Capitolul 9

8.3K 377 26
                                    

Eu am scris acest capitol ascultand melodia de la media. Nu stiu daca se potriveste insa eu asta am facut.

*********

                                 Cand m-a trezit Christian era deja ora cinei. Nu pot sa cred ca am dormit aproape toata ziua. De mult timp nu am mai facut asta. Ma simt relaxata si odihnita. Felix nu a fost la cina ceea ce m-a bucurat pentru ca am putut manca si eu si simtii gustul mancarii. Cand l-am intrebat pe Christian unde este mi-a raspuns simplu:

 - A plecat zicand ca are o surpriza.

Asta m-a lasat si mai mult in ceata. Ce fel de surpriza? Oare o sa fie unda placuta sau nu?Insa stiu eu ce a fost neplacut pana acum. Christian. S-a purtat asa de rece si distant. Dar asa ar trebui el sa se poarte normal nu? Eu nu treuie sa ma obijnuiesc cu el dulce si iubitor. El nu e asa.  Abia acum cand nu mai sunt stresata de acel batranel resimt lipsa familiei mele. Am crezut intotdeauna ca daca voi putea pleca nu ma voi intoarce niciodata la ei. Familia mea,daca ii puteam spune asa, nu era nici macar imperfecta. Era defecta. Mama era o alcoolica inascuta. De cand o stiu am vazut-o doar de cateva ori treaza,iar cand se intampla era ceva foarte,dar foarte important. Iar tata,tata era un om simplu,muncitor si iubitor.Dar, ca oricine are un defect. A lui e ca este un jucator de poker. Joaca toti bani pe care ii face. Nu exista zi in care sa nu piarda bani. La inceput castiga, ceea ce l-a atras sa continue, dar acum este ingropat in datorii.

Cu greu ne permiteam ceva insa nu ma plangeam. Tot ce imi doream era sa cresc, sa plec si sa nu ma mai intorc dar acum ca asta s-a intamplat resimt umpic de dor pentru ei, pentru casa mea si tot ce ma inconjura. Cu greu m-am luptat la liceu sa ma integrez insa, cand am vazut ca nu reusesc,a inceput sa nu imi mai pese de parerile oamenilor.  Mai erau zile in care tipa populara-tarfa liceului-se lua de mine pentru ca stateam singura si citeam tot ce prindeam dar mereu am ignorat-o,nepunand la suflet ce spunea ea.Am citi tot ce se putea. Ma duceam la biblioteca scolii si stateam pana se inchidea. Uneori,doamnei bibliotecare i se facea mila de mine si ma lasa sa iau acasa mai multe carti decat aveam voie doar pentru a nu mai sta acolo.

Am iesit din momentul de nostalgie  si am incercat sa ma concentrez pe cartea ce o citeam. Dupa masa l-am intrebat pe Christian daca ar cateva carti pe care le-as putea citi . El m-a luat de mana si a inceput sa ma traga pe scarile  care duceau la etaj. Am urcat pana la ultimul nivel,intr-o mansarda care era defapt cea mai bogata biblioteca vazuta de mine vreodata.Peretii  erau ei insisi erau rafturile. Bucati de scadura erau prinse de pereti si pe ei pusi sute de carti, care de care mai frumose si mai pretioase. Unele dintre ele aveau cotoarele putin rupte dar pareau totusi ingrijite. M-am apropiat si mi-am trecut mainile peste ele pentru a le simti textura. Poate suna ciudat insa sunt genul de cititoare care prefera sa simta sub degete atingerea fina a unei foi pline de pasiune. De multe ori,dupa o pauza mai lunga in care nu am mai avut o carte la indemana,atunci cand prind una o miros savurandu-i mireasma hartiei scrisa.

Prima alegere a fost Mandrie si Prejudecata. Una dintre cele mai bune carti scrise vreodata,dupa umila mea parere.  Cum dragostea se naste intre doua persoane aparent diferite,dar totusi la fel,cum prejudecatile sunt uneori mult mai importante decat pesoana judecata in sine. Asta alimenta speranta acunsa din sufletul meu ca,undeva,poate dragostea exista. Eu cred in ea,pentru ca as am fost crescuta,dar mintea mea neaga asta. Ratiunea mea este intr-o continua confruntare cu inima ce soptesta ca pana la proba ce va dovedi contrariul totul este posibil. Off! cat mi-as dori si eu un domn Darcy al meu. Dar nici eu nu sunt Elizabeth.

Cu coada ochiului l-am observat pe Christian ce a venit si s-a asejat langa mine,pe canapea. A luat telecomanda si a prins televizorul pe un film foarte zgomotos. Unul de actiune cu multe impuscaturi si masini. Deranjata de galagia facut am inceput sa ma foiesc cu speranta ca, Christian va observa si va da mai incet. Dar nimic. Enervata m-am intors la el si i-am spus cat de calm puteam:

- Vrei sa dai te rog putin mai incet? Eu citesc aici si ma deranjeaza freamatul facut de fimlul tau.

-Dar cine te pune sa citesti aici? a spus putin cam suparat,poate chiar enervat dupa parerea mea. ce s-o fi intamplat? in loc sa ma calmez si sa il intreb m-am iritat mai rau. Nu stiu de ce. Poate din cauza ca el s-a comportat rece cu mine azi,insa,cert este ca aveam un chef de cearta si se pare ca si el,daca e sa ma i-au dupa privirea lui.

-Doamne! Nu imi raspunde pe tonul asta! Te-am rugat doar sa dai nenorocitul asta de televizor mai incet! m-am rastit ridicandu-ma in picioare si uitandu-ma la el. ii puteam vedea nervii intetindu-i-se in privire.

-Dar poate ca nu vreau! Te-ai intrebat vreodata ca oamenii poate nu vor sa faca ce vrei tu? tipa ridicandu-se si el in picioare. Acum stand fata in fata,si privindu-l in ochii,ma simt intimiata si speriata. Foarte speriata. Nu suport certile. Uneori am atacuri de panica din cauza lor.insa acum nu am de gand sa cedez sau sa ii arat ca sunt slaba.

-Ce vrei sa spui cu asta? Cand te-am pus sa faci ceva ce nu ai vrut? l-am intrebat confuza. 

-Pai nu stiu... Hmm,mimeaza gandie in timp ce isi mangaie barbia,poate atunci cand te-ai dat la bunicul meu acum cateva nopti si i-ai spus sau mai bine zis ordonat sa nu imi spuna nimic?raspunde sarcastic.

-Stai! ce? insa el m-a ignorat si a continuat:

-Si,daca nu ma insel a fost chiar in noapte in care m-ai trezit,rugandu-ma sa te tin in brate pentru ca ai visat urata. Ce ai visat? Ca bunicul te-a respins? Nu pot sa cred ca ai facut una ca asta cand el trebuia sa creada ca noi ne iubim. Acum va socoti ca tu esti o tarfa care umbla dupa bani mei sau poate ca asta esti. Adica te-am cumparat dintr-un bordel.

Un pumnal ascutit mi-a strapuns toata fiinta la auzirea acelui cuvant.Tarfa. Durerea acuta s-a accentuat la gandul ca el asta ma crede. Ca asta e parerea lui depre mine. Nu are rost sa neg deoarece este cuvantul meu contra cuvantului lui Felix. Un singur lucru mai este de facut.

-Tu asta crezi despre mine? Ca sunt o simpla tarfa care umbla dupa averi?l-am intrebat calm dar totusi simtindu-mi lacrimi in ochi. Am clipit rapid in incercarea de a alunga.

-Initial nu insa acum am mari indoieli. De ce m-ar minti bunicul. Toata viata lui m-a ranit prin vorbe. El stie ca te iubesc asa ca daca mi-ar marturisi infidelitatea persoanei pe care se presupune ca o iubesc m-ar rani.continua pe un tot rastit.

Insa eu nu mai auzeam nimic. Nu il mai ascultam.Umeri ce ii tineam drepti in incercarea de a parea neintimidata s-au lasat,capul mi-a cazut in jos,acum priviind parchetul de sub picioarele mele.O lacrima tradatoare mi-a alunecat pe obraz totusi nu am sters-o.Am lasat-o sa se prelinga pe fata mea,pana a picat,lovindu-se dur de podea. Am observat-o spargandu-se la acel contact dur la fel ca inima mea la auzul cuvintelor lui.  Nici macar nu stiu de ce ma doare si ma simt jignita. Nu e prima data cand sunt insultata dar niciodata nu m-a durut asa. Intr-o fractiune de secunda m-am intor si am fugit cat de repede am putut in camera mea,camera noastra. Am intrat si am inchis usa rapid. Puteam auzi pasi apasati ai lui Christian venind spre dormitor insa nu mi-a pasat.M-am rezemat de usa si am alunecat in los pe ea. Am inceput sa plang silentios,doar cateva suspine zguduindu-mi trupul mic. 

O bataie. Doua batai s-au auzit in lemnul dur, urmate de vocea dura si putin ragusita a lui Christian, spunandu-mi sa deschid usa si sa nu ma mai comport copilareste. Cand a vazut ca nu primeste niciun raspuns a inceput a-mi spune ca trebuie sa ii dau drumul pentru ca trebuia sa se culce,maine,ducandu-se la serviciu. Nu mi-a pasat de asta si l-am lasat afara din camera. Intr-un tarziu i-am auzit pasii indepartandu-se si mi-am dat voie sa ma ridic,de parca faptul ca stateam acolo il bloca pe el sa intre. Mi-am tarat corpul dupa mine si m-am asezat in pat ne mai obosindu-ma sa  schimb. Plansul m-a poticnit din nou,de aceasta data unul galagios, ce exprima tumultum de sentimente din mine.

Am adormit cu ochii plini de lacrimi si vocea lui Christian spunandu-mi din nou si din nou aceleasi cuvinte ingrozitoare:,,tu esti o tarfa care umbla dupa bani mei"...


Buna! Nu stiu cum a iesit acest capitol insa va rog pe voi sa va spuneti parerea intr-un comentariu ce m-ar ajuta foarte mult. Spor la citit!

Catusele Iubirii Noastre (Finalizata)Where stories live. Discover now