Şehzade Osman'a veda 🔥

806 43 4
                                    

Sultan ahmet gece vakti büyük bir öfkeyle atike sultanın dairesine dalmıştı. Uykusundan uyanan atike şok olmuş bir vaziyette ahmete baktı. "Ne işin var burada neden geldin ?"
-Ahmet ; (atikenin kolundan tutup yere atar) sen kimsin Atike sultan ! Sen kimsin de beni hal edip tahta el kadar sabiyi çıkarmak için planlar yaparsın ?! Bre hain ! Bütün hazinene el koyuyorum ! Ve..
-Atike ; ve,ve ne ahmet yetmedi mi yaptıkların. Eski saraya sürdün beni senelerdir burdayım bir de hazineme el koydun başka ne yapabilirsin ki ?!
-Ahmet ; sefalet içinde burada bir başına öleceksin atike sultan..
Atike anlamıştı. Bu sırrı bir kiraz ağa (asla söylemezdi) bir de hümaşah biliyordu. Öfkeyle yerden kalktı hümaşah diye bağırdı. Öfkesinden deliye dönmüştü.
~ertesi gün~
Atike sultanın para derdi yoktu. Zira gizli hazinesi bütün osmanlıyı doyurmaya yetecek kadar çoktu. Şimdi intikam almanın tam vaktiydi. Hümaşah denen haini ortadan kaldıracaktı. Ardından sultan ahmeti hal edip tahta osmanı çıkarıcaktı. O da tekrardan saltanat naibesi olup bütün cihana hüküm edecekti. Kiraz ağaya hümaşahı getirmesini emretti. Çok geçmeden hümaşah kendinden emin bir şekilde geldi. Lakin eğilmedi. Bu atikeyi çılgına çevirdi. Ayağı kalkıp hızlıca hümaşah tokat attı.
-Hümaşah ; sen ne yaptığını zannediyorsun atike ?! Bu ne cürret bana nasıl vurursun ?!
-Atike ; karşında sultanlar sultanı atike hüma sultan var bizimle nasıl böyle konuşursun hatun ?! İhanetini öğrenmeyeceğimizi mi düşündün ?! Seni daha fazla konuşturmayacağım... kiraz ağa ! Alın şu hain köpeği cezası ölümdür aşüftenin.
-Hümaşah ; S-sultanım... yapmayın. Ben... bana acımıyorsanız osmanıma acıyın. Yalvarırım affedin. Terbiyesizlik ettim. Kurban olayım bağışlayın canımı. Yalvarırım...
-Atike ; kiraz ağa ! Ne beklersin hâlâ. Yok edin şu aşüfteyi !
~hümaşah sultan öldü sultan ahmet çılgına döndü~
Hümaşahın ölümüne kaza süsü verildi. Sultan ahmet atike sultandan şüphe etmemişti. Atike tekrar saraya dönmüştü. Zira haremi idare edecek kimse yoktu ve küçük şehzadeye bakılması gerekiyordu. Şehzade osman atike sultanın dairesine alındı.
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Kiraz ağa büyük bir telaşla atike sultanın dairesine destursuz girdi. Sultanım,sultanım uyanın felaket. Vallahi felaket.
-Atike ; noldu kiraz ?! Bu ne hal ?
-Kiraz ; sultanım. Hünkarımız küçük şehzade osmanın ölüm fermanını vermiş. Her an cellat gelebilir. Şehzademizi korumalıyız...
-Atike ; sen ne dersin kiraz ?! Neden. Neden onu öldürmek istiyor... aman yarrabi ! Çabuk çabuk kapıları kilitleyin.. osmanı yanıma getirin hemen !
Bu gece cellat korkusuyla kimse uyumadı. Cellatlar gelmedi Zira. Ertesi gün atike tam uykuya dalacakken kiraz bağırarak geldi. "Sultanım sultanım gördüm geliyorlar gördüm... cellatlar cellatlar geliyor sultanım...
-Atike ; N-ne.. ne ne diyorsun sen ?! Şehzademi koruyun çabuk ! Kurşun dökün kapıya kilitleyin bir şeyler yapın girmesin cellatlar vermem osmanımı...
Kiraz ağa kapıyı kilitleyip kapının önüne bir yığın şey tıkıştırdı. 6 tane cellat ve ahmetin adamları kapıya dayanmışlardı. Kapı bir süre idare etti lakin çabaları boştu. Cellatlar içeri girdi.. atike perişan halde saklanmak istedi. Küçük şehzade kucağındaydı. Uyuyordu... cellatlar şehzadeyi atikenin kucağından alıp takdimden sonra urganı küçük şehzadenin boynuna geçirdiler. Atike sultan kardeşlerinden sonra karşısında yeğeninin ölümünü izlemeye mahkum bırakılmıştı.. kısa süre sonra şehzadenin ceseti
Atike sultana verildi. Atike şoka girmişti. Artık çok geçti...

Kanlı iktidar  (TAMAMLANDI)Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon