⛦WICCALAR HAKKINDA BİLİNEN YANLIŞLAR⛦

6.2K 120 17
                                    

Wicca ile ilgilenen kişilere yol gösterme amaçlı yazdığım yazılara ilgi gösteren herkese teşekkürler. Umarım Cadılık hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için faydalıdır.

1)CADILAR KÖTÜDÜR

Büyücünün olumsuz çağrışımları, takipçileri "Wicca A'dan Z'ye" (Citadel Press, 1998) göre, kendilerine cadı olarak atıf yapmayı bırakıp "Wiccans" ile gitmeye yol açtı.

Wicca, "Wicca for Life" (Citadel Press, 2003) 'e göre, olumsuz, zararlı büyünün kullanılmasına karşıdır ve insanları başkalarını fiziksel ya da duygusal olarak incitmeyi onaylamaz.

Wiccanlar, "Wiccan Spirituality" (Yeşil Büyüme, 2002) uyarınca, bir kişinin başka bir kişiden istediklerini üç kez üstlerine geri döndürdüğünü belirten etik kurallara "Üçlü Yasası" na inanıyor.

2)WICCA ESKI BIR DINDIR

Paganizm ve tabiata dayalı maneviyatın yönleri de dahil olmak üzere antik inançlara dayansa da Wicca, 1950'lerin başında antropolog Gerald Gardner tarafından "Magico-Dini Gruplar ve Ritüel Aktiviteler" (CRC Press, 2008) uyarınca kurulmuştur.

"Wicca, halk geleneklerini ve daha modern unsurları bir araya getiren yeni bir dindir .Geçen yüzyıllar boyunca Isa zamanında ve sonrasında gerçekleştirilen Batı Avrupa pagan ayinleri ve ayinlerine dayanıyor - doğanın saygısı, "Wicca for Beginners" (Llewellyn Worldwide, 2006) 'na göre, mevsim döngüsüne uyma, hasadın kutlanması ve sihir yapma vs...

3) WICCA GERÇEK BİR DIN DEĞILDIR

Wicca, devletten devlete değişen Wiccan tatillerinin gözlemlenmesiyle ABD hükümeti tarafından resmi bir din olarak tanınmaktadır.

Örneğin, New Jersey Eğitim Bölümü, sekiz Wiccan tatilini (sonbaharın başlangıcını işaretleyen ve 23 Eylül kutlamaları yapılan Mabon dahil) tanır ve Wiccan çocuklarını o günlerde okula gelmemelerine izin verilir.

4)WICCANLAR ŞEYTANA TAPAR

Genellikle satanistlerle karıştırılır. Wiccanlar şeytana inanmazlar. Şeytan ve cehennem kavramları Hıristiyan teolojisinin bir parçasıdır ve "Wiccan İnançları ve Uygulamaları" na göre Wicca dininde hiç var olmamıştır (Llewellyn Worldwide, 2001).

Wiccanlar ayrıca , "Essential Wicca" ya göre Yüce Tanrı'ya değil, birçok tanrı ve tanrıçaya inanıyorlar. (The Crossing Press, 2001). Bu, Wicca'yı Budizm ve Hinduizm gibi çok yönlü bir din olarak aynı kategoriye yerleştirir.

5)WICCANLAR HAYVAN KURBAN EDER

Wicca doğa tabanlı bir din olduğundan, takipçilerine tüm canlılara saygı gösterilmesi teşvik edilir. Wiccanlar seçtikleri tanrılara  fedakarlık veya sunum yaparlar , ancak bu hediyeler genellikle wicca kurallarına göre ekmek, meyve, şarap veya çiçeklerdir (Career Press, 2003).

"Cadılar hayvanlara bayılıyorlar, törenlerimizde veya büyülerimizde onları asla incitmiyoruz veya öldürmüyoruz" "Wicca El Kitabına" göre ("kurbağa" ve "kurbağa ayak parmağının gözleri saçmalık") kanunlara aykırıdır. Weiser, 2000).

6)WICCALARIN KARANLIK INCILI VAR

Wiccanlar'ın izlediği hiçbir İncil yok. Wiccanlar kendileri için bir "Gölgeler Kitabı" yapabilir veya inanç öğretmenden birini kendi öğrencisine götürebilir ancak "Canlı Wicca" ya göre BoS bir referans kitabı olarak hizmet eder (Llewellyn Worldwide, 1993) .

Ayrıca bir grimoire, ayna kitabı veya sihirli günlüğü olarak da anılan BoS, Wiccan'ın inancın uygulanması için yararlı bulduğu bilgileri kaydettiği özel bir kitaptır. Her Wiccan'ın "Canlı Wicca" ya göre bunları mitleri, törenleri, büyüleri, dini ritüel talimatlarını, dualarını, bitki eserlerini veya kişisel rüyalarıyla dolduran bir BoS'u vardır.


BOS (Book Of Shadow):Golgeler Kitabı

Grimoire: büyü tarifleri bulunan kitap








WICCA-CADILIKHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin