Muhteşem veda 🔥🔥

862 32 14
                                    

~1580 senesi~
"Yetti artık Kiraz ağa ! Sevdiğim adamın canını aldı,verdiği sözü tutmadı.Şimdi de hünkar oğlumun divanına girip,tahtına oturuyor.Onun da naibeliğine son vereceğim ! Bak yıllardır onun yanındasın lakin sende en sonunda anladın onun nasıl biri olduğunu... bitti artık. Bitti." Atike sultan,sevdiği adamın idam edildiğini işitince adeta çılgına dönmüştü. Devletşah ve Kiraz ağa,Atike sultana oyun oynuyorlardı. Kiraz,Devletşah sultana ihanet etmiş ve Atike sultanın tarafına geçmiş gibi gösteriyorlardı. "Sultanım siz Devletşah sultanla başa çıkamazsınız. Bu vakite kadar bunu yapmak isteyen çok kişi oldu.. lakin çoğunun bir mezarı dahi yok. Yol yakınken vazgeçin ben sizin için söylüyorum..." Kiraz ağa sakin bir şekilde konuşuyordu atike sultanla. Onu şüpheye düşürmemek lazımdı,yoksa tüm planları suya düşerdi.
🔥🔥🔥
"Sultanım felaket felaket" kiraz her zaman ki gibi Devletşah sultanın dairesine bu şekilde dalmıştı. Kahvesinden bir yudum aldıktan sonra Kiraz ağaya döndü Devletşah. "Ne oldu kiraz ? Bir şeyler öğrenebildin mi Atike yılanından." Devletşah gayet sakin bir şekilde konuşuyordu. Zira her türlü Atikeyi alt edebileceğini biliyordu. "Sultanım Atike sultan,yıllar geçmesine rağmen intikam duygusunu alt edememiş. Size olan nefreti daha da büyümüş,daha da alevlenmiş. Öyle ki naibeliğinize son vereceğini söyledi." Kiraz bir çırpı da olanları anlatıp sultanına baktı. Vereceği tepkiyi merak ediyordu. "Bak sen şu yılana... bizi alt edebileceğini düşünüyor.. lakin unuttuğu bir şey var. Onu biz yetiştirdik öğrendiği ne varsa biz öğrettik. Bu da aklını bizden almış demektir. Velhasıl,bizim aklımızla bizi alt edemez !" Sinsice gülümsedikten sonra kahvesinden bir yudum aldı.
~Ertesi gün~
Devletşah sultan tüm kudretiyle Atike sultanın dairesine girdi. Derin bir nefes aldıktan sonra konuşmaya başladı. "Demek bizi alt etmek,naibeliğimize son vermek istersin Küçük valide... sen kimin aklıyla kimi alt ediyorsun ? Senin yerinde olsak büyük konuşmaz,evladımız için dikkatli olurduk. Zira karşında ki kişi biziz. Yıllardır herkesin korkudan titrediği Büyük valide Devletşah Atike Hüma sultan.." Atike sultan Devletşah sultanı alay eder gibi dinledi. "Merak ediyorum da naibeliğinize son vereceğimi kimden işittiniz ? Sadık köpeğiniz Kiraz mı söyledi yoksa ?" Devletşah sinsice atikeye baktı. "Bize hainlik yapmış bir köpeği yanımızda barındıracağımıza mı inanıyorsun ? Kiraz ağa tarafını seçip bir gaflete düştü. Haremin ortasında onu azlettiğimizi  bizzat gördün.. lakin görüyoruz ki unuttuğun bir şey var. Bizim her yerde bir kulağımız vardır Atike. Hemde tahmin edebileceğin her yerde.. o yüzden haddini bilsen iyi edersin,zira hünkarımız iskender tahtından ve dahi canından olur." Atike sultan korku dolu gözlerle Devletşah'a baktı. "Ne demek istiyorsunuz ? Hünkarımız dairesindeler" Devletşah sinsice Atike'ye baktı. "Emin misin Atike ? İskender şu an dairesin de mi ?" Devletşah sultan her zaman ki gibi gücünü belli ettirmişti. "Ona zarar veremezsiniz. Zira tahta geçecek başka şehzade yok !" Diye konuştu Atike. Kendinden pek emindi. "Usülleri öğrenememişsin hâlâ... eğer tahta çıkacak bir şehzade yoksa,yerine kırım hanzadelerinden biri geçer." Devletşah yanında ki hatuna işaret etti. Hatun elinde bir kaç belgeyle Atike sultanın önünde durdu. "Eğer bu kağıtları  mühürlersen hünkarımız sağ salim yanına gelir Atike.. ha eğer mühürlemezsen onu bir daha göremezsin..." Devletşah sultan sinsice ve Zafer kazanmış bir şekilde Atike'ye bakıyordu. Atike sultan önünde ki kağıtları inceledi. Kağıtlarda,Devletşah sultanın naibeliğine yalnızca padişahın son verebileceği yazıyordu. Atike'nin başka çaresi olmadığından kağıtları mühürledi.
🔥🔥🔥
"Kiraz ağa,hünkar oğlum bugün Devletşah sultanın naibeliğine son verecek." Atike sultanın çaresi yoktu. Bu kadından bir an evvel kurtulmalıydı. "Sultanım nasıl olur ? Kağıtları mühürlediniz. Bunu yapamazsınız. Hünkarımızın yaşı küçük olduğundan Devletşah sultanın bunu kabul edeceğini zannetmiyorum." Kiraz bir kaç yıldır Atike sultanın yanındayı. Atike ilk zamanlarda kiraza güvenmese de şu anda tamamen güveniyordu. "Beni alakadar etmez. Zaten naibeliğine son verildiği gibi canını alacağım onun." Atike kendine çok güveniyordu. Kiraz ağa da Atike sultanın söylediklerini başıyla onayladıktan sonra Devletşah sultanın yanına gitti. "Sultanım sultanım felaket... Atike sultan rahat durmuyor. Naibeliğinize son verip canınızı alıcakmış. Bugün hünkarımız divanda bu kararı beyan edecekmiş." Kiraz nefes almadan konuşuyordu. Cümlesi bittiğinde derin bir nefes alıp sultanına baktı. "O vakit yapmamız gerek belli. Sultan İskender'in divanına biz katılacağız..."

Kanlı iktidar  (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now