Deel 1

701 14 7
                                    

POV Jace:

'Oké, jongens. We zijn klaar voor vandaag!' Dan klapt in zijn handen. Langzamerhand gaat iedereen naar huis. Na een hele dag werken op de set ben ik eigenlijk best wel moe.

Maar aan de andere kant is dit wel een droom die uit komt. Ik mag werken met leuke mensen om mij heen en vooral met Riele... ze is zo grappig en aardig en nou ja, gewoon Riele.

En voor het geval dat je denkt dat ik verliefd op haar ben, wil ik nu duidelijk maken dat het niet zo is. Ze voelt als een zusje voor me. Dat komt omdat ze er altijd voor me is en ik voor haar. En we zijn best wel close.

Ik zie nog net hoe Riele haar jas pakt en weg wil gaan. Totdat ik haar tegenhoud en voorzichtig haar arm vastpak. 'Hé, waar dacht jij nou weer heen te gaan? Ik heb wel zin in een ritje door L.A...' grinnik ik.

Ik probeer charmant met mijn hand door mijn haar te wrijven. Riele moet lachen. 'Sorry, Jace. Ik moet nog de script uit mijn hoofd leren. Of ben je dat soms vergeten, meneertje-ik-maak-liever-lol-dan-ik-mijn-werk-serieus- neem.' 'You're right. You're right. Maar kom op nou Riele, die tekst is zo in onze hoofd gestamd.' Zeg ik smekend. Riele schud lachend met haar hoofd. 'Oké, vooruit dan Jacey!' Dan wrijft ze in mijn haar. 'Yes, then let's go.' Zeg ik.

POV Riele:

Hij pakt mijn hand vast en neemt me mee naar buiten. Even voel ik vlinders in mijn buik. Waarom eigenlijk? Jace is mijn beste vriend. Misschien is het gewoon warm buiten en reageert mijn lijf anders op het weer. Ik kijk hem aan. Jace houdt de deur van zijn auto voor me open als een echte gentleman.

Vervolgens ploft hij naast mij neer. Als we even later rijden zet Jace keiharde rapmuziek aan. Omdat, ik hier ook van houd bouncen en zingen we keihard mee. Vervolgens film ik hem terwijl hij met zijn hoofd op de muziek beweegt. We schieten allebei in de lach. Ik kijk op mijn horloge. Het is 20.45 s' avonds. 'Ik heb honger.' Zeg ik. 'Ja, ik ook. Zullen we langs de Mac gaan?' vraagt Jace.

POV Jace:

Er verschijnt een glimlachje op haar gezicht. Man, wat houd ik toch van haar lach. Zei ik nou net dat ik van mijn beste vriend glimlach houd? 'Laten we gaan dan.' Zegt ze.

Even later zitten we met frietjes en al te eten terwijl we doorrijden. 'Ik ben zo blij dat we eindelijk klaar zijn op de set. Godamn, wat ben ik moe.' Zeg ik. 'Niet zo zeuren, joh.'

Riele rolt met haar ogen. Ik moet lachen. 'Noem je dat zeuren?' Ik probeer Riele met één hand te kietelen terwijl ik rijd. 'Jace! Wat doe je?! Straks krijgen we nog een ongeluk.' Roept ze bang.

'Natuurlijk niet! Je zit hier wel naast Kid Danger.' Plaag ik. 'Let jij nou maar op de weg want anders ben je straks zelfs Kid Danger niet meer.' Ik mep plagerig op zijn pet.

'Ik vind het leuk met jou.' floep ik er zomaar uit. Ik voel dat ik rood word. Maar ik meen het echt wat ik zei. Het is altijd leuk met Riele.

Ze denkt nu waarschijnlijk dat ik een weirdo ben! 'Heb je zin om een film avond te houden bij mij thuis? Eh, Xander is er waarschijnlijk ook bij.' zeg ik zacht. Het liefst wil ik alleen met haar zijn maar dat wilt ze waarschijnlijk niet.

POV Riele:

Jace en ik gaan gewoon de hele avond films kijken! Wel jammer dat Xander ook mee gaat kijken. Ik wilde het liefste alleen met Jace zijn. Alleen wilt Jace dat waarschijnlijk niet. Ik kijk hem aan. Zijn bruine ogen glinsteren. Net als zijn blonde haren.

'Ja, leuk.' zeg ik verlegen. Ik zie dat Jace bloost. Sinds wanneer bloost Jace? Ik ken Jace! Jace is bijna nooit verlegen. Maar dan gaat mijn hart tekeer. 'Vind Isabela dat wel goed? Dat we eh.. nou ja...' Ik kom niet uit mijn woorden. 'Dat we wat Riele?' Jace kijkt me lachend aan. 'Eh, nou, ja.. samen dingen doen. Ik bedoel, je hebt wel een relatie met haar en het is niet goed als je meer tijd met mij doorbrengt dan met haar.'

Ik pulk wat aan mijn nagels. Het is even stil. 'Ri, je bent mijn aller beste vriend. Daarom zijn we zo close. Isabela hoeft echt niet jaloers te zijn.' zegt hij een beetje geirriteerd. 'Ja, je hebt gelijk.'

POV Jace:

'Yo, Jace.' Xander geeft me een snelle hug. 'Wat zijn je plannen voor vanavond? Gaan we een film marathon houden?' 'Sst.' Fluister ik. Ik kijk naar Riele die ongemakkelijk op de bank zit. Xander en ik zijn in de keuken. 'Luister, je bent de liefste broer van de wereld als je doet alsof je vanavond niet thuis bent, oké?' Xander kijkt me verward aan. Maar dan moet hij lachen als hij Riele ziet. 'Aha, ik weet het al. Mijn kleine broertje wilt alleen zijn met een meisje.'

Ik word rood maar tegelijkertijd ook weer boos. 'Nee, gek. Ik wil gewoon qualitytime met mijn beste vriendin. Is dat soms te veel gevraagd?' 'Oké, oké. Rustig hoor. Wist niet dat je boos werd. Btw, als broer zie ik gewoon dat je stapelgek op haar bent. Maak het gewoon uit met Isabela. Anders ben je niet eerlijk tegenover haar en niet eerlijk tegenover jezelf en dat verdient Isabela niet.' geeft mijn broer advies. Ik rol met mijn ogen. 'Gast, ik vind Isabela leuk.' Xander haalt zijn schouders op en loopt richting de trap. Héhé mijn broer is boven.

We hebben al een paar comedy films achter elkaar gekeken. Vreemd genoeg kijk ik soms naar Riele die met een deken aandachtig naar het tv scherm kijkt. Ze is zo cute. Nee! Wat zeg ik! Ik mag haar niet cute vinden. Maar waarom komt dat zomaar in mij op? Dan kijkt Riele op. 'Is er soms iets?' vraagt Riele als ze ziet dat ik iets te lang naar haar staar. 'Eh, niks.' Ik richt me weer op de film.

Vervolgens komt Henry op mij af om me te likken. 'Henry!' roep ik blij. Ik aai hem over zijn bolletje. Riele aait hem ook. Henry springt op Riele af en begint haar te likken. 'Henry! Stop!' commandeer ik mijn hond. 'Volgens mij is hij verliefd op je. Maar dat kan ook niet anders toch?' zeg ik. 'Honden hebben me altijd al leuk gevonden.' Zegt Riele. 'Ja, daarom.' Zeg ik snel. Dan krijg ik een berichtje van Isabela binnen.

Isabela: Hey Babe! Ik mis je! Kan je vanavond naar me komen?

Mijn hart gaat tekeer. Wat moet ik doen? Ik kan Riele toch niet in de steek laten. Riele trekt een frons. 'Wat is er?' Ik schud mijn hoofd. 'Niks.' 'Ik ken je langer dan vandaag Jace. Er is iets.' Zegt ze bezorgd. 'Oké. Eh, Isabela wilt dat ik naar haar toe kom... zeg maar nu.'

Ze is even stil. 'Als je wilt gaan mag je het van mij hoor.' Ik schud mijn hoofd. 'No way dat ik jou in de steek ga laten.' Zeg ik resoluut. 'Maar het is je vriendin!' 'Ja, en jij mijn beste vriendin.' 'Jace!' roept ze. 'Oké, voor jou zal ik het doen.' Ik begin met tegenzin te typen. Laatste tijd heb ik het gevoel dat ik niet meer zozeer verliefd op Isabela ben. Maar misschien komt dat omdat we elkaar niet zo vaak meer zien.

Ik: Hé, Isabela! Natuurlijk kom ik! See ya! X

Ik laat Riele het bericht zien. 'Ik ben trots op je, bud.' Zegt ze. We lopen dan allebei naar de deur.

POV Riele:

'Maar ik wil wel een hug van jou.' Jace houd zijn armen wijd open. Ik moet lachen. Ik heb geen idee hoelang we hier staan te knuffelen maar het was niet zo'n knuffeltje dat zo voorbij ging.

Wat ik nog steeds niet snap is waarom ik hem heb gepusht om naar Isabela te gaan. Ik bedoel, diep van binnen wilde ik dat hij hier bij mij bleef. Maar dat voelt niet goed. Hij heeft met Isabela! 'Weet je het echt zeker?' Hij kijkt me aan. 'Ja, Jace. Geniet van je avond met Isabela!' Ik duw hem lachend richting de deur.

.................................................
...........................................................................................................................

Hey Guys! Thanks for reading! That means a lot for me! Als jullie dit deel leuk vinden reageer dan ff :) Of als je leuke ideeen hebt voor het verhaal mag je natuurlijk ook reageren. Dan zal ik kijken of ik het in het verhaal zal verwerken. Sowieso krijg je dan de credits voor het bedenken van het idee. Het deel is inderdaad heel kort. Maar geloof me de volgende delen zullen spannender en langer zijn en ik zal leuke Jaele scene's vast leggen! Thanks Guys! X
Oh en nog iets: als je het leuk vind om mijn fan account te volgen op Instagram😉 Follow dan: @Jacesamazing
Kus mij x

Love Isn't A GameWhere stories live. Discover now