ,,Jdeme?'' ,,Jasně'' odpověděla jsem a usmála jsem se. Šli jsme jinou trasou než obvykle a najednou mě Marek chytil za ruku a zapletli jsme si prsty. Nevadilo mi to. Marek je fajn kluk a tak jsem se na něj jenom podívala a sladce se usmála. Udělal to samé. Došli jsme na cestu co navazovala na naši obvyklou kde chodí všichni. Když nás viděli všichni na nás koukali. Najednou mi pípla sms. Byla od Vici.

Vici:3:,, Hej co to děláš?! Víš že ho nesnáším.''

Neměla jsem chuť jí odpovídat. Marek je totiž její bývalej.Usmála jsem se a pokračovali jsme na zastávku. Měla jsem už vystupovat když se mě Marek zeptá. ,,Smím tě doprovodit?'' a usměje se. ,,Samozřejmě'' opětovala jsem mu úsměv.
 Došli jsme k nám. ,,Mamíí?'' zavolala jsem. Nikdo se neozval. Byli jsme sami. ,,Dáš si něco? kafe,čaj,horkou čokoládu.'' ,,Jo dal bych si čaj prosím''
 udělala jsem čaje a šla si sednout k němu. Vzala jsem ovldač a chtěla zapnout televizi, ale Marek mi ovladač vzal, chytil mě za boky a přitáhl k sobě. ,,Chyběla jsi mi Jess.'' usmál se a dal mi pusu. Neváhala jsem ani minutu. ,,Ty mě taky.'' Dal mi další. Chytl mě a vynesl do pokoje. Položil mě na postel a začali jsme se líbat. Celý odpoledne jsme se mazlili. Pak najednou zachřestily klíče. ,,Máma!'' zvedla jsem se. ,,Asi bude lepší když půjdeš.'' řekla jsem nervózně a podívala se na Marka. Sklopil hlavu. ,,Dobře.'' sešli jsme dolů. ,,Ahoj mami'' ,,Ahoj'' usmála se a pokračovala ve vaření.
Došli jsme ke dvěřím. ,,Tak ahoj'' řekl smutně a dal mi pusu. ,,Ahoj'' usmála jsem se a pusu jsem mu opětovala.

SNAD SE VÁM TO LÍBÍ. :) POKUD JSOU CHYBY TAK SE OMLOUVÁM, ALE NEJSEM DOKONALÁ ;) your Rosse ...:)

All That MattersWhere stories live. Discover now