Saltanat naibesi 🔥

1.1K 53 0
                                    

Tahta 9 yaşında çıkan sultan ahmet han devleti tamamıyla atike sultana bırakmıştı. Adeta kadın padişah olarak anılan atike sultanın gücü o kadar fazlaydı ki tepeden tırnağa ihtişam,tepeden tırnağa kudret akıyordu.
~8 yıl sonra~
Atike sultan naibelikten elini eteğini  çekmişti. Artık tek yaptığı haremi yönetmek gibi görünse de kurduğu derin devletle,devleti gizliden gizliye yönetiyordu. İskender paşa büyük bir korkuyla atike sultanın dairesine girdi hayli endişeli görünüyordu.
-İskender ; sultanım felaket. Felaket...
-Atike ; ne oldu iskender paşa ne felaketi neyden bahsediyorsun ?
-İskender ; sultanım,şahbanu sultan dün gece geç vakitte payitahta dönmüş döner dönmez hünkarımızın aklına girmiş. Şehzadelerimizin mezarlarının boş olduğunu iddia edip açılmasını isteyince hünkarımız da açılmasını emrettiler. Sultanım felaket.. mazallah gerçek işitilirse bu hepimizin sonu olur. Vallahi taş üstünde taş omuz üstünde baş kalmaz..
-Atike ; (sesi titreyerek konuşur gözleri dolmuştu) İ-iskender bir şeyler yap bir şeyler yapmalıyız.. aman allahım eğer şehzadelerime bişey olursa ben ben nasıl yaşarım...
-İskender ; sultanım siz endişe buyurmayın hünkarımız merhametlidir ve idam kararı vereceğini de sanmam. Lakin padişahımızın aklına giren şahbanu sultana güvenemiyorum...
-Atike ; o halde gereğini yapalım şahbanu denen o yılandan kurtulma vakti geldi. Yarın sabah helvasını yemek isteriz. Ve ayrıca mezar açılmadan önce ben gidip hünkar kardeşimle konuşucam mevzuyu anlatıcam sende leylaşah'a bir mektup yaz şehzadelerim yarın burada olacaklar.
~ertesi gün~
Atike Hüma sultan büyük bir heyecan ve korkuyla hünkarın dairesine girdi.
-Atike ; hünkar kardeşim. Dün iskender paşa verdiğin emri söyledi. Demek bugüne kadarmış. Gerçekleri sana anlatmam gerek. (Atike sultan gerçek dediği olayı mübalağa ederek anlattı. Elbette ki bu durum saf ve merhametli padişahı etkilemişti)
-Ahmet ; abla. Ben ben sana hak veriyorum. Zira onlar benimde kardeşim ve ölmelerini istemiyorum. Sana söz veriyorum ablacığım kardeşlerime zinhar kıymayacağım.
-Atike ; sana nasıl güvenebilirim ? İstiyorum ki bir ferman yaz ve kardeşlerinin katlini münasip bulmadığını söyle. Ertesi gün kardeşlerimizin geleceği zaman,bu fermanı divanında açıkla.
-Ahmet ; sen nasıl istersen abla. Şu anda naibeliğine son verdiğim için pişmanım.. zira ben henüz toyum. Devleti idare edemiyorum.
-Atike ; hiç öyle şey olur mu aslanım ? Ben kendi isteğimle elimi eteğimi çektim devlet işlerinden. Zira çok yorulmuştum. Sen merak etme ben her daim arkandayım... (sarılır)
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

Kanlı iktidar  (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now