Sultan Murad çok yaşa ⚡️🔥

829 40 1
                                    

Atike sultan gece saat 3 sularında şehzadesi Murad'ı dairesine çağırdı. Küçük şehzade mahmur gözlerle validesinin yanına gelip eğildi. Atike,evladını karşısına alıp konuşmaya başladı "Oğlum,arslan parçam yarın sabah Allah'ın izniyle taht senin olacak. Bu zorlu yolda ben,her daim senin yanında olacağım. Bir elim her zaman senin üzerinde olacak. Sen zinhar korkma,endişe duyma. Zira ben,validen olduğu sürece sırtın yere gelmez. Devlet yükünü ben sırtlanacağım. Tıpkı Dayın sultan Ahmed han vaktinde olduğu gibi,tektardan saltanat naibesi olacağım. Bu,senin yükünü hafifletecek ve tahtını güvende tutacaktır." Dedi. Zavallı şehzade söylenenlerden bir şey anlamamıştı lakin anlamadığını dile getiremeyeceğini biliyordu. Bu yüzden yalnızca başını sallamakla yetindi. Ardından validesi Atike sultan,evladını dairesine yolladı. Küçük şehzadenin ardından dairesinin içinde ve önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Yeniçerilerden bir çoğu yeni padişahlarını yani küçük şehzadeyi korumakla görevlendirilmişlerdi. zira bu gece ne olacağını kimse bilmiyordu,Atike sultanda dahil.
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Nihayet Atike sultanın beklediği haber gelmişti. Diğerleri gibi Atike sultana canı gönülden bağlı,sadakat üzere olan şeyhülislam,Sultan Ahmed'in akli dengesinin bozuk olduğunu,Devleti idare edemediğini ve daha bir çok şey yazıp,halinin mümkün olabileceğine dair fetvayı Atike sultana getirmişlerdi. Atike sadık kalfası ve ağası Gülnihal ile Kiraz'a bakarak konuştu ; "ben zinhar kardeşime kıymam. Onun gibi bir zalim olamam. Bu yüzden Ahmed'in canını bağışlayacağım. Devlet işlerine karışamaması için de onu bir daireye hapis edeceğim. Böylelikle ayak altından çekilmiş,yaşamış olacak."
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Cellatlar Sultan Ahmed'in dairesine girdiler. Herşeyden bihaber şekilde uyuyan Ahmed,sanki cellatların geldiğini hissetmişti. Uykusundan bir hışımla uyandı. Karşısında 7 cellat görünce korktu. Lakin korkunun ecele faydası yoktu. Ölmek,bir korkak gibi ölmek istemiyordu. Yatağından büyük bir hızla kalktı. Üzerine doğru gelen cellatlardan birine tekme savurdu. Cellat yere düşmüştü. Ardından diğerleri üstüne gelmeye başladı. Bir tanesine daha vurdu,yere düştü. Diğerini elinde ki hançerle öldürdü. Yere düşenler kalkıyor,diğerleri de yavaş yavaş etrafını sarıyorlardı. Mümkün değildi,o kadar cellattan kurtulması mümkün değildi. Sonunda teslim oldu. Bütün bu olanları Atike sultan yukarıdan izliyordu. Gizli yerinden. Ahmed,ölmeyi beklerken bir daireye getirildi. Kapı tam kapanacağı sırada Atike'nin sesini duydu. Rahatlamıştı. Ablasının onu kurtaracağını zannediyordu. "Sonunda geldin abla. Biliyordum beni kurtaracağını biliyordum. İzin vermezsin sen. Bana bir şey olmasına izin vermezsin. Haydi çıkar beni buradan" dedi bir umutla zavvalı Ahmed..Atike buz gibi sesi ve alaycı bakışlarıyla Ahmed'e baktı. "Ne zannediyorsun Ahmed. Seni kurtaracağımı mı ? Sen benim gözümün önünde 5 kardeşime,sevdiğim adama ve dahi henüz bebek olan yeğenime kıydın. Defalarca canımdan can aldın. Eski saraya sürüp hazineme el koydun. Kullarımın önünde itibarımı zedeledin. Ne sandın ? Sana acıyacağımı mı ?" Atike sinirden elini yumruk yapmış sıkıyordu. Bir o kadar da canı acıyordu. Zar zor nefes alıyor,ağlamamk için kendini zor tutuyordu. "Ben yaptım sen yapma acı bana yalvarırım alma canımı kardeşinim ben senin ne olur acı bana" dedi sultan Ahmed yalvararak. Atike sultan vicdana gelecek gibi değildi. Kalbi taşlaşmıştı. Ahmed'e son kez baktı ve daireyi terk etti. Ardından Ahmed'in üzerine kilitlendi kapı. Anlamıştı. Ablası canını bağışlamıştı. Hem yaşayacağı için mutlu hem de bu şekilde yaşayacağı için üzgündü...
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Sabah güneşin doğmasıyla birlikte Atike sultan padişah dairesind girdi. Oğlu Murad'da oradaydı. Murad'ı süzdükten sonra elini omuzuna koydu."oğlum,aslanım söylediklerimi ezber ettin değil mi ? Kullarının önünde küçük düşmeyesin sakın. Gülme,onların gözlerinin içine bak. Güçlü görünmeye çalış. Kendinden taviz verme. Ve sakın beni saltanat naibesi ilan ettiğini söylemeyi unutma." Küçücük bir şehzade nasıl güçlü olabilirdi ki ? Yine de validesini üzmek istemiyordu."hepsini ezberledim validem. Siz endişe etmeyin. Sizi saltanat naibesi yaptığımı söyleyeceğim.." Atike sevinmişti. Şimdiden iktidar şerbetinin o tatlı kokusunu alabiliyordu. Lakin biliyordu,bu iktidar şerbeti kanlıydı ; kanlı iktidar şerbeti idi.
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Her yerde yeniçerilerin sesi duyuluyordu. "Sultan Murad çok yaşa kılıcın değsin arşa" bir kaç kez tekrardan sonra şöyle dediler ; "Atike Hüma büyük valide hanım Devlet-Şah sultan çok yaşa" Atike güce,kudrete doyamıyordu. Bu söylem hoşuna gidiyordu. Sinsice bakındıktan sonra dairelerine gittiler. Artık tahtta Sultan Murad vardı. ve Atike sultan,Hanım sultanlıktan valide sultanlığa gelen ilk ve tek hanım sultan olmanın verdiği gurur ile bir ömür yaşayacaktı...

Kanlı iktidar  (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now