Şehzade Osman 🔥

885 49 4
                                    

Atike yıllardır eski saraydayı. Burada ki hayatını elbette ki göründüğü gibi sakin ve sessiz bir şekilde geçirmiyordu. Kurduğu gizli divanla işleri gizliden gizliye yönetiyor, sultan Ahmet'in tahtına âdeta gölge düşürmeye çalışıyordu aslında bunu zaten başarmış sayılırdı. Zira şehzadesi olmayan bir padişahı kimse tahtta tutup,tehlikeye girmek istemezdi. Atike'nin sarayda ki mevcudiyetinden dolayı,ona sadık olan bir çok kişi vardı. Sultan Ahmet'in attığı her adımdan haberdar olan Atike sultan bugün ona buruk bir sevinç yaşatacak haber işitti. Ve kimsenin haberi olmadan saray-ı hümayuna gitti.
-Sultan ahmet ; geleceğini bilmiyordum atike.
-Atike ; kimseye haber etmeyen benim. (Yaklaşıp elini omuzuna koyar) sonunda hanedanımıza bir şehzade doğdu. İnan ki bende en az senin kadar bahtiyar oldum. Biliyorsun helen hatunu ben yollamıştım sana... bizzat yetiştirdim onu yıllardır yanımdaydı.
-Sultan Ahmet ; işte sırf bu yüzden endişe içerisindeyim. Zira senin yetiştirdiğin birine nasıl,ne kadar güvenebilirim ?
-Atike ; ahmet. Nedir bu kinin bu öfken. Ben seni tahta çık...
-Ahmet ; yeter artık atike sultan ! Yıllardır aynı laflar.. başka şey bilmez misin sen ?! (Eliyle çekilmesi için işaret verir)
Atike ahmetin dairesinden büyük bir öfkeyle çıktı. Kardeşlerinin acısını öfkesinde bileyip vakti geldiğinde gafil avlanmamak için bekliyordu. İntikam vakti yakındı...
Atike şehzade Osman'ı görmek için helen hatunun dairesine gitti. Sessizce şehzadesinin yanına yaklaşıp başını okşadı. O sırada helen uyandı.
-Helen ; sultanım. Hoşgeldiniz.. bağışlayın kalkamıyorum.
-Atike ; bol bol dinlen helen. Ben şehzademi görmeye geldim. Lakin sen iyisin öyle değil mi ?
-Helen ; iyiyim sultanım. Sizin sayenizde.. hem bir evladım,şehzadem oldu hem de beni seven bir adam.. size ne kadar teşekkür etsem az kalır.
-Atike ; bize teşekkür etmek istiyorsan,bunu sadaketinle göstericeksin hatun.
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Vakti gelmişti. Bugün her şey değişicekti. Öyle olmalıydı... atike sultan hemen hümaşah sultan'ı dairesine emretti.
-Hümaşah ; sultanım,beni ve şehzadem osman'ı çağırmışsınız. Haberi alınca hemen geldik.
-Atike ; hümaşah... yani helen. O günü hatırlıyor musun? Osmanımın doğduğu ilk gün. O gün bana teşekkür etmek istemiştin ve bende..
-Hümaşah; ve sizde bunun ancak sadakatimle mümkün olabileceğini söylemiştiniz sultanım.
-Atike ; evet öyle. Zira bugün teşekkür etmenin vaktidir. Bugün her şeyin değişeceği gündür. Ve sen bize olan sadakatini ancak bu şekilde ispatlayabilirsin. Aksi takdirde..
-Hümaşah ; merak buyurmayın sultanım. Benim size olan sadakatim bakidir. Zinhar bu yoldan şaşmam.
-Atike ; bizi iyi dinle o vakit. Bugün kardeşim sultan ahmet tahttan indirilecek. Ama zinhar canına zarar gelmeyecek. Tahta şehzadem osman çıkıcak ve sen valide sultan olucaksın. Biz ise tekrardan saltanat naibesi olucaz.
-Hümaşah; sultanım nasıl..
-Atike ; biz her şeyi düşündük. Senin yapman gereken ağzını kapatmak ve sultan ahmetin saraydan çıkmamasını sağlamak. Çekilebilirsin.
~hümaşah Atike sultanın dairesinden çıktıktan sonra sinsice etrafa bakındı.Sevdiği adamı kaybetmeyi göze alamazdı. O,atike sultanın sandığı kadar saf değildi. Onun da kendine göre planları vardı.

Kanlı iktidar  (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin