Глава 28

393 30 0
                                    

Гледната точка на Кат:

Зейн ни каза че е видял как отвличат Лили. Не това не може да бъде!! Взех телефона си и се обадих на Кам.

- Ало Кат. Как сте? Какво става? Защо Лили не ми вдига? Да не е станало нещо с нея?- заля ме с въпроси.

- Амии... не знам как да ти го кажа.. ноо.

- Кат изплюй камъчето.

- Ами отвлякоха Лили.

- КАКВО? Как така? Веднага идваме!!- и затвори.

Сега какво ще правим. Не трябваше да я оставям да излезе сама. Аз съм виновна. Заплаках. Усетих как някой ме прегърна. Вдигнах поглед и видях Найл.
- Хей, защо плачеш Кати- да тои ме наричаше така.
- Аз съм виновна че отвлякоха Лили. Ако излязох с нея тя сега щеше да е тук. С нас. Не мога да си простя.- казах като го прегърнах и заплаках още по силно.
- Хей, погледни ме- аз го погледнах в очите- Ти нямаш вина за това. Сега важното е да се стегнеш. Ще я намерим не се беспокой.

- Благодаря ти Найл.- казах и се усмихнах.

След два дни:

Минаха два дни откакто Лили изчезна. Кам и другите дойдоха в Лондон. Всички я търсят, но няма и следа от нея. Един ден отидох до пощата и имаше писмо. Отворих го и зачетох:

"Скъпа ми Кат,
Разбрах че се тревожиш за приятелката си. Спокойно тя е на сигурно място при мен. Искам да знаеш че никога няма да я намериш. Нито ти, нито другите си приятелчета. Разбрах че сте казали и на полицията. От теб искам да им кажеш че сте я намерили и да спрат да ме издирват. А ако не го направиш Лили ще пострада. И знай че аз ще разбера ако не ме послуша. Ти знаеш на какво съм способен.
Крис."

След като го прочетох закрих с ръка устата си. Отидох и го показах на другите. След това и на полицията като следа. Започна по усилено издирване. Но отново нищо. После заспах.

На следващия ден:

Сутринта се позвъня на вратата. Беше пощальона с пакет. Отворих го и имаше още едно писмо.

"Скъпа ми Кат,
Ти не ме послуша и показа писмото на полицията. Сега. Лили ще страда. Започвам с нещо малко. Погледни в плика и този път много внимавай на кой ще покажеш съдържанието на плика.
Крис"

Какво по дяволите?? Как е разбрал. Погледнах в плика и вътре имаше кичур от косата на Лили и някакво шише. В шишето имаше нещо червено. Не! Това... е кръвта на ЛИЛИ!!! Този е психопат. Показах нещата само на Кам, Наш, Мади, Том, Сиси и Найл. Казах им да не казват на никой. След малко заспах.

Дано да ви е харесало. Съжалявам ако има грешки.

Моят животWhere stories live. Discover now