Kapitola 12

3.4K 287 24
                                    

Jakékoliv dohadování s Cagem jsem vzdala

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Jakékoliv dohadování s Cagem jsem vzdala. Vrátili jsme se zpět na ulici, nasedli do černého minivanu a vydali se vzhůru dalšímu z Cageových velkých dobrodružství. Měli jsme se setkat s tím, s kým před chvílí telefonoval. Víc informací jsem z nikoho nedostala.

Za volantem seděl starý, nevrlý chlapík, který vypadal, že ho jen tak něco nerozhodí. Řídil bez jediného slova, ani jednou neodlepil pohled od silnice. Vedle něj, na sedadle spolujezdce, ležely černé sportovní tašky, v prostřední řadě seděli Micheal s Heathem a já byla namáčknutá vzadu mezi Nickem a Cagem.

Od chvíle, co Cage zjistil, co Jonah provedl, se jeho nálada viditelně zhoršila. Zaslechla jsem kluky bavit se o tom, jak tohohle chlápka, Jonaha, najdou a pomstí se mu. Jinými slovy, ti samí čtyři lidé, se kterými jsem právě teď seděla v autě, se chystali zabít jiného člověka. Byl to šokující pohled pod pokličku toho, co Crows jsou, co dělají. Ještě pořád jsem plně nevstřebala fakt, že trávím čas se světově proslulými kriminálníky, hledanými za nespočet zločinů tak hrozných, že se nedaly ani vysílat v televizi.

Už jsem byla pryč od Fern jeden celý den. Snad ji dcerka zaměstnává natolik, že nemá čas se o mě strachovat. Nechtěla jsem být další ze starostí, které její, už tak těžký, život zbytečně ještě ztěžují. Cage mě nenechal nikam zavolat, ani Fern. Po hodině snažení jsem jakékoliv další snahy ho přemluvit vzdala.

Z nějakého, mě neznámého, důvodu bylo v autě, hned vedle lékárničky, šitíčko, a tak jsem se rozhodla zabavit se tím, že Nicka naučím šít. Probíhalo to asi takto:

„November, proč mě nutíš tohle dělat? V některých zemích se to dá klasifikovat jako forma mučení, víš. Jsem si docela jistej, že je to nelegální. Jau, já se doprdele píchnul do prstu. Krvácím. November, já krvácím. Můžem toho nechat? Tohle je blbost. Nedokážu vymyslet jedinou situaci, při který bych potřeboval umět šít. Sakra, vždyť jsem kriminálník, nepotřebuju- jau, přestaň mě mlátit!"

„Až se ti roztrhnou kalhoty a celý svět si bude moct prohlédnout tvé spoďáry, nikdo ti nepomůže. Udělej uzel. Ne, ne, uzel . Zasukuj tu nit. Ne, pevněji. Musí to být větší než jehla, Nicku! Uzel. Přestaň to zamotávat! Děláš to blbě. Jediné, co musíš udělat, je uzel. Uzel, Nicku!"

„Tohle je šikana a já ji nebudu tolerovat-"

Cage měl zaťaté pěsti. Zatímco se Nick pokoušel rozmotat zacuchanou nit, vrhla jsem na Cage letmý pohled. Upřeně zíral do země, obličej soustředěně stažený. Bravurně ovládal umění skrývat své pocity. Hrál si s city a emocemi, protože sám žádné neměl. Jakmile si všiml, že ho pozoruju, zatnul čelist. Zčervenala jsem a vrátila svou pozornost zpět k Nickovi.

„Víš co?" vzala jsem si od Nicka jeho pokus o výšivku - snažil se do látky vyšít kytičku, ale jediné co se mu povedlo stvořit bylo něco, co vzdáleně připomínalo penis. „Pojďme toho nechat. Tohle nikdy nezvládneš."

Omylem unesenáWhere stories live. Discover now