Hoofdstuk 24

58 2 0
                                    

Ik heb besloten om geen nieuw boek te beginnen, maar gewoon verder te gaan in dit boek. Ik hoop dat jullie het leuk vinden.

Het is nu ongeveer anderhalf jaar geleden dat Jace en zijn bende zijn opgepakt. De band met mijn vader is weer helemaal goed, ik woon weer bij hem en hij heeft tegenwoordig zelfs een baan als personal  trainer. Ik heb ook al mijn vrienden weer terug. Het is best gek, sinds dat gedoe met Jace ben ik best populair geworden. Iedereen vind het super erg wat er is gebeurd. En kennen jullie Luke nog?? De jongen uit het weeshuis. We zijn dus verlieft geworden en hebben verkering. En Layla zei is bezig met haar studie om rechercheur te worden. Ze wil alle loverboys stoppen en de slachtoffers redden. En ik? Ik zit in mijn laatste jaar op de middelbare school. Best gek om te denken dat na alles wat er is gebeurt ik gewoon het jaar heb kunnen halen. Ja oké ik heb naar zomerschool gemoeten, maar het was het allemaal waard. Ik moet nu eens per week naar een praatgroep met Layla om ons verhaal te vertellen. Soms heb ik het nog best wel moeilijk, maar Simon helpt me er altijd wel doorheen. Ik heb nu alles waar ik maar van heb kunnen dromen en ben helemaal gelukkig.

Pfff morgen beginnen de schoolexamens, ik kijk er nu al zo tegenop. Ik heb helemaal niet goed geleerd, omdat ik het hele weekend bij Luke was. Luke probeerde me wel steeds te overhoren enzo, maar na elke twee zinnen die hij zei begon ik hem te zoenen. Nu is het al half twaalf 's nachts en ik zit nog te leren. Eigenlijk is het ook mijn eigen schuld. Gelukkig heb ik morgen alleen maar Biologie examen en daar ben ik best wel goed in.

8:59..... 9:00 *bzzzzzz bzzzzzz bzzzzz*
'Gvd klote wekker' denk ik bij mezelf. Ik hoef pas om elf uur op school te zijn, maar heb mijn wekker wat eerder gezet om nog wat te kunnen leren. Echt veel zin heb ik er niet in, dus besluit ik eerst maar aan te gaan kleden en te gaan eten. Mijn vader is al naar zijn werk. Ik had echt nooit verwacht dat mijn vader ooit personal trainer zou gaan worden. Ik maak mijn ontbijt en scrol wat over Facebook. Dan lees ik een artikel over een ontsnapte gevangene. Het zal toch niet..?? Nee dat kan niet. Ik klik Facebook weg en eet snel de rest van mijn eten op. ik kleed me aan en poets mijn tanden. Ik loop naar beneden en lees het artikel over de ontsnapte gevangene nog een paar keer. 'stop Clary je maakt jezelf alleen maar bang' denk ik bij mezelf. Ik kijk op de klok... SHIT het is al 10:45 ik moet opschieten. Laat dat leren maar zitten.

12:00
Het examen ging best wel redelijk. Ik fiets naar huis met Luke en hoor ik sirenes. 'Licht het nou aan mij of zie ik Jace daar rennen?' Zeg ik tegen Luke. 'Ik denk dat het aan jou ligt, maar je weet dat ik je altijd ophaal van school zodat je je veilig voelt eh' zegt Luke. Luke denkt dat ik nog steeds bang ben voor Jace en haalt mij daarom altijd op van school. Stiekem ben ik dat nog wel, maar dat wil ik niemand laten merken.

In verband met mijn schoolexamens hoef ik deze week niet naar de praatgroep. Daar ben ik opzich wel blij mee. Dan zie ik dat Layla me heeft genoemd in een bericht op Facebook. Het is het bericht van de ontsnapte gevangene. Layla denkt ook dat het Jace is. ik besluit Layla te appen.

ik: Denk je echt dat het Jace kan zijn??

Layla: Ja kijk maar die foto die erbij zit. 

Crap die foto had ik nog niet gezien. Ik bekijk de foto en hij lijkt inderdaad op Jace. Dan zie ik onder de foto zijn naam staan. Nu weet ik het zeker, Jace is ontsnapt!!!!

In de ban van een loverboy✔Where stories live. Discover now