11

594 52 19
                                    

Karaoke

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Karaoke. Een legendarisch iets om jezelf mee voor schut te zetten. Vermakelijk, natuurlijk, maar of ik het leuk vind? Ik ben er nog niet helemaal uit.

Abby, daarentegen, vindt het helemaal geweldig. Ze heeft er niet voor niets voor gekozen om dit jaar musical en theater te doen. Gelukkig heeft ze het ook naar haar zin dit jaar, en dat is het belangrijkste. Vorig jaar haakte ze bijna af door alle overige vakken die ze echt niet leuk vond. Ik ben blij dat Adam en ik haar toen overgehaald hebben om te blijven.

''Ahhh! Ik voel me echt net Troy Bolton jongens,'' zingt Abby blij. ''Adam, wees mijn Gabriella Montez.''

Abby trekt Adam me aan zijn mouw. Arme Adam, hij haat zingen. Adam stribbelt wat tegen wanneer Abby hem meetrekt naar de inschrijftafel naast het podium.

''Nee nee nee nee nee. Oh nee! Ik zing liever in mijn eentje.. onder de douche.. alleen,'' zegt hij vlot. ''En trouwens, dat is discriminerend. Je hebt geluk dat ik Zac Efron niet zo aantrekkelijk vind! Cast me eerder als.. Sharpay Evans. Ja, daar kan ik me wel in vinden.''

Adam lacht nerveus. Abby geeft niet op.

''Oké dan. Bop tot he top it is,'' zegt ze grijnzend. ''Leer je lyrics maar alvast gozer.''

Abby laat Adam los en rent vluchtig langs een paar vreemden heen richting de inschrijftafel.

Adam blijft sprakeloos achter. No way dat hij haar nog kan tegenhouden.

''Waarom ben ik ook alweer mee gegaan?'' vraagt hij, volkomen ontdaan door de situatie waarin hij zich nu bevindt.

''Uhm, de gezelligheid?'' probeert Jared.

Adam werpt hem een woedende blik toe. Jared klopt met zijn hand op Adam's schouder.

''Gecondoleerd man,'' grapt hij.

Ik lach om zijn opmerking. Ik ben nooit echt een fan geweest van High School Musical, maar ik kan niet ontkennen dat ik de liedjes ken.

''En jij dan Jer? Kan je niet zingen? Ik kan me vaag herinneren dat ik een gitaar in je kamer heb zien staan,'' merk ik op.

Jared lijkt verbaast en stottert.

''N-nee. Dat is, um, nee dat is echt niet waar.''

Ik werp een blik op de inschrijftafel en maak dan weer oogcontact met Jared. Hij weet dat ik hem in wil gaan schrijven.

''Lena..''

Hij kan me niet tegenhouden als ik langs Adam heen ren richting Abby, die al bezig is met het doorgeven van haar en Adam's nummer.

''Abby, snel! Geef me een formulier. Ik moet Jared inschrijven,'' gil ik. Ik heb nog niet achter me gekeken, dus ik weet ook niet of hij me gevolgd is.

Barneys is niet zo heel erg groot. Het podium neemt de grootste ruimte van de zaal in en verder is er een bar naast de dansvloer waar de meeste studenten hun drankje kunnen scoren. Barneys staat bekend om de karaokeavonden die er elke vrijdagavond gehouden worden, wat veel van de UVAK studenten trekt.

Een Canvas Vol Liefde✔️ (Uitgegeven)Where stories live. Discover now