Дойде вашият край!

258 19 0
                                    

Накарах всичко в тялото ми да заработи с пълна сила, за да мога да дам колкот се може повече енергия на мозъка си. Може би, ако ги надвия физически ще изгубят контрол над тялото ми и Хари ще може да ги довърши.

-Искаме само да те попитаме, ти откъде знаеш, че е още жива?- започнаха да говорят гласовете. Разбрах, че не комуникират с мен, за това бързо отворих очи, за да разбера какво става, но в следващия момент загубих цялата си концентрация и всичко се провали.

-Знам го. Тя е силна.- отвърна Хари, но в погледа му се четеше колебание. Крилата му се изсмяха и продължиха.

-Глупак! Живееш в голяма заблуда!- и продължиха с гадния смях, наподобяващ нещо като грачене. Не, Хари, не им вярвай!

-Наистина ли си мислиш, че можеш да ме заблудиш с празни приказки?- смехът секна.-  Усещам, че тя е там някъде. Много добре си изигра ролята, казвайки, че ТИ не ме обичаш. Но аз знам, че ТЯ никога няма да го каже. Сега, как искаш да те убия- ще откъсна първо едното, а после и другото, или направо и двете?

Крилата не казаха нищо. Просто отлетяха нагоре към небето. Какво са намислили? 

Прости се с скъпоценния ти вампир. Някой се провикна в главата ми. След това на фона на синьото небе се появи гората, докато не се виждаха само дърветата. Започнахме да се спускаме бързо надолу.

В ума си виках на ум и се опитвах със всички сили да ги отстраня от целта им. Започнах да си представям различни моменти от моя живот и да пея някакви песнички с цяло гърло. По едно време усетих нещо като заметресение и отворих очи, после бързо ги затворих, виждайки какво става отвън. Навсякъде имаше само храсти и клони. 

Може би съм успяла!

В следващия момент зрението ми се замъгли и усетих силна болка по цялото ми тяло. Премигвах усилено, за да ми се избистри погледа и видях отнова храстите, но този път усещах малките иглички, заболи се по цялото ми тяло. Болката беше ужасна, но радостта, която изпитвах от това, че съм се освободила, бе по-силна. Толкова, че да забравя всичко останало.

Отнякъде се чуваха чупенето на малки клонки. Обърнах главата си, но веднага усетих болка във врата и я върнах. Боже, дано няма нищо счупено! И сега като се сетих, мисля, че крака ми още не е добре. Вече почти не го усещам!

-Сега дойде вашият край!- извика някой. Помислих си, че ще усетя нещо като огнестрелна рана. Мислех, че много ще ме боли, но това не се случи. Чувството е все едно те пробождат с игла, за да ти вземат кръв. Но след това се чувстваш леко замаян, питаш се какво правиш тук, защо правиш тези глупости...

Може би, защото знаеш, че рано или късно ще ти се върне!



Bloody crownWhere stories live. Discover now