Deel 3

285 11 0
                                    



POV Riele:

Met mijn mobiel in mijn hand loop ik naar de set. Als ik Jace buiten zie gaat mijn hart tekeer. Hij wordt aangehouden door fans. Ik rol met mijn ogen. Nonchalant loop ik verder. 'Hé, Riele!' Jace komt vrolijk naar mij toe en geeft mij een knuffel. Ik word rood. 

'OMG! RIELE! Wil je een foto van ons maken met Jace?' roept er één hysterisch. Jace wrijft in zijn haar en zet een charmante glimlach op. Serieus?! Daar ben ik natuurlijk goed voor! Ik knik en neem de telefoon aan. Vervolgens dringen er allemaal meisjes om hem heen. Eentje heeft zelfs haar armen om zijn middel geslagen. Hoe bedoel je: obsessief? Na een paar foto's gemaakt te hebben geef ik het weer terug.

 'We houden van jullie! Zeker van jou Jace!' zegt er een meisje flirterig. 'Hebben jullie verkering? Jullie zouden zo'n schattig stel zijn!' roept er één. 'Nee, natuurlijk hebben ze geen verkering, dombo! Jace en Isabela hebben wat!' roept een andere fan boos. Ik kijk Jace smekend aan. Hij merkt dat ik van hun af wil komen. 

Oké, begrijp me niet verkeerd. Ik houd van mijn fans! Maar we moeten binnen vijf minuten op de set zijn. Anders doet Dan Scheidner ons nog wat. Het is niet de eerste keer dat we opgehouden worden door fans en Dan Scheidner boos werd omdat we te laat kwamen. 'Dank jullie wel dat jullie fans zijn van de show! Tot ziens dames!' Jace geeft de fans luchtkusjes in de lucht. Dan beginnen ze te gillen. Jace pakt snel mijn hand vast en neemt me mee naar binnen. 

'Hé, hé! Eindelijk! Ik dacht dat we nooit van hun af zouden komen...' zucht ik. 'Zo erg was dat toch niet?' Jace haalt de deur voor me open. Ik geef toe dat ik best wel jaloers ben dat Jace de fans luchtkusjes gaf. 'Nee, maar als we weer te laat komen kunnen we misschien wel onze baan verliezen.' Jace haalt zijn schouders op. 'Geloof me. Wij zullen nooit onze baan verliezen. Dan Scheidner kan niet zonder ons.' Knipoogt hij. 

Ik moet dan denken aan wat mijn ouders vertelden. Hoe kan ik Jace vertellen dat IK over een maand mijn baan zal verliezen. En hoe the fuck moet ik vertellen dat we elkaar misschien nooit meer zullen zien? Duizend vragen borrelen in mijn hoofd. Maar op geen enkele vraag weet ik de damn antwoord.

Jace legt zijn armen op mijn hoofd. Ugh. Typisch Jace. 'Doe eens normaal idioot.' Lach ik terwijl ik zijn armen weghaal. Jace moet lachen. Als Jace lacht heeft hij van die schattige kuiltjes in zijn wangen. 'Wedden dat ik jou kan optillen.' Zegt hij plotseling. Ik grinnik. 'Wedden van niet.' Natuurlijk kan Jace mij optillen. Duh!

Hij wilt dat ik op hem ga springen. Jace houd mij stevig vast. Ik heb mijn armen over zijn schouders heengeslagen. 'Hop paardje!' zeg ik terwijl ik niet kan stoppen met lachen. Jace rent naar de set en draait rondjes. Iedereen kijkt ons verbaasd aan. 

Maar iedereen van de set weet inmiddels dat we heel gek zijn en zeker met elkaar. Ella komt op ons af. 'Hé, gaat het wel goed?' lacht ze. Jace zet me voorzichtig neer. 'Ella!' Ik geef mijn vriendin een omhelzing. 

'Riele!' roept ze blij. 'Ik moet jou zoveel dingen vertellen. Jij vast ook!' Ik kijk haar aan. Ja, ik ga over een maand naar New York verhuizen en zal je waarschijnlijk nooit meer zien oh en ik begin gevoelens te krijgen voor je collega Jace.

'Eh, nee. Niks bijzonders.' 'Kom op, Guys!' Dan Scheidner wenkt dat we op onze plaatsen moeten staan. Cooper en Sean zijn weer eens laat zoals altijd.

Ella en ik zijn na de set naar een koffietentje in de buurt gegaan. Ik heb Ella alles verteld over mijn vertrek naar New York. Ze vind het afschuwelijk maar ze begrijpt het wel. Ella vertelde ook dat ze mij heel erg gaat missen. 

Op dit moment lig ik verdrietig op mijn bed. Het is mij nog steeds niet gelukt om het aan Jace te vertellen. Maar ik kan het niet. Vreemd genoeg zag ik Isabela in hetzelfde cafeetje maar deed alsof ze ons niet zag. Ik heb geen idee waarom.

POV Jace:

Na een hele dag op de set gewerkt te hebben plof ik uitgeput op de bank waarnaar Henry op me af komt likken. 'Hé, maatje.' Zeg ik. 'Jij wilt vast eten.' Terwijl ik naar de keuken loop krijg ik een berichtje van Isabela.

Isabela: Jace! Je raadt nooit waar ik nu ben!

Ik: Op de set van je nieuwe film? I guess...

Isabela: Nee, mafkees! Ik sta voor je deur, haha. Trouwens de bel doet het niet.

'Jace!' Zegt Isabela vrolijk als ik de deur opendoe. 'Ik heb je zo lang niet meer gezien.' Ze geeft mij een stevige knuffel. Ongemakkelijk sla ik mijn armen losjes om haar middel. 'Ben je alleen?' fluistert ze geheimzinnig. 'Ja, maar ik heb echt veel te doen en...' 'Ah.. je hebt toch wel tijd voor je vriendin?' 'Natuurlijk! Alleen moet ik je iets vertellen en je zal het...' Isabela onderbreekt mij. 'Ik jou ook.' Grinnikt ze. 

Dan slaat ze haar armen om mijn hals en brengt haar mond dichterbij. Voordat ik kan protesteren voel ik haar lippen op de mijne. Na een paar seconden ben ik bewust met wat ik gedaan heb en duw haar van mij af. Isabela staart me met ontzet aan. 'What the heck... Jace!' Mijn hartslag gaat tekeer. 'Waarom duw je me zomaar?!' Haar stem slaat over. 'Het spijt me maar ik kan het niet...' 'Wat kan je niet?!' 'Jou zoenen.. ik eh..' 

Mijn hoofd tolt. Wat ik heb gedaan is het ergste wat ik ooit kon doen. Ik besef nu dat ik niks meer voor Isabela voel maar iets voor Riele! 'Ik ben niet meer verliefd op je! Het spijt me zo erg! Je verdient een betere iemand dan ik.' 'Hoelang weet je dit al?' haar stem klinkt zacht. 'Ik heb geen idee.' Ik wrijf in mijn haar. De tranen rollen over haar wangen.

'Waarom heb je het niet gelijk gezegd? Wat ben je toch een sukkel, Jace!' 'Ik kon het niet. En ja ik weet het! Ik ben een sukkel. Een hele grote zelfs! Ik begin gevoelens te krijgen voor Riele!' Isabela's ogen worden groter.

'Wat?! Dus je bent verliefd op Riele? Hoe kan je verliefd worden op zo'n iemand die iets voor je achterhoud!' zegt ze. Ik trek een frons. Wat bedoelt ze hiermee? Riele zou dat nooit doen! Ik ken haar door en door. 'Zo is ze niet!' Verdedig ik Riele. 'Oh ja? Heeft ze jou dan al gezegd dat ze over een maand naar New York verhuisd? Waarschijnlijk niet!' schreeuwt ze. 

Toen ik dat hoorde kon ik niet meer helder nadenken. Mijn hele lijf begint te schudden. 'Wat...' kan ik er zwak uitbrengen. 'Vraag het haar zelf als je me niet gelooft.' Met die woorden verlaat ze mijn huis.

Zodra Isabela uit het zicht is pak ik mijn autosleutels en race naar Riele's huis. Vervolgens bel ik aan. Na een paar minuten gaat de deur open. Ik tref een huilerige Riele aan. Het kost me heel veel moeite om haar niet te troosten en haar in mijn armen te nemen. 

Maar ik moet eerst zeker weten of Riele iets voor mij verbergt. 'We moeten praten.' Het kwam er killer uit dan ik bedoelde. 'Isabela beweert dat jij naar New York gaat verhuizen. Is dat zo?'

POV Riele:

Ik loop bleek aan. Heeft Isabela het gehoord?! Het is even stil. 'Jace.. ik wilde je het al eerder vertellen maar ik kon het niet...' huil ik. Jace schud zijn hoofd. 'Riele, we zijn beste vrienden. Zoiets hoor je te vertellen. Weet je, het doet me pijn dat je het niet gewoon eerlijk zei.' Ik zie dat Jace zich sterk houd om niet te huilen. 

'Het spijt me...' snik ik. 'Maar wat deed Isabela bij jou?' Jace word rood. 'Daar gaat het niet om.' 'Jawel!' 'Oké, we hebben gezoend. Maar het was één grote vergis...' Wat?! Ze hebben gezoend. Weetje, hij bekijkt het maar. Opeens ben ik heel blij dat we gaan verhuizen. Blijkbaar vind hij Isabela leuk. 

'Ga weg Jace!' zeg ik zacht. 'Nee, ik wil het uitpraten. Ik houd van je, Riele! Ik wil niet dat je gaat. Zonder jou kan ik niet leven.' floept hij eruit. Ja, ja! Hij zegt dat hij van mij houd maar hij zoent ondertussen wel met Isabela. 'Ben je doof? Ik zei dat je weg moest gaan!' Mijn stem slaat over. Ik wijs met mijn vinger in de richting van de deur. Hij kijkt me nog één keer aan en verlaat mijn huis.

...........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Thanks for reading! Ik zet zo snel mogelijk deel 4 online! X

Love Isn't A GameWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu