• N I N E •

105 8 17
                                    

'Zullen we gaan schaatsen?' Het is avond en niemand van ons drieën weet wat te doen. Ik haal mijn schouders op en neem een hap van mijn hamburger.

'Is er nog een schaatsbaan dan? Het is bijna februari',zegt Emmy. Nils haalt zijn schouders op. 'We kunnen ook naar London Eye',zegt hij. 'Laten we dat doen.'

Ik knik en we beginnen te lopen. 'London Eye is geweldig',zeg ik. 'Net zoals Five Guys.' 'Het is of James of eten',zegt Nils. 'How to make Court happy.'

'Oh shut up',zeg ik en sla hem op zijn schouder. 'Ik zie London Eye!',roept Emmy. Nils begint te klappen. 'Je hebt geen bril nodig. Ik ben trots op je',zegt hij en Emmy slaat hem.

'Agressief',zeg ik en steek mijn tong uit. 'Ik wil in London Eye',zegt Emmy. 'Dan gaan we daar in',zegt Nils en slaat zijn arm om Emmy heen.

'Klef, maar ik ga niet mee hoor',zeg ik en mijn telefoon gaat af. Ik kijk wie het is. James. Ik druk hem weg. 'Wie was dat?' 'Verkeerd nummer',zeg ik snel.

'Oh, nou. We gaan in de rij staan en jij gaat mee',zegt Nils en trekt me mee. 'Maar die rij is zo lang. Wat als dat ding opeens uit zijn schroeven springt en dan weg rolt als wij er in zitten?'

Vragend kijk ik Nils en Emmy aan. 'Dat gebeurt echt niet man. Hoe kom je daar bij?' 'Phineas en Ferb.' Nils schudt zijn hoofd en we sluiten aan in de rij. 'Ik zweer het je, we gaan lang moeten wachten.' Waarschuw ik nog, maar we blijven in de rij staan.

Twee uur en heel wat uitgegeven geld later, staan we in de rij om ook daadwerkelijk in een bakje van het reuzenrad te mogen. 'Ik heb het koud.' Emmy blaast in haar handen en stapt van de ene voet op de andere, alsof ze daar warmer van wordt.

'Ik zei toch dat het een slecht idee was om hierheen te gaan', zeg ik. Nils staat ondertussen in zijn jaszak te graven. 'Hier, ik heb nog handschoenen voor je.'

Hij geeft ze aan Emmy. 'Oh, bedankt!' Emmy knuffelt Nils, die daar nogal verrast mee is. 'Ship!' Roep ik door de rij. Ze worden beiden rood, wat mij aan het lachen maakt. 

Dan mogen we een bakje in. 'Fuck, dit hele ding is van glas,' merk ik op. 'Ja, dat zien we.' Het deurtje van het bakje word dichtgedaan en wij gaan op een bankje zitten.

Schokkend komt het bakje in beweging, om een stukje omhoog te bewegen, en dan weer stil te staan om de volgende mensen in een bakje te laten.

Eerst vind ik het eng, maar daarna word het uitzicht steeds spectaculairder. Londen op de late avond is prachtig, met alle lichtjes. Ik pak mijn telefoon als we op het hoogste punt zijn, en begin een paar foto's te maken.

'Jongens?', piept Emmy opeens. Ik kijk op van mijn telefoon. 'Wat is er?' Vraagt Nils, met een bezorgde ondertoon in zijn stem. 'Ik heb geloof ik hoogtevrees.' Een traan rolt over Emmy's wang.

'Hé, rustig maar.' Nils slaat zijn arm om haar heen en klopt zachtjes op haar rug.

'Nimmy is real!' Roep ik, terwijl ik een foto van ze maak. Nils werpt me een dodelijke blik toe, waardoor ik, alweer, in de lach schiet.

Precies terwijl ik nog een foto probeer te maken, begint mijn telefoon te trillen in mijn hand. De naam "James" licht op op mijn schermpje.

'Eh, jongens. James belt me.' Emmy lijkt haar hoogtevrees gelijk weer vergeten te zijn en grijpt mijn telefoon.

'Neem op neem op!' 'Ja, dat gaat zou moeilijk als jij m'n telefoon vasthebt.' 'Oh ja.' Snel legt Emmy de telefoon in mijn hand.

Ik haal diep adem en neem op.

'James?', vraag ik. 'Hoi,' zegt een stem aan de andere kant van de lijn, die duidelijk niet James is. 'Euh, wat is er?' Vraag ik, een beetje uit het veld geslagen.

'Er ligt hier iemand buiten westen op de vloer van de wc. Ik heb zijn laatst gebelde nummer gebeld.'

---

Note: jetblackrosa heeft geholpen.

Ja hoi mensen van het goede leven,

Ik heb mijn naam veranderd dab

En ik heb 10K op Old YouTube Friends damn

not over you; james mcveyWhere stories live. Discover now