21. Mason

1K 51 11
                                    

Hello again;) 

In dit hoofdstuk heb ik een leuke hit/verassing/tip gestopt. Ik weet niet hoe ik het moet benoemen. Ergens in het verhaal wordt iets van mijn boeken genoemd, de eerste die het ziet krijgt een opdraaging. Je moet dan zeggen welke van mijn verhalen het is en of er een vervolg op is of niet.

Mason aan de zijkant>

---

Alyssa's P.O.V

Ik zat voor de spiegel en keek naar de brief die voor me lag. Hij was van Itske.

Alyssa,

Vanavond is er, in het bos onderaan het dorp, een groot feest voor onze leeftijd mensen. Allemaal tieners tot jongvolwassenen komen daar. Het is eigenlijk een soort van hardcore feestje. Het is een jaarlijks iets, maar het heeft een tijdje stil gelegen omdat Sage het nooit goedkeurde. Maar, misschien als zijn koningin komt, dat het misschien wel door gaat. Ik morgen sowieso nog wel even langs om alles uit te leggen, maar het is echt geweldig. En ik mag dit keer het intro nummer zingen!

Met vriendelijke groet,

Itske Biersack.

Ik lachte, het leek me hartstikke leuk om her heen te gaan. Ik heb Lisanne er vroeger wel eens over gehoord, maar ook over de keer dat soldaten van Sage het hele feest hadden stop gezet. Ikzelf was te jong geweest om te mogen komen, maar de dag na he feestje lag er overal glitters en kleding stukkken op de grond. Ik wou er altijd graag nog naar toe.

Ik was net van plan op te staan als de deur opent.'Je nieuwe lijfwacht is hier.'Zegt Snow die in de deur opening staat. Ik knikte en stond en en borg de brief snel op in een klein zakje in mijn jurk. 

Dan loop ik naar Snow toe en loop met haar de trap af en zie onderaan de trap Sage staan die mij zijn arm aanbied.

Ik pak hem en loop samen met hem naar de troonzaal. Ik zat daar eigenlijk bijna nooit, maar nu wel. Na een minuut ging de duur open en kwam er een man naar binnen. 

Hij had kort bruin haar en een bruine baard. Ook was hij heel groot gebouwd en je zag duidelijk spieren. Ook had hij wond boven zijn oog.

Hij loop naar voren en buigt voor ons.'Sta op.'Zegt Sage en de man staat op.'Dus jij denkt mijn koningin te kunnen beschermen. Waarom?'Vraagt Sage met een strakke toon en ik rol met mijn ogen.'Vergeef mijn man, hij is gewoon bezorgd.'Zeg ik terwijl ik Sage aankijk en dan weer naar de man.

'Vertel je naam eerst naam.'Zeg ik en ik glimlach.'Ik ben Mason mevrouw.'Zegt de man.'Geen achternaam?'Vraag ik vriendelijk verder.'In de tijd dat ik geboren ben bestonden er geen achternamen.'Legt Mason uit en ik knikte.

Ik had al iets van Snow begrepen dat hij van de tijd van de Vikingen kwam, en zelf een van de hoge heren daar was. Zijn vrouw en kinderen waren gestorven en hij was veranderd om een andere hoge vampier te beschermen, maar die is laast ook dood gegaan dus hij zocht nieuw werk.

'En nu antwoord op mijn vraag.'Zegt Sage dan weer. Mason kijkt nu naar Sage toe.'Ik heb voor eeuwen lang mijn vorige meesteres beschermd. Ze is laats overleden, heeft zichzelf vermoord, en ik zoek iemand anders om te beschermen.'Vertelt Mason.

Ik knikte.'Ik vind je een prima man. Snow heeft ook al veel over je verteldt, dus ik vind het goed als je me gaat beschermen.'Zeg ik tegen hem en Mason glimlacht naar me. Ik hoor Sage zuchten.'Prima dan.'Zegt hij.

Mason buigt nog een keer.'Snowwhite zal je kleren geven die je moet dragen en je vertellen hoe lang je bij Alyssa moet zijn.'Zegt Sage en dan neemt Snow Mason mee.

Ik stond op en zag dat Sage wou weglopen toen ik Itske's brief herrinerde.'Euhm, Sage?'Vraag ik en Sage draait zich om.'Ken je toevallig zo'n feest in de bossen voor tieners?'Vraag ik  aan hem.'Het vrijheidfeest?'Vraagt Sage en hij loopt naar me toe terwijl ik knikte.

'Ja, ik heb dat afgeschaft omdat de oudere zich zorgen maakte om de kinderen en het heel veel mensen de muziek storend vonden.'Legt Sage uit.'Zou we het feest weer kunnen vieren? Ik heb het altijd willen meemaken en Itske wou het ook heel erg graag.'Zeg ik tegen Sage. Sage zucht.'Ik wil niet dat je naar dat feest gaat Alyssa.'Zegt hij.'Waarom niet?'Zeg ik terwijl ik mijn armen over elkaar doe.

'Je weet niet wat daar gebeuerd. Voor hetzelfde geld probeert iemand je te vermoorden.'Zegt Sage en hij kijkt me aan.'En jongens kunnen met je gaan flirten. En dat soort feestjes zijn toch nooit leuk.'Zegt Sag en ik kijk hem aan.'Dus alleen omdat jij het niet leuk vindt mogen de andere het niet vieren?'Vraag ik en Sage knikte.

'Kom op zeg! Ben je echt zo kinderachtig?'Vraag ik aan hem en Sage keek me alleen maar aan. Ik zuchtte.'Sta het dan toe als goedmaker dat je me geslagen hebt.'Zeg ik tegen hem.'En Mason is toch de hele tijd bij me.'Vertel ik hem en ik zag Sage langzaam gaan nadenken.

'Alsjeblieft.'Smeek ik weer en ik kijk hem aan.'Goed dan. Alleen dit jaar.'Zegt Sage en ik kijk hem blij aan en druk een kus op zijn lippen.'Dankje.'Zeg ik tegen hem en dan loop ik de ruimte uit naar een studeerkamer toe.

Ik ging op de bank zitten en pakte een boek doe op tafel lag. Ik was er gisteren in begonnen en het was heel erg spannend. Het ging over een meisje genaamd Wynona, die de dochter van de duivel was. 

Ik was op de helft van het boek als de deur open gaat en Mason naar binnen komt en ik glimlach naar hem. Ook Snow komt binnen.'Uwe masjesteit, Itske Biersack is er om u te zien.'Zegt Snow. Ik knikte. Ik had nu maar geacepteerd dat Snow me waarschijnlijk altijd met een hoge status zal aanspreken. Of ze het uit zichzelf doet, of omdat Sage het tegen haar heeft gezegt, weet ik niet.

'Laat haar maar binnen.'Zeg ik terwijl ik naar haar glimlach. Snow knikte,ging aan de kant en toen kwam Itske binnen. Ik stond op en gaf haar een knuffel.'Dus heb je het al met Sage overlegt?'Vraagt Itske die op een bank gaat zitten.

'Ja, alleen dit jaar mogen we houden. Hij zelf houd niet van feestjes en denk dat er wat met me kan gebeuren, maar ik heb hem overgehaaldt.'Zeg ik tegen haar terwijl ik glimlach. Itske begint blij in haar handen te klappen.'Dat is geweldig. We zouden het feest sowieso houden, maar nu mag het teminste.'Zegt Itske.

Dan begint ze me dingen uit te leggen over het feest. Het is een feest voor tieners en jongvolwassen voor hun vrijheid. Meestal komen er alleen single mensen maar mensen die al getrouwd zijn of een vriendje of vriendinnetje hebben komen ook. Meestal moeten tieners tot jongvolwassenen heel veel dingen doen, en nu konden ze even vrij zijn zonder dat iemand zei wat ze moesten doen.

'Dus je komt?'Vraagt Itske en ik knikte.'Ja, ik kom.'Zeg ik tegen haar.

He will never be my master and husbandWhere stories live. Discover now