Esas güç 🔥

1.7K 70 1
                                    

Atike sesin geldiği yöne doğru baktı. Gelen hünkar babasıydı. Asilce eğildi,iskender de eğilmişti. Sultan yavuz yanlarına yaklaştı. Konuşmaya başladı ; atikem,benim güzel kızım. Ne işin var burada ve elinde ki okla ? (Hafifçe sırıtmıştı) sonra iskendere yöneldi ; demek kızım atike sultanla tanıştınız iskender. -iskender ; E-evet hünkarım. Sultanımızla tanışma şerefine nail oldum. -atike ; bende şimdi saraya dönüyordum hünkarım. Sizin iskenderle konuşacaklarınız vardır. Rahatsız etmeyeyim. -yavuz ; tamam sen saraya dön biz biraz dolaşıp geliriz kızım. (Atike eğilip saraya doğru ilerler)
~ertesi gün hünkarın dairesinin önü~
Atike en güzel kaftanını giyip hünkar babasının dairesine doğru ilerledi. O sırada hasodanın önünde iskenderi görünce hafif bir tebessüm etti.
-Atike ; iskender ağa. Ne hoş bir tesadüf seni gördüğüm iyi oldu. Dün olanlar hakkında konuşmak istiyorum. -iskender ; mühim değil sultanım. Ben unuttum bile. Siz de unutsanız iyi edersiniz. (Gülümser)
*O sırada hatice muazzezin kızı şahbanu gelir.*
-Şahbanu ; atike ne oldu dün ? Bilmem gerekiyor mu ? Ah yoksa gizli bir sır mı ? (Parmağını saçına götürüp oynamaya başlar)
-Atike ; şahbanu ! Ne vakittir seni alakadar etmeyen konularla meşgul oluyorsun. Aklını yorma bu işlere. Kardeşin ahmetle ilgilen ve bir daha gereğinden fazla soru sorup canımı sıkma.
-İskender ; atike sultanım. Hünkarımız alınmanızı emrettiler. Sizi bekliyorlar.
(Atike şahbanuya korkutucu bir bakış attıktan sonra tüm asaletiyle hasodaya girer)
-Atike ; hünkarım. Beni çağırmışsınız. Mühim bir mevzu varmış. (Dikçe bakar tek kaşını kaldırır)
-Yavuz ; atikem güzel kızım gel yaklaş. (Sedire oturur) önemli hemde çok önemli.
-Atike ; (oturup babasına bakar) sizi dinliyorum.
-Yavuz ; atikem. Bu sarayda ki tek farklı sultan sensin. Yaşına rağmen kudretlisin. Herkes tüm harem hasekilerden çok senden çekiniyor. Ve ben kızım en çok sana güveniyorum. Zira validen de dahil muazzez de taht peşinde iktidar için daha şimdiden kavgaya girdiler işte bu yüzden bunu onlara anlatmayı doğru bulmadım ve seninle paylaşmak istedim. Atike, benim çok az ömrüm kaldı. Uzun süredir siroz denen illetin pençesindeyim. Hekimler aylarca şifa aradılar. Lakin ne şifa buldular ne de beni iyi edebildiler. Aylardır acı içindeyim. Dün hekim başı lokman geldi. Ve artık şifa bulunsa dahi fayda etmeyeceğini,sayılı günlerimin kaldığını söyledi. Böylelikle ben öldüğümde tahtın güvenilir ellerde olmasını isterim. Bunu da senin sağlayacağını biliyorum. Yapman gereken şeyi sana söyleyecek değilim zira senin aklın sana yetiyor kızım. Gerekeni yap ve bu devleti koru. Devlet-i aliyye sana emanettir. (Bunu dedikten sonra öksürüğü artar ve nefessiz kalır lokman ağa gelip biraz olsun durumu düzeltir,hünkar uyur)
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Atike duydukları karşısında adeta şok geçiriyordu. Babası ölüyordu ve ölmeden önce bütün gücü ona bırakmıştı. Nihayet intikam alabilecekti. Bunu düşündükçe yüzünde güller açtı ve ilk iş olarak iskender ağanın dairesine gitti.
-Atike ; iskender ağa buraya gelme sebebimi merak ediyorsundur. Lafı dolandırmayı sevmem. Şimdi beni iyi dinle. Hünkar babam uzun vakittir siroz denilen illetin pençesinde. Hekim başı lokman sayılı günlerinin kaldığını söyledi. Hünkar babam da ölmeden evvel bütün gücü bana devretti. Anlayacağın şu ki bu akşam yeni bir devrin başlangıcını ben yapıcam. Babamın durumu çok kötü. Bugün değilse yarın hakkın rahmetine kavuşcak. İşte bu yüzden bizim bu gece önlemimizi almamız gerekiyor. Babamı acılarından kurtarıcaksın iskender. (cebinden zehir çıkarıp iskendere uzatır) bu zehirden bir yudum alması kafi. Hemen bütün vücuda işler acısız bir şekilde öldürür. Ha biz öldürmüşüz ha eceliyle ölmüş.. Bizim öldürmemiz de bir fark olmayacaktır.
-İskender ; hastalığı biliyor bizzat şahit oluyorum sultanım. (Zehiri alır) siz en doğrusunu bilirsiniz lakin merak ettiğim bir husus var. Tahta kim çıkıcak. Öz olan 5 tane şehzade kardeşiniz var. Ve tabi bir de hatice muazzez sultanın şehzadesi ahmet.
-Atike ; onları da düşündük. Planımızı hünkar babamız öldükten sonra uygulucaz. Sen tez gidip zehri içir ve öldüğünden emin olmadan yanımıza gelme !

Kanlı iktidar  (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now