⛦CADILIK TÜRLERİ ⛦

13.1K 189 68
                                    

1)ALEXANDERIAN CADILAR:

1960'lı yıllarda Alex Sanders ve karısı Maxine tarafından cadı topluluğunda başlayan bir hareketti. Su an günümüzde Alexanderian cadılık olarak biliniyor. Genel olarak Gardnerian cadılığa benzerlik gösterir.Yine de seramonikal büyü ve qabalah ile ilişkilidir. Tıpkı diğer wiccanlar gibi cinsiyet eşitliği savunulur. Alexenderian cadılar üç aşamadan geçerek bu konuma erişiyor.

2)GARDNERIAN CADILAR:

Gerald Gardner (wiccanin babası) tarafından 1950li yıllarda ortaya çıkmıştır. Bu cadılar Gardner'ın metodlarına sıkı sıkı bağlıdır. Farklı olarak kendilerine belli aşamaları tamamladan cadı demezler. Doğa ile aralarında güçlü bağ vardır. Kalabalık ve renkli ritüeller yaparlar. Pratik yaparak sürekli kendilerini gelistirirler.

3)GREEN (YEŞİL) CADILAR:

Genelde doğa ana, bitkiler, kristaller ve kendi enerjilerini kullanırlar. Rituellerini kutsal ruha yakın hissettikleri yerlerde (göller ya da ormanlar vs) yaparlar. Altar malzemelerini kendileri hazırlamayı tercih ederler. Iki çeşit yeşil cadı vardır. Floral cadı çiçekler ile büyü yapan ve herbal cadı otlarla büyü yapan.

4)HEDGE CADILAR:

Bir kuş (kuzgun ya da kaz) ile sembolize edilirler. Ruhani yanları güçlüdür. Astral seyahat yapar ve ruhlarla konuşurlar. Yine de doğa esaslı işler yaparlar. Öteki taraf ve gerçek dünya arasında çizgileri vardır.

5)HEREDITARY (GELENEKSEL) CADILAR:

Gelenekselden kasıt aile üyelerinden gelmesidir. Ailenin kuralları büyü malzemeleri yeni jenerasyona aktarılır. Yine de her birey özgürdür. Kimse kimseyi cadı olmaya zorlamaz.

6)MUTFAK CADILARI:

Mutfak deyince akla yemek gelmesin. Bu cadılar iksirler, büyülü çaylar hazırlar. Otları ve malzemelerini mutfakta bulundururlar ki işleri kolay olsun.

7)SECULAR (SIVIL) CADILAR:

Yine otlar kristaller ve elementleri kullanırlar ama tek fark bunu doğaya bağlamazlar. Genel olarak bir tanrı ya da tanrıcaya tapmazlar.

8)ŞAMANLAR:

Şamanistik pratiklerle belli bir bilince ulaşırlar. Trans halindeyken ruhlarla konuşur ve görüşlerini alırlar. Bu yeteneklerini iyileştirmede de kullanırlar.

9)AUGURY CADILAR:

Kökeni romancadan gelir. Yaptıkları kişisel davranışların tanrılar tarafından onaylanmasını beklerler. Falcılıkla uğraşır, verilen isaretleri dikkate alarak geleceğe bakarlar. Böylece doğru yolda olup olmadıklarını bilirler. Manevi arayış içinde olanların tercumanlarıdır.

10)TÖREN CADILARI:

Bu cadılar tören ve ayinlere çok önem verirler. Gölgeler kitaplarına bilimsel ve matematiksek bilgiler bulundurabilirler. Bu da rituellerinde kendilerine yardım eder.Ayrıca, arketipik figürleri ve tezahah etmek istedikleri enerji türlerini temsil eden ruhsal varlıkları çağırma eğilimlerindedirler.

11) DIANIK CADILARI:

En feminist wiccalardır. Tanrıça Diana'nın kültüne uygun şekilde geleneklerini uygularlar. Hep tanrıçalara ibadet eder ve cadıları kadın secerler.

12)DRUIDLER:

Julius Caesar'ın 'Gallic Wars'lar günlüğü gibi birkaç kaynak haricinde, tarihsel olarak, Druids hakkında pek fazla şey bilmiyoruz çünkü onlar hakkında pek çok yazılı belge kalmadı. Druidry'yi kendi törenleriyle ve ritüelleriyle biraz organize bir din olarak ve eski yasaların koruyucusu olarak hareket eden ve diğerlerine karşı yargılayabilecek bir rahip sınıfını tarif etti. Neo-druidler, uygulamalarının çoğunu, 18. yüzyılın Romantizm Hareketi'nden kaynaklanan kaynaklardan alıyor. Bu Druidler herhangi bir kutsal metin ya da dogmayı takip etmez, ancak yaşam hakkında manevi bir vizyona sahiptirler. Her zaman algılayamadığımız başka bir dünyanın var olduğına inanıyorlar. Birçok Druid doğayı ibadet eder, doğadaki önemli pasajları işaretleyen dua, meditasyon ve törenle meşgul olurlar.

13)EKLEKTIK CADILAR:

Seçici cadılar belli bir dini veya pratiğe uymazlar. Bunun yerine, kendi sezgilerini ayarlarlar (veya bazıları Yüksek Benliğini çağırmayı severler) ve yalnızca onlar için çalışan uygulamaları yürütürler. Onların gözlemlediği bazı törenler veya törenler olabilir; bunlar, çok sayıda düşünce ve büyü müfredatını kendi çalışmalarından türetmiştir. Bununla birlikte, bu uygulamalar büyük ölçüde kendi yaratıklarıdır ve yalnızca kendi amaçları için kullanılırlar.

14) FAERY(PERI) CADILAR:

Eklektik Cadı'ya biraz benzeyen bir Faery Cadı da gözlemlediği kendi uygulamaları ve törenlerine sahiptir. Bununla birlikte, bunları gözlemleyerek, bir Faery Cadı ilginç halk ve doğa ruhları ile iletişim kurma eğiliminde. Bununla birlikte, Faery cadılar için örgütlü bir uygulama yoktur, bu yüzden yaklaşımlarının çoğu bireydir.

15)SOLITARY (YALNIZ) CADI:

Adından da anlaşılacağı üzere, Yalnız Cadı belirlenmiş bir uygulamaya, gruba veya organizasyona ait değildir. Efsane, bu cadıların kendi el sanatlarını birçok ömür boyunca uyguladıklarını ve ergenlik çağına ulaştıklarında bilginin yeniden canlandığını söylüyor. Zanaatlarını hatırlamaya başlarlar ve bu nedenle büyü ayinlerini gerçekleştirmek için bir grup ya da kuruluşun yardımına ihtiyaç duymazlar.

NOT: Çevirdiğim makale oldukça ağır uslupla yazılmıştı o yüzden eksik ya da hatalı bilgiler olabilir ki umarım yoktur. Kendinize yol seçmeniz için işe yarayabilir diye düşündüm.

2.NOT: Kısa süre sonra büyüler de paylaşmaya başlayacağım. Sorularınız varsa özel mesaj atabilirsiniz🌟



WICCA-CADILIKWhere stories live. Discover now