Deel 9

236 6 2
                                    

POV Riele:

'Riele en Tyler! Concentreer je!' roept Dan Scheidner streng. Ik had nooit gedacht dat Tyler en ik zoveel lol konden hebben. Maar zoveel lol als met Jace heb ik nog lang niet. Ach, het is een begin. Tyler is wel oké. 

Wie weet vergeet ik Jace dan wel. Het zal wel moeilijk worden want ik heb nog nooit zo veel van iemand gehouden als van Jace. 'Sorry, Dan. Het was mijn fout. Riele moest lachen om een grapje die ik maakte.' zegt Tyler koeltjes. Ik zie vanuit mijn ooghoeken dat Jace naar mij staart.

POV Jace:

Met mijn telefoon in mijn hand haal ik voor de zoveelste keer koffie voor Dan! Man, hoe vaak drinkt die gast wel koffie? Vervolgens botst er iemand tegen mij aan. 'Hé, kan je niet uitkijken?' Ik kijk op. Het is Tyler! 'Oh, sorry, man. Zag je niet.' 

'Ik snap wel dat je mij niet zag. Je bent met je hoofd bij Riele.' Bits hij. Ik schud met mijn hoofd. 'Eh, wat?' 'Je hoorde me wel.' 'Hoezo zou ik met mijn hoofd bij Riele zitten?' Ik kijk hem niet-begrijpend aan.

'Omdat, je haar de hele aflevering als een kwijlend hondje hebt lopen aanstaren.' Tyler slaat zijn armen over elkaar. 'Wat wil je hiermee zeggen?' vraag ik verward. Tyler doet een stap naar voren. 'Je laat haar met rust.' Fluistert hij in mijn oor. 

Mijn hart gaat tekeer. 'En wat nou als ik dat niet doe?' 'Dan zal je er spijt van krijgen. Riele is van mij.' Ik schud lachend met mijn hoofd. 'Denk je nou echt dat ik toelaat dat Riele en jij gaan daten? Als het moet bescherm ik haar van jou want je bent niet te vertrouwen.' Zeg ik zelfverzekerd. Ik ben trots op mezelf. 

Maar diep vanbinnen ben ik onzekerder dan ooit. 'Gefeliciteerd Jace Norman. Maar zo makkelijk kom je hier niet van af.' Dan Scheidner gebaart dat we terug moeten komen. Tyler geeft mij expres een zetje en loopt dan weg. Dé sukkel! Hoe durft hij!

Sean kijkt me nog steeds niet-begrijpend aan. 'Ik snap het nog steeds niet. Wat bedoel je precies?' Ik zucht. 'Zodra Tyler naar buiten loopt achtervolgen we hem om te kijken of hij iets verbergt.' Leg ik nog één keer uit. 'Maar wat nou als hij ons ziet...' stamelt Sean. 'Het is een risico inderdaad. Daarom moeten we zo voorzichtig mogelijk zijn.' Sean steekt zijn duimen op. 'I got it!'

'Kan je voor één keer je mond houden?' zeg ik geïrriteerd terwijl ik op de weg probeer te letten. Sean kijkt gekwetst. Tyler rijdt een paar meter voor ons. Straks raken we die dude nog kwijt! Sean praat de hele rit aan een stuk door! Hoe bedoel je: irritant? 'Sorry, sorry. Maar ik kan het niet helpen. Als ik zenuwachtig ben praat ik veel.' Ik rol met mijn ogen. 'Het is okay.' 

Dan maakt mijn hart een sprongetje. 'Kijk! Hij stopt precies voor het huis van Isabela! Wat doet hij daar nou weer?' 'Misschien zijn ze vrienden?' 'Vrienden? Hier klopt iets niet!' zeg ik. Isabela doet de laatste tijd heel erg vreemd. Alsof het haar niet boeide dat ik Riele leuk vind. Het boeit haar degelijk! Zouden ze samen een complot hebben? 

Als Riele gekwetst word of gevaar loopt vergeef ik het mezelf nooit! Zonder nog na te denken stap ik uit de auto. Sean kijkt me vragend aan. Ik ren naar het huis en verstop me achter de bosjes. Toevallig staat er een raam open. 

Onopgemerkt probeer ik dichterbij te komen. Ik hoor nauwelijks wat er gezegd wordt. Lekker dan! Dan krijg ik een idee! Als ik door het raam kruip kan ik me achter de boekenkast verstoppen. Waarom doe ik dit eigenlijk? Je doet het voor Riele, zegt er een stem in mijn hoofd. Ze is de belangrijkste persoon in je leven! 

Ik schud met mijn hoofd. Voor Riele doe ik alles! Let's do this! 'Je bent nog trager dan een schildpad! Hoelang ben je van plan om hierover nog te doen? Ze had je allang al leuk moeten vinden.' Snauwt Isabela. Tyler legt een arm op haar schouder. 'Het komt goed ik...' Boos rukt Isabela zijn arm van haar af. 'Als je niet binnen een week zorgt dat Riele verliefd op je wordt ben je ontslagen!' 

WHAT THE HELL... HOOR IK DIT NOU GOED? Dus Isabela gebruikte Tyler al die tijd om Riele van mij weg te halen! Wat is ze toch een kreng! Ik heb zin om haar een mep te verkopen. Die Tyler trouwens ook! Dit is compleet geschift! Ziek gewoon! Als ik weer door het raampje wil gaan hoor ik Isabela schreeuwen. 'Jace! Wat doe je hier?' Haar stem slaat over. 

Weet je, het boeit me niet meer dat ze me hebben gezien. Ik ben zo boos dat ze dit probeerde te doen. Als Dan Scheidner dit hoort zal hij Tyler meteen ontslaan! Dit moet hij horen! En het belangrijkste is dat Riele dit moet horen! Onder dit alles grijns ik even. Als Riele dit hoort zal ze me ongetwijfeld een held vinden. Dan ben ik haar superhero. Die gedachte maakt me blij. 

'Jullie zijn echt ziek! Hoe halen jullie het in jullie hoofd om dit te doen? Een rol in Henry Danger is niet zomaar een spelletje om wraak te nemen. Het is werk dat je leuk hoort te vinden. En dan nog iets: als Riele erachter komt wat Tyler werkelijke bedoelingen zijn met haar zal ze jullie allebei haten. Oh, en bedankt nog! Door jullie heb ik een extra reden gekregen om voor haar te vechten.' 

Ik probeer me sterk te houden. Tyler komt op mij af en duwt zijn vinger op mijn kin. 'Oh ja?' Hij kijkt Isabela lachend aan. 'Deze jochie hier denkt dat hij de game heeft gewonnen maar ik moet je spijtig vertellen, mijn vriend, dat het spel nu pas is begonnen.' Mijn hart gaat tekeer. Er komt geen woorden uit mijn mond. Zwijgend staar ik hem aan. 

'Als je het ook maar tegen één iemand vertelt over onze plan zal ik drastische maatregelen moeten nemen.' Tyler kijkt me strak aan. Ik doe een stap naar achteren. 'Zoals wat?' vraag ik zacht. Hij loopt naar achteren en haalt een pistool uit zijn broekzak. 'Het zou toch heel erg zonde zijn als er iemand toevallig dood zal gaan.' 

WAT IS ER MIS MET HEM?! Hij speelt een spel met mij wat ik onmogelijk kan winnen! 'En het is natuurlijk zonde dat die iemand Riele kan zijn.' Tyler buldert van het lachen. Vervolgens zwaait hij rondjes met zijn pistool. 'JE BENT WALGELIJK!' schreeuw ik. 'Ah Jace toch! Hier een tip voor je: Hate the game, not the player.

'Hier kom je niet mee weg!' 'Oh nee? Als Riele één van deze dagen toevallig doodgaat. Door wie komt dat dan, hé?' schreeuwt Tyler boos in mijn oor. 

'Door jou, Jace! Omdat, jij zo nodig alles moest doorlullen. Aan jou de keus. Of je werkt met ons mee en je lieve meisje leeft happy in het rond. Of je bent voor de rest van je leven medeplichtig van een moord op je beste vriendin!' 

De tranen springen in mijn ogen. Dit is het ergste wat je ooit kan meemaken. Ik zal het mezelf nooit vergeven als er iets met Riele gebeurt! 'Goed, ik zeg niks.' 

Ik kijk afwezig uit het raam. Sean wilt natuurlijk weten waarom het zo lang duurde. Het enige wat ik kan doen is liegen... 'Good boy, Good boy, my friend.' Lacht Tyler. Isabela staart ons geschokt aan. Ik schud met mijn hoofd en ga weg.

..........................................................................................

Thanks for reading guys! Ik probeer zo snel mogelijk deel 10 te posten! Reageer ff als je wilt dat ik hiermee door moet gaan! En stemmen is ook altijd welkom! ;) Btw mijn verhaal heet vanaf nu: Love isn't a game. Omdat, ik het het beter bij het verhaal vind passen! X

Love Isn't A GameWhere stories live. Discover now