Hoofdstuk 13

645 25 0
                                    

Samen sluiten we de zoen af. Beschaamd kijk ik hem aan. 'Sorry' fluister ik zachtjes. Ik had het ook nooit moeten doen. Nu raak ik hem juist kwijt. Net nu ik hem zo dicht bij me heb.
'Geen sorry alsjeblieft,' fluistert Wolfs terug en drukt zachtjes zijn lippen weer op de mijne. Al snel ga ik weer helemaal in de zoen mee en geniet volop van het moment. Dan besef ik ineens waar ik mee bezig ben. Hij is nu net een vriend geworden en daarbij mijn werkpartner. Dan moet ik dit dus niet met hem gaan doen. Snel maak ik mijn lippen los van de zijne.
'Sorry, dit moeten we niet doen,' zeg ik met rode wangen zonder hem aan te kijken. Ik wil niet dat hij kan zien dat ik me schaam.
'Waarom niet?' Fluistert hij zacht. Even slik ik. Dat snapt hij zelf toch ook wel? Of wil hij mijn werkpartner niet blijven?
'Jij hebt een relatie met Tanja, ik met Frank en daarbij zijn we werkpartners,' zeg ik met moeite omdat ik niet wil dat hij kan horen hoe groot de brok in mijn keel is. Ik vind het zo moeilijk om te zeggen. 'En daarbij, ik wil gewoon vrienden met je blijven.' Zo ik had het gezegd. Nu nog zijn antwoord afwachten. Met een trieste blik keek hij me aan.
'Ik ga douchen,' was alles wat hij zei waarna hij opstond en de slaapkamer uitliep. Zuchtend liet ik me terug in bed vallen. Begreep hij nou niet dat vrienden blijven voor ons beide beter was? Voor zowel onze relaties als op het werk?

Even later hoor ik de voordeur dichtvallen. Blijkbaar zijn Frank en Tanja nu al terug. Wolfs heeft nadat hij uit de douche is gekomen geen woord tegen me gezegd.hij doet ineens zo afstandelijk.
'Hee Eefje,' komt Frank de keuken binnengelopen gevolgd door Tanja. Ik loop naar hem toe en druk een kus op zijn lippen.
'Hee schat, wat heb ik je gemist,' hoor ik Tanja zeggen tegen Wolfs. Ik draai mijn hoofd een beetje naar links waardoor ik zie hoe ze haar lippen vol op die van hem drukt. Een jaloerse steek gaat door me heen. Maar waarom? Ik heb hem zelf afgewezen vanmorgen en daarbij ben ik met Frank.
'Ik ga gelijk koken, heb enorme honger. We hebben vanaf vanmiddag af al niks meer gegeten,' zegt Frank en loopt richting de koelkast.
'Ik ben nog even naar de winkel om wat spullen te halen, ben met een half uurtje terug!' Hoor ik Tanja roepen waarna de voordeur wordt dichtgegooid. Wolfs is inmiddels in de woonkamer gaan zitten. Langzaam, om het moment zo veel mogelijk uit te stellen, loop ik naar hem toe en ga naast hem op de bank zitten.
'Waarom doe je zo?' Fluister ik zacht in zijn oor. Een antwoord krijg ik alleen niet.
'Floris alsjeblieft,' smeek ik hem. Het enige wat hij doet is zijn hoofd naar me toedraaien en me serieus aankijken. Even verlies ik de hoop dat hij zijn mond niet open gaat trekken om iets te zeggen. Net wanneer ik op wil staan trekt Wolfs zijn mond open.
'Jij wees mij af, heel raar dat ik dan afstandelijk doe?' Vraagt Wolfs verontwaardigd. Voordat ik antwoord kan geven hoor ik Frank al door het huis roepen.
'De soep is klaar we kunnen aan tafel!' Gevolgd door. 'Tanja is er nog niet maar ik laat wel wat in de pan zitten!'
Met een diepe zucht sta ik op. Misschien houdt Wolfs gewoon veel van Tanja en wil hij mij niet. Dat hij het zielig vind om het tegen me te zeggen en daarom zo afstandelijk tegen me doet. Met die gedachtes schuif ik aan tafel om van een warme kom soep te genieten.

Samen een - Flikken MaastrichtWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu