Kapitola 17

3K 285 19
                                    

V pozadí hrála televize. Seděla jsem v jednom z křesel v lobby, pohled měla upřený do koberce, a nohy opřené o skleněný stolek. Byl to obrovský orientální koberec s důmyslnými vzory, po obvodu lemovaný zlatým pruhem, který se odrážel v obřím kupolovitém lustru nade mnou. Lobby bylo tak pěkné, jak jen lobby může být, se spoustou kovu, mramoru a dalších drahých materiálů.

Musela jsem se rozhodnout, a musela jsem se rozhodnout teď hned. Poslední dva dny jsem se utvrzovala v tom, že můj vztah s Cagem je podle všeho krátkodobý, ovšem s nulovou zmínkou o mém propuštění jsem začínala pojímat podezření. Nemohl přece čekat, že tu zůstanu o moc déle bez jakéhokoliv pokusu o odpor. Velmi rychle jsem s Cagem Vickersem ztrácela trpělivost.

Od oné noci uběhly už dva dny. Už dva dny jsem byla pryč z Ivey, v Chicagu. Dva dny jsem neviděla Fern. Dva dny se kvůli mně zbytečně stresuje. Byly to dva vzrušující, příšerné, zamotané, nečekané a dost možná i nejšílenější dny mého života a najednou jsem neměla nejmenší tušení, co si počít.

„-doma v Ivey-"

Nastražila jsem uši. Zvuky vycházely z televize, kde televizní hlasatelka s černými kudrnatými vlasy a modrou blůzkou mírným hlasem mluvila do kamery. Honem honem jsem se vrhla po ovladači, zesílila hlasitost a pozorně naslouchala. Srdce mi divoce bušilo.

„-zatím žádné zprávy. Její zmizení ohlásila Fern Jones, 26letá starší sestra November Jones. Ona sedmnáctiletá dívka beze stopy zmizela poté, co večer odešla z domu pro večeři. Jak jsem zmínila již před chvílí, Chicagští Crows, v čele se svým leadrem, 23letým Cagem Vickersem, byli v onu noc spatřeni nedaleko Ivey a jsou podezřelí ze zmizení teenagerky z Ivey, November Jones."

Šokovaně jsem zírala na obrazovku. Vtom vedle té paní vyskočila má fotografie. Byla to má školní fotka z prváku na střední. S natupírovanými vlasy a obličejem plným pih, beze stopy make-upu, jsem byla k nepoznání. Ale ne, tyhle záběry vidělo celé Chicago! Špatná zpráva byla, že jsem vypadala hrozně. Dobrá zpráva byla... no, v tu dobu jsem alespoň ještě měla obě obočí.

Další špatná zpráva? Fern teď věděla, kde jsem, takže můj plán vymyslet si nějakou zástěrku o tom, kde jsem celou tu dobu byla, byl v troskách. Celou dobu jsem se snažila nezaplétat se do záležitostí Crows, ale i to bylo, zdá se, zbytečné, když v televizi veřejně oznámili, že jsem s nimi spojená. To znamenalo nechtěnou pozornost, a tím pádem i více stresu pro mě a Fern.

Hlasatelka se prohrábla papíry, které měla na pultíku, a pokračovala: „Crows, známí pro své zločiny, jako je pašování a dealování drog či zneužívání a vydírání evropských politiků, se již několikrát střetli s policejními orgány, ale i přesto zůstávají anonymní. Cage Vickers, 23, je považován za nejmladšího vládce podsvětí v americké historii. Jak spousta z vás ví, chicagská policie zvýšila odměnu za jeho dopadení na 5 milionů, a za dopadení každého komplice Crows na jeden milion dolarů."

Komplice... jako jsem třeba já.

Pět milionů dolarů... za to bych si mohla koupit tolikkuřecích nugetek.

„Policie města Ivey nijak neosvětlila zmizení November Jones. Na útěku nebo unesená, myšlenky nás všech tady v CM jsou s ní a její rodinou, a všichni doufáme, že se bezpečně vrátí domů. Jayi, chceš něco dodat?"

Následoval prostřih a kamera se zaměřila na tlustého mužíka v černém obleku. „Děkuji, Vivian," začal, „Crows jsou velmi nebezpečnou kriminální organizací, kterou se CIA snaží dopadnout posledních deset let. Spolu s November zmizelo i její auto, stříbrná Honda Accord s registrační značkou 9R13RC, které bylo naposledy viděno v Ivey. Pokud máte jakékoliv informace, prosím, kontaktujte své místní policejní oddělení." Kamera zabrala mužíka z jiného úhlu. „V noci byla 45letá Betty May z New Yorku ve státě New York nalezena mrtvá-"

Omylem unesenáNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ