25. Het einde

643 39 3
                                    

Ik zat in de keuken wat met Sylvan te praten. 'Hij gedraag zich soms echt als een kleuter.' Zeg ik terwijl ik een hand door mijn haar haal. 'Heb je al met hem gepraat?'Vraagt Sylvan terwijl hij een slok van zijn drinken neemt. 'Ja, al drie keer.'Zucht ik terwijl ik hem aankijk. 'Waarover hebben jullie het gehad dan?' Vraagt Sylvan verder.

Is het gewoon erg dat ik mijn verhaal sneller aan hem vertel dan aan Snow of Calyspo? Met Calyspo ben ik nog wel vrienden geworden. Rebekah mag ik gewoon nog steeds niet en zij mij niet.

'Over wat er gebeurde op de markt, over dat hij zich soms egoistisch gedraagt en van al dat soort dingen.'

Ik dacht aan het laatste keer dat we een ruzie hadden:

'Waarom probeer je me steeds te veranderen Alyssa?'Vroeg Sage boos. Ik keek hem aan.'Ik probeer je niet te veranderen. Ik vind je prima zoals je bent.'Zeg ik tegen hem terwijl ik naar hem toe loop en mijn hand op zijn wang leg.

Hij slaat hem weg. 'Dat gevoel heb ik anders wel.'Zegt hij en hij stapt van me weg. 'Eerst moet ik me aardiger gaan gedragen tegen je, wat ik heb gedaan omdat ik van je hou. En nu moet ik nog mijn hele houding tegen het volk gaan veranderen.' Zegt Sage.

'Ik weet niet of je het door hebt Alyssa, maar ik ben in bijna meer dan een 100 jaar niet tussen de bevolking geweest, de laatste keer dat ik er was was iedereen gemeen, geweldadig en dacht alleen aan zich zelf.'

Ik keek naar de grond. Dat wist ik niet. Een gevoel van schuld spoelt over me heen. 'Misschien,'Zegt Sage en ik kijk hem aan. 'Misschien wat?'Vraag ik voorzichtig. 'Misschien was het beter geweest als ik je nooit als vrouw had gekozen.'Zegt hij en dan loopt hij de kamer uit.

Ik kijk naar Sylvan en voel hoe de tranen in mijn ogen springen maar ik knipper ze snel weg. Ik wou niet dat Sylvan ze zou zien. 'Zou je niet gewoon beter af zijn zonder hem?'Vraagt Sylvan. Ik kijk hem aan en geef hem een kleine glimlach.

'Grappig, dat is precies wat hij ook zei.'Zeg ik tegen hem en Sylvan's ogen staan vol ongeloof. 'Hij heeft dat tegen je gezegt?'Vraagt hij en ik knik. Dan is het stil. 'Ik ga maar weer even met hem proberen te praten.'Zeg ik tegen hem terwijl ik opsta.

Sylvan staat ook op en loopt naar me toe. Ik neem aan dat hij me een knuffel wilt geven dus stap ik naar voren om hem een knuffel te geven wanneer ik een stekende pijn in mijn hart voel.

Ik stap weg en zie een spuit in mijn borst. 'Het spijt me Alyssa. Maar je kan straks eindelijk rust vinden.'Zegt Sylvan met een vriendelijk blik.

Ik voel me door mijn benen zakken en ik voel hoe mijn hoofd hard de grond raakt en dan wordt het zwart.

Sage P.O.V

Ik besloot om Alyssa op te zoeken. Ik voel me echt schuldig over wat ik de laatste keer tegen haar gezegt had. Dat had ik niet willen zeggen maar het kwam er gewoon zo uit. Ik was aan het zoeken naar Snow en bleef stil staan voor een deur.

'Harder... Ah Mason! Harder.' Hoorde ik Snow kreunen. Ik liep snel verder, bang wat ik zal aantreffen als ik de deur open deed.

Ik besloot om voor Alyssa zelf te zoeken. Ik loop naar de keuken en open de deur. Daar zie ik Alyssa op de grond liggen. 'Alyssa.' Zeg ik tegen haar en ik ren naar haar toe en leg haar hoofd op mijn knieën.

Ik riep allemaal bediendes bij elkaar. We brachten Alyssa naar de ziekenzaal. Ik begon tegen iedereen te schreeuwen dat ze wat moeten doen dus werd ik uiteindelijk buiten gezet en werd er tegen me gezegt dat ik moest wachten.

Na een half uur kwam er een zuster naar buiten.'En?'Vraag ik ongeduldig. De zuster kijkt naar de grond. 'Het spijt me uwe masjesteit, maar ze is dood.'

He will never be my master and husbandМесто, где живут истории. Откройте их для себя