Ölüm fermanı ☝🔥

1K 49 0
                                    

Atike sultan büyük bir gönül rahatlığıyla dairesine döndü. Dairesine döner dönmez iskender içeri girdi.
-İskender; sultanım şehzadelerimiz saraya teşrif ettiler. Hünkarımızın dairesindeler..
-Atike ; ala. Biz de şahbanuya küçük bir ziyaret yapalım. Zira öğreneceklerimiz var.
~Şahbanu sultanın sarayı~
-İskender arkasındaki yeniçeri ve önündeki Atike sultanla şahbanu sultanın sarayına adeta baskın düzenlemişlerdi. Şahbanunun kapısının önündeki bütün ağalar öldürülmüştü. İskender önden gidip kapıyı açtı ve eğildi. Hemen ardından içeri atike sultan girdi. Şahbanu adeta şok olmuşçasına hem yeniçeri ağalarına hem iskender paşaya hem atikeye hemde ölen ağalara bakıp duruyordu. Ardından derin bir nefes alıp atikeye baktı.
-Şahbanu ; bu ne edepsizlik. Sarayıma nasıl bu şekilde gelirsiniz ?!
-Atike ; sana soracağım şeyleri cevaplarsan daha fazla kan dökülmeden geri döneriz şahbanu ! Şimdi söyle bize ; şehzadelerimin ölmediğini nasıl ve kimden öğrendin ?
-Şahbanu ; (korkmuyormuş gibi sırıttı) canını çok yakmışım belli ki.. bana olan korkundan etrafında ki hainleri göremez olmuşsun sultan ablam ! (Sinsice bakar)
-Atike ; kes sesini şahbanu ! Neyin ne olduğunu sende en az bizim kadar iyi
Biliyorsun ! Şu an seni öldürüp kaza süsü verip,suçu bir başkasına atarsam söyle bana kim benden şüphe eder ?! Hünkar kardeşin mi ? Ahmetin bana olan sadakati ortada şahbanu. Daha fazla yorma bizi de konuş ! Nerden ve nasıl öğrendin ?
-Şahbanu ; (korktuğu gözlerinden belli oluyordu) L-Leylaşah denen o sadık köpeğinden öğrendim. Çarşıya çıktığım vakit gördüm o hatunu ilk evvela tanımadım yanıma getirmelerini emrettim. O sırada tanıdım ki o leylaşahtı.. kese kese altın verdim konuşmadı. Bende nasuh paşayla birlikte hatunu gizli yerimize götürüp türlü yollarla konuşturmayı başardım. Ve neticesinde şehzadelerin yaşadığını öğrendim.. sen nasıl bir hainsin atike ! Nasıl bir hıyanettir bu ?!
-Atike ; (yaklaşıp şahbanuya osmanlı tokadı geçirdi) bu burada kalmayacak şahbanu. Canının için bana yalvarıcaksın.. seni öldürmeden bize rahat yok !
~şehzadeler ve atike~
Atike haftalardır görmediği şehzade kardeşleriyle hasret gideriyordu. Yarın öğle vaktinden evvel hünkar kardeşi şehzade kardeşlerini takdim edip canlarını bağışladığına dair bir  ferman okuyacaktı. Atike şehzadelerin dairelerine dönemlerini emretti. Şehzadeler gidince iskenderle birlikte leylaşah denen hainin gizlendiği yere gittiler.
-Atike ; (tokat atar) sen hain köpek ! Sen kimsin ! Sen kimsinde bize şehzadelerimize böyle bir hıyanet yaparsın ! Köpeeeeek !
-Leyla ; sultanım yemin ederim istemedim. Söylemek istemedim lakin canım çok yandı.. işkence ettiler bana dayanamdım.
-Atike ; sen bizim zulmümüzün tadına bakmamışsın daha ! (İskendere bakar)
(İskender elinde tokmakla gelip leylaşah hatunun beynini dağıtır (bir sultan murad klasiği))
~Leylaşahtan kurtulduktan sonra gece iskenderle hasbahçe de dolaşırlar~
-Atike ; her yanım hainlerle dolmuş iskender görüyor musun ? Artık kimseye güvenemiyorum. Canımı malımı devletümü kime testlim edeceğimi şaşırdım !
-İskender ; öyle demeyin sultanım. Canınız da malınız da devletünüz de bana emanettir. Ben her daim yanınızda oldum ve bundan sonra da son nefesime kadar size sadakatle bağlı kalacağıma and içerim. Zinhar şüphe etmeyin..
-Atike ; senden yana içim rahat iskender. Lakin dikkatli ol. Bana karşı hislerin hem seni hemde beni felakete sürükleyebilir...
-İskender ; (başını eğer bir şey diyemez o sırada atike sultanın nedimesi helen hatunun çığlıkları duyulur atike ve iskender koşarak helenin yanına giderler)
-Atike ; heleen ! Şehzadelerim onlara bir şey mi oldu !? Konuşsana !
-Helen ; sultanım sultanım yetişin acele edin hünkarımızın yazdığı fermanı gördüm bu gece halvet için beni çağrımışlardı hünkarımız uyuduktan sonra fermana vakıf oldum. Şehzadelerin Devlet için katilleri vaciptir yazıyordu. Sultanım koşun yetişin !
Atike ve iskender nefesleri kesilinceye kadar koştular. Atike destursuz bir şekilde sultan ahmetin dairesine girdi.
SULTAN AHMET UYAN UYAN !

Kanlı iktidar  (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now