1. Bölüm (Üniversite)

853 62 23
                                    


Üniversitenin üçüncü yılıydı. Hatta neredeyse yılın sonu.. Mezun olmamız için sadece bir yıl kalmıştı. Nihayet emeklerimizin karşılığını alıp öğrencilik hayatından kurtulacaktık.

Sehun en yakın arkadaşımdı. Bizim yakınlığımız kardeş kelimesinden bile öteydi. Lisede tanışıp, ailelerimizi de tanıştırmıştık. Hep bir arada olduğumuz için onların da birbirlerini bilmesini istiyorduk. Daha sonra annelerimizin de birbirlerini çok eskiden tanıdıklarını öğrenmiştik. Bu fırsattan yararlanarak birbirimizin evinden çıkmaz olmuştuk.

Benim için dostluk kelimesinin tanımı Sehun. Sanırım o yanımda olmazsa her zaman zorlanacağım. Onun da benim gibi düşündüğüne eminim.

Çoğu zaman birbirimizde kalırız. Üniversite tercihlerimizi birlikte yapmıştık. İşimizi şansa bırakmak istemiyorduk. Ya hep ya hiç düşüncesiyle sadece tek tercih yaparak hayatımızın kumarını oynadık. Böylelikle aynı bölümün öğrencileri olmayı başardık.

Okula birlikte gitmediğimiz gün yoktu. Her anımızı birlikte geçirdiğimiz için aramızda gizli saklı bir şey de yoktu.

Her gün olduğu gibi sabah erkenden evden çıktık. Aslında bundan şikayetçi değildik. Aksine, ders saatlerinin bu kadar erken olmasına seviniyorduk. En azından günün geri kalanı bize kalıyordu.

Dersten çıkınca Sehun biraz kantinde oturmak istedi. Görüşmek istediğimiz hocanın dersinin bitmesine yarım saat olduğu için beklemek istiyordu. Her ne kadar kalabalık olduğunu bilsem de kantine ilerledim.

Karmaşayı görünce bileğimden tutup çekiştirerek içeri soktu. Kalabalığın içinden çıktığımızda boş bulduğumuz ilk masaya yerleştik.

İkimiz de telefonlarımızla ilgilenmeye başladık. Liseden arkadaşlarımla görüşüyordum. Sehun'un doğum günü için bir parti vermeyi planlıyordum. Bu yüzden her boş vaktimde eski arkadaşlarımıza ulaşıp oluşturduğum gruba ekliyordum.

Parti planımdan bahsederken bir yandan gruptakiler tuhaf espriler yapıyordu. İstemsizce gülümsedim. Tam o anda telefonuma bir mesaj geldi. Numarayı kesinlikle tanımıyordum.

'O kadar güzel gülüyorsun ki..'

What's Up? 2 ✓Where stories live. Discover now