İktidar savaşı 🔥

1.4K 62 4
                                    

İskender ağa sonunda müjdeli haberle atike sultanın dairesine girdi. İlk evvela hatice muazzez sultandan kurtulmuşlardı hemen ardından sultan yavuzdan. Sıra safiye sultandaydı. Lakin onu öldürmek kurtuluş olurdu,süründürmeliydi. Atike sultan iskendere döndü " Allah hünkarımızın mekanını cennet eylesin rahmetini üzerinden eksik etmesin. Hatice sultan kolay oldu bizim için. Sıra validem safiye sultanda. Onun için bambaşka planlarım var iskender. Hemen şimdi onu yakala ve yedi kule zindanlarına kapat. Ömrünün sonuna kadar orda yaşamaya mahkûm edeceğim onu." İskender ; emredersiniz sultanım diyerek eğildi ve daireden çıktı.
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Atike sultan tahta hangi şehzadeyi çıkaracağını kararlaştırmıştı. Şehzade ahmetin dairesine doğru ilerledi. Onu karşısına alıp herşeyi anlattı. (Validesinin ölümünün nedenini bir hastalık olarak gösterdi,son günlerde de hastalığın ilerlediğini ve bu gece Allah'ın emriyle bu dünyadan göçtüğünü anlatmıştı.) ardından şehzadeyi yarın takdim edeceğini cümle osmanlı mülkünün artık onun olduğunu ve kendisinin de saltanat naibesi olarak her daim küçük şehzadenin yanında olacağını söyledi. Şehzade annesinin ölümüne çok üzülmüştü. Ağlamaya başladı. Atike ona sarılıp bir müddet teselli verdi. Ardından şehzadeyi leylaşah'a emanet edip yedikuleye gitmek için arabasına bindi.
~yedi kule zindanı~
-Atike ; (alaycı bir tavırla konuştu) validem. Sizi bu şekilde görmekte varmış. Ne yazık ki artık haseki değilsiniz. Hünkar babam öldü aynı zamanda 5 şehzade kardeşime kıydım ve taht şehzade ahmetin oldu.. yıllardır içimi kasıp kavuran bu intikam duygusunu nihayet tattım. Sizin ölümünüz burada bu iğrenç yerde olucak.
-Safiye ; yıllardır düşmanlarımızın yapamadığını yaptın bize. (Ağlayarak konuşur) şehzadelerim... şehzadelerim... (acı içinde feryat eder) atikeeee zalim haiiin nasıl yaparsın bunu nasıl kıyarsın kardeşlerine sen kimsin ?!
-Atike ; (acı acı güler) ben kimim biliyor musun ben saltanat naibesi atike hüma sultan. Sultan yavuzun yegane kızı hanedanın ilk evladı ve dahi hanım sultanlıktan saltanat naibeliğine geçen ilk ve tek sultan,atike hüma sultan. Ve sen safiye sultan bundan böyle öleceğin güne kadar burada yaşamaya mahkûm edildin. (Bunları söyledikten sonra alayla ona bakıp saraya doğru yol alır. Atike sırf validesi perişan olsun diye kardeşlerinin öldüğünü söylemişti. Lakin böyle birşey söz konusu dahi olamazdı. Kaideler gereği idamları şarttı. Lakin atikenin aklında şeytani bir plan vardı)
~ertesi gün~
Atike şehzade ahmetin takdiminden önce şehzadelerin cenazelerinin saraydan çıkması gerektiğini biliyordu. Yanına iskenderi çağırıp, 5 sahte tabut hazırlaması ve kardeşlerinin saraydan kaçırılmasını emretti. Kardeşlerine leylaşah hatun edirne de bakacaktı. İskender,emirleri bir bir yerine getirdi. Şehzade ahmetin takdiminden önce saraydan içi boş 5 tabut geçmişti. Herkes şehzadelerin öldüğüne ikna olmuştu. Ve artık sıra şehzade ahmetin takdimine gelmişti. Şehzade ahmet ulema ve askere takdim edildikten sonra atike sultan önlerine çıktı. " kardeşim sultan ahmet han yaşından mütevellit devlet işleriyle ilgilenemez,anlamaz. Ne yazık ki dün hünkar babamla birlikte hünkarımız sultan ahmetin validesi hatice muazzez sultandanda hakkın rahmetine kavuştu. Bu olaylardan mütevellit saltanat naibesi olarak devleti ben omuzlanıyorum. Hiç biriniz endişe etmesin ! Bu devlet sahipsiz değildir ! (Fon müzik olarak muhteşem yüzyıldan mohaç müziği yankılansın dkdjfjs) herkes eğilip "atike sultan çok yaşa ! Sultan ahmet çok yaşa" diye bağırmaya başladı.
~yeni bir gün,yeni bir güç~
Atike sultan naibe olarak ilk kararlarını almıştı bile. İskender ağayı veziri azam tayin edip eski veziri azamı hain olarak idam ettirmişti. Divana katıldığı ilk gün kan döken atike sultan gücünü ortaya koymuştu. Ardından haremde validesine sadık kim varsa öldürüp denize attırmıştı. Haremde kan fırtınası çıkmıştı adeta. Bütün hatunlar atike sultanın gücünün farkına varmıştı. Artık yeni bir devir başlamıştı. Atike Hüma sultanın devri. Bundan böyle bütün cihan onun gücü karşısında titreyecekti.

Kanlı iktidar  (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin